Potrzebuje pomocy w identyfikacji do kogo należą te anteny i kto zamontował ten mały C-Bandowy nadajnik z który tak wielu chce się w końcu połączyć
Wedle moich ustaleń
Po lewej - BTS P4
Play (26006) ID: KRA0208
Modlnica, Modlnica 165d Modlnica Modlnica 165d
Po prawej - BTS Orange/Networks
Orange (26003) ID: 1611
Modlnica, 165, 483
Tak wynika z mojej analizy którą poniżej przedstawię, jednak jest to kwestionowane przez "pracownika"/osoby mającej dostęp do informacji w Orange. (Absolutnie nie mam tu nikomu nic za złe bo chciał zapewne pomóc i pokazać jaka jest sytuacja, jednak nie zgadza mi się to z moimi ustaleniami).
Póki co żaden z dostawców nie nadaje N78 - testuje obie sieci kilka razy dziennie, tak od razu bym sobie odpowiedział
Korzystam nieprzerwanie z Internetu mobilnego Orange(umowa) i tego BTS od 11.2022, jednocześnie robiłem sporo testów w P4(na kartę) i sporadycznie w TM (z wiadomych względów ma to mniejszy sens, też umowa/służbowy tel.).
Od
11.2023 korzystam z ZTE MC889 i śledzę pasma i stan połączenia, poprzednio korzystałem z różnych "zabawek" a wiarygodne dane połączenia czerpałem z Field Testu w iPhone 13.
20.11.2023 zrobiłem pierwsze zdjęcie antenom z których korzystam:
Do
20.03.2024 działały pasma:
B1,B3,B7,B20 - Orange/T-Mobile
B1,B3,B7,B20, N1 - Play
19.03.2024 zauważyliśmy problemy z połączeniem w OR, okazało się że prowadzone są prace w dniach 18-22.03.2024.
20.03.2024 na maszcie zauważyłem zmianę anteny, oraz bawiąc się ustawieniami w MC889 udało mi się złapać N78, od tego momentu zaczął też działać N1.
17.04.2023 w późniejszym czasie przybyły też "typowe" mniejsze anteny C-Band (niestety nie wiem dokładnie kiedy, musi to być pomiędzy 23.03-17.04) zauważyłem je pierwszy raz
Widząc ten nadajnik naturalnie się ucieszyłem że C-Band do mnie zawita, tym bardziej że:
18-19.04.2024 miały być wykonane PEM - BTSa Orange, P4 nie ma i nie było w planie w ostatnim czasie +6 miesiecy (na stronie Networks już ich oczywiście nie ma, jak zazwyczaj ma to miejsce po dacie pomiarów, na ten moment wyników jeszcze nie ma).
25.04.2024 - jak to zwykle 25-ego dnia miesiąca na stronie UKE ląduje wykaz pozwoleń i przybywają od razu 2 zgody względem listy z ubiegłego miesiąca(marca) i dotyczy tych BTSów obok siebie
Robiłem od wczoraj testy na karcie P4, a na stałe mam Orange i widzę póki co tylko N1 na obu sieciach, pewnie czekamy na włączenia ale może jest ktoś kto może stwierdzić czy jest ten sprzęt?
Wybaczcie ten przydługawy wywód, chciałem od razu wrzucić wszystkie istotniejsze fakty