• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #117222  autor: Krisu6230i
 26 paź 2006, 14:13
Zakupilem dwie karty Kingstona MMC Mobile.
Jedna taka mam gigowa i po wcisnieciu prawego softkeya przy odtwarzaniu tel sie resetuje, taka sama tylko ze polowe mniejsza mam w drugiej 6230i z tym ze tu dzieje sie tak przy wcisniecu lewego softkeya.
objaw jest dosc czesty(przy jedno gigowej karcie) i strasznie upierdliwy. styki czyste bo na bank nic nie moglo ich zabrudzic, przy wkladaniu tez nie.
jakies sugestie?
Ostatnio zmieniony 29 paź 2006, 01:37 przez Krisu6230i, łącznie zmieniany 1 raz.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#117227  autor: ywis
 26 paź 2006, 14:32
Krisu6230i pisze:jakies sugestie?
Zmiana softu, jeśli dalej takie coś będzie występowało, to można przyjąć, że coś z kartą może być nie tak lub ze stykami w telefonie.

#117235  autor: Krisu6230i
 26 paź 2006, 15:16
SOFT 3.81, karty sa dwie z tym ze jedna 1gb druga 512 mb telefony tez mam dwa:| :smt010

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#117244  autor: ywis
 26 paź 2006, 15:36
Krisu6230i pisze:SOFT 3.81
Wymień na nowszy, bo jest i wtedy sprawdzisz jak będzie się zachowywał. Chyba, że nie masz gwarancji na telefony i nie masz jak zrobić upgrade softu ;)

#117245  autor: Krisu6230i
 26 paź 2006, 15:38
tak wiem 3.88. ale jest jeszcze pewien szczegol - odnosze wrazenie ze to przy uzywaniu playlist sie dzieje...
no nic, narazie jescze poobserwuje co i jak i zaniose na zmiane sofciku.

#117249  autor: ywis
 26 paź 2006, 15:40
Krisu6230i pisze:odnosze wrazenie ze to przy uzywaniu playlist sie dzieje...
Ale nie powinno się tak dziać.

#117252  autor: Krisu6230i
 26 paź 2006, 15:46
tak , zdaje sobie z tego sprawe, niestety tak to wyglada. byc moze chodzi o atrybuty plikw mp3. sam juz nie wiem , wieczorem zapewne pokombinuje i sprawdze jakie mam ustawione itd.
------------------------EDIT-----------------------------
nie mam pojecia co to na domiar zlego gy przenosilem za pomoca kabla i pc fiuta smsy z odbiorczej do archiwum to nie dosc ze pogubilo mi polowe to jescze mam kazdego po trzy sztuki:/
krew mnie zalewa, a najgorsze ze zawsze bylem anty-nokiowy i ten telefon to zmienila a teraz powoli chyba zwszystko wroci do "normy" :smt011 :smt010

----------------------------EDIT2------------------------------
tak wiem... jestem meczacy, ale to forum z tego co wiem jest najlepsze jesli idzie o nokie.
czy ktos moze sie chociaz spotkal z restartem telefonu u siebie lub u kogos znajomego? dodam iz u mnie takie cos zdazylo sie kilka (moze 3 do 4 razy) zanim zakupilem w/w karty... zmiana softu tez nic nie dala, to samow drugim telu.
pomozcie bo mam karty. dzis zakupilem kabelek i na prawde wszystko dzialalo przez chwile super a ja muzyke uwielbiam i musze miec zawsze przy sobie, a ze ten tel stwarza taka mozliwosc... :wink:

-----------------------------EDIT3---------------------
a moze ja jestem idota i zakladm nie tak karte jak trzeba... w sumie to ona lata odrobine jak sie ja wlozy wiec moze trzeba tak dokladnie jak w isntrukcji. pod skosem w lewo a potem w prawo. tak zrobilem nawet na sile troche to wcisnalem i zobacze co sie bedzie dzialo.
jesli pomoze to.. a co mi tam , to zaloze topic z nickiem i notka ze jestem kołek! ;)
poza tym teraz mam inne jaja z tym telem zaczelo sie cos z pamiecia sms kopac... heh :smt009
--------------------------------EDIT4-----------------------
namierzylem na forum nokia co nastepuje http://discussion.forum.nokia.com/forum ... mmc+player
moze komus pomoze, narazie testuje na kacie 512, bo gigowke odzyskam dopiero jutro.
-----------------EDIT5---------------------------------------
humor wraca mi powoli bo sformatowalem obie karty przez kabelek w systemie FAT32 i jak narazie (doba) jest ok.
---------------------------------------EDIT6-----------------------
jednak nie i doszklo sporadyczne przelaczanie sie piosenek, ale to na prawde kwestia raz na dlugi czas podobnie z restartem zatem zyc sie jakos da choc mile widziane bylyby sugestie i pomoc...
------------------------EDIT7------------------------------
opadam z sil nic nie pomaga jest tak jak bylo. wymiekam dzis bylem w serwisie ale niestety w soboty zamkniety. z niecierpliwoscia czekam na poniedzialek, ale jesli tam nic mi nie powiedza sensownego to nie wiem... tak mysle ze to moze wina karty ale druga ma to samo i jest innej pojemnosci wiec jest spora szansa ze sa z innej serii. sam nie wiem co robic, pelne zrezygnowanie. szperam po forach zagranicznych.
BTW czy ktos to wogole czyta?
------------------------EDIT8-------------------------------------
kolejny dzien walki. wszystkie opisane tu metody i inne znalezione na forach wycerpane i nic, zmienil dzis soft na najnowszy. narazie ok ale nie zapeszajmy bo bywalo juz tak ze przez dlug czas stosunkowo bylo ok a potem "klops"
byc moze tym razem nie jest to cisza przed burza:/