DAJ CYNK
  • Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

Moderator: Moderatorzy

 #1060055  autor: iperyt
 22 gru 2018, 07:45
Zauważyłem że od kilku tygodni T-Mobile nie agreguje więcej niż dwóch częstotliwośći. W lokalizacjach gdzie jeszcze niedawno było 3 CA , 4CA jest tylko 2CA. Czy ktoś z Was spotkał się z tym?
 #1060058  autor: piotrzet
 22 gru 2018, 08:15
Jakie miasto? Podaj przykłady lokalizacji? I skąd wiesz, że tyle agreguje?

https://www.speedtest.net/result/a/5383813102.png
 #1060059  autor: iperyt
 22 gru 2018, 08:24
Chorzów pod Stadionem Śląskim, było 4CA i DL ponad 200 mb/s , teraz jest 2CA i poniżej 100 mb/s. W całym GOP było w większości lokalizacji 3CA i 4CA, teraz wszędzie 2CA. Sprawdzam programem Network Signal Guru.
 #1060061  autor: piotrzet
 22 gru 2018, 08:32
Telefon nie ma softowo zablokowanej agregacji wiecej niż 2 pasm?

https://www.speedtest.net/result/a/5383813102.png
 #1060065  autor: Mixiorek
 22 gru 2018, 09:17
Konstancin-Jeziorna, 4CA:

Obrazek

Do sprawdzania CA tylko service mode daje pewność, apki działają różnie.

https://www.speedtest.net/result/i/3214933873.png
 #1060071  autor: piotrzet
 22 gru 2018, 11:09
Ty masz Samsunga a tutaj mowa o O+O po za tym inna lokalizacja.

https://www.speedtest.net/result/a/5383813102.png
 #1060075  autor: kozien70
 22 gru 2018, 12:06
@piotrzet mógł zasugerować słuszny trop. Czy autor tematu nie zrobił przypadkiem ostatnio np. jakiejś aktualizacji telefonu, która skopała 4CA? A może ma roota i coś nagrzebał w konfiguracji przy pomocy Signal Guru? Tą apką grzebiąc można zrobić sobie niezłe kuku. Ogólnie sprawdziłbym na innym telefonie z 4CA.
 #1060077  autor: iperyt
 22 gru 2018, 12:14
Wiem że aplikacje różnie działają ale prędkość transmisji też spadła o połowę i prędkości rzędu 200 mb/s są już nieosiągalne. Tak sobie myślałem że T-MOBILE grzebało w sieci na COP 24 aby zwiększyć pojemność i priorytet dla roamingu .Ale szczyt się skończył, a agregacja dalej 2CA.
 #1060078  autor: iperyt
 22 gru 2018, 12:17
kozien70 pisze:
22 gru 2018, 12:06
@piotrzet mógł zasugerować słuszny trop. Czy autor tematu nie zrobił przypadkiem ostatnio np. jakiejś aktualizacji telefonu, która skopała 4CA? A może ma roota i coś nagrzebał w konfiguracji przy pomocy Signal Guru? Tą apką grzebiąc można zrobić sobie niezłe kuku. Ogólnie sprawdziłbym na innym telefonie z 4CA.
Robiłem reset , wgrałem soft od początku i bez zmian.
 #1060083  autor: iperyt
 22 gru 2018, 13:25
Problem częściowo rozwiązałem dzięki sugestii Kolegi kozien70. To wersja beta musi coś psuć.W Network Signal Guru wyłączyłem wszystkie bandy LTE które nie są używane w Polsce i pełną agregacja powróciła.