• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #136674  autor: Lesiu_gda
 27 gru 2006, 01:32
Ma ktos stycznosc z tym telefonem?
Bardzo mi sie spodobal,jest diametralnie inny od pozostalych telefonow,jedyny w swoim rodzaju.
Chcialbym dowiedziec sie jak to cudo dziala,jak sprawuje sie w codziennym uzytkowaniu,czy sa z nim jakies klopoty itp...
Ogladalem fotki tego telefonu i wydaje mi sie ze klawisze sa bardzo slabo podsiwetlone,to fakt czy tylko odnosze takie wrazenie?

#136879  autor: Kaczy
 27 gru 2006, 22:45
Lesiu_gda pisze:Chcialbym dowiedziec sie jak to cudo dziala,jak sprawuje sie w codziennym uzytkowaniu,czy sa z nim jakies klopoty itp..
Ja miałem ten telefon przez kilka tygodni :)

Wizualnie telefon robi wrażenie. Każdy robił oczy jak widział mnie z tym telem.

Klawiatura to katorga- jakoś ciężko było mi się przywyczaić do pisania sms`ów.
Klawisze są dobrze podświetlone, nie miałem problemu z tym, że niedowidziałem klawiszy.
Menu i obsługa taka jak w każdej Nokii. Aparat mimo iż tylko VGA robi całkiem przyjemne fotki. Nie widać piskelozy tak jak. np. w C75.

Ps. Moja dziewczyna jak widziała mnie z tym telefonem kazała mi go chować, bo jej sie nie podobał.

...::: Made for loneliness :::...

#137051  autor: Lesiu_gda
 28 gru 2006, 17:27
Mojej tez sie nie podoba,ale co tam :P Trzeba spelniac swoje zachcianki nie :D

#137945  autor: BKX
 31 gru 2006, 15:25
Hahaha mojej też się nie podobał :P Ja telefonik miałem dość długo, chyba rok, już teraz dobrze nie pamiętam.
Wyświetlacz: bardzo ładne kolory (białe to białe, a nie kremowe, jak to w starszych modelach bywało :P), dość duży, 160x128. Teraz raczej spotykany w telefonach z średniej i niższej pólki. To chyba była jedna z pierwszych Nokii bez symbiana, która nie miała paska zasięgu i stanu baterii po bokach, a u góry, jak w aktualnych modelach.
Menu: siatka lub lista, proste, logiczne, może nie najładniejsze, ale ok.
Klawiatura: Ja nie miałem problemów z pisaniem esków, około tygodnia i się przyzwyczaiłem, co prawda nie pisałem tak szybko jak na zwykłej, ale nie wiele wolniej. Podświetlanie niebieskie, jeżeli byłeś za przeproszeniem "wypity" :D to troszke się mieniło w oczach, ale na trzeźwo było wszystko ok, w moim modelu było mocne i w nocy wyglądało bardzo ładnie.
Funkcje i ogólne wrażenia: odtwarzacz mp3 całkiem przywoity, ale brak karty pamięci dyskwalifikował ten model w tej dziedzinie, nie pamiętam dokładnie ile tam było pamieci, ale chyba coś około 40 mb. Radio grało czysto, bez bajerów, poprostu było. Ładnie grały dzwonki mp3, głośno i czysto. Jakość rozmów wręcz idealna, żadnych skrzypień, przerywań, trzasków, głośność w słuchawce bardzo dobra. Ogólna obsługa prosta i banalna - jak to w Nokiach. Bateria trzymała mi 3-4 dni, pisałem dużo esków i zawsze 5-10 rozmów dziennie. Wygląd jak już zauważyliście była bardzo oryginalny, nie było osoby która nie spytałaby się mnie co to za telefon, gdy wyciągnąłem z kieszeni. Idealnie leży w dłoni, fajnie wygląda jak się trzyma przy uchu. Taki telefon dla ludzi lubiących się wyróżniać. Wiem, że powiecie, że to głupie, ale na ten model to nawet dziewczyne mozna było wyrwać :P Aha jeszcze aparat, nie wiem jak to jest, ale zdjęcia wychodziły bardzo dobre, w odpowiednim oswietleniu były wrecz idealne, tylko małe, bo 640x480. Jeszcze do tej pory mam gdzies na kompie robione nim fotki, bo serio nie było się czego wstydzić :)
Podsumowanie: Z ręką na sercu musze przyznać, że to był najlepszy telefon jaki miałem. Szukałem nawet niedawno nówki, ale już bardzo cięzko znaleźć, a używane z allegro są przważnie w bardzo kiepskim stanie i mają niepełne wyposażenie zestawu. A powinien zawierać: słuchawki - białe, powleczone jakby materiałem lub jakims innym tworzywem, dość sztywne; kabel USB, płytka z oprogramowaniem, skórzana smycz, woreczek materiałowy i oczywiście instrukcja obsługi, plyta CD, pudełko.

Tak więc jeżeli nieprzeszkadza Ci ta klawiatura, a chcesz mieć oryginalny sprzęt, to polecam, tylko szukaj telefonu nowego, a jak nie to w bardzo dobrym stanie, bo cięzko dostać w ogóle jakieś obudowy czy inne czesci do niego.

#138376  autor: Lesiu_gda
 02 sty 2007, 13:09
Dzieki za odpowiedz,bardzo wyczerpujaca:) Szukam i szukam najlepiej nowke,ale nie wiem czy to wogole wykonalne.Na allegro tak jak napisalem sa bardzo dojechane egzemplarze.

#138434  autor: BKX
 02 sty 2007, 15:58
Mam znajomego w niemczech i twierdzi, że u nich są te telefony, nówke mozna dostać za około 500-550 zł. Zależy gdzie, wiem że na e-bay'u można dorwać dość tanio... A u nas rzeczywiście już ciężko, jestem ciekaw jak sobie ceni salon Nokii za ten model, bo w necie nie ma ceny, ale na stronie producenta telefon wciąż jest...