@Dorotea, sprawdziłem prędkość wielokrotnie i o różnych porach dnia i na różnych urządzeniach, już na wszystkich kartach PnKRWK jakie mam pod ręką (około 10) i które były ostatnio doładowane w efekcie czego można było odpalić 30GB (oczywiście 3x10GB).
Na wszystkich blokada zniknęła i nie ma górnego limitu prędkości.
Więc myk jest i na 100% działa, tylko że Ty jeszcze nie wiesz jaki to myk
. Musisz napisać PW chyba...
Jeszcze tylko nie wiem na 100%:
1. Czy ważna jest kolejność działań, które przeprowadziłem na tych wszystkich kartach?
2. Czy odpowiada za to jeden konkretny element czy trzeba wykonać 2-3 konkretne kroki?
3. Czy nie jest to związane z moją lokalizacją (jakieś lokalne testowe zdjęcie limitów)?
4. I kilka innych spraw (np. jaki był oryginalny starter, w jakiej taryfie).
Dlatego zaraz odpalam dodatkową kartę (nówka, jeszcze nie zarejestrowana i nieaktywowana oczywiście) i robię test MINIMUM#001 i w takiej kolejności:
1. Rejestracja karty.
2. Aktywacja karty.
3. Migracja do PnKRWK (celowo będzie to starter z inną taryfą, aby potwierdzić dodatkowo, że będzie się to dało zrobić na dowolnej taryfie po migracji do PnKRWK).
4. Aktywacja 365dWK (czyli ważność rok za darmo bez doładowania - w zasadzie niepotrzebne jeśli będzie doładowanie w PnKRWK, bo ono i tak da 365dWK).
5. Doładowanie.
6. Włączenie jakiegoś pakietu i potwierdzenie, że limit 7,2Mbit/s występuje (na tym etapie zakładam że limit będzie, jak nie będzie to się będę martwił potem co jest grane).
7. Aktywacja darmowych 30GB (3x10GB), no w zasadzie teraz to już tylko 20GB
.
8. Potwierdzenie, że limit 7,2Mbit/s wciąż występuje.
9. Myk minimum (jeden wybrany krok najbardziej podejrzany).
10. Potwierdzenie (lub nie), że limit 7,2Mbit/s zniknął.
-----------------------------
11. Jeśli limit nie zniknął, to powrót do p.9 i zastosowanie bardziej rozbudowanego myku, aż do odtworzenia wszystkich operacji (wraz z odpowiednią kolejnością, jeśli to będzie konieczne) z moich starych kart PnKRWK, na których limit zniknął.
Jak zadziała za 1. razem, to nawet w 10 minut będę znał rezultat.