Nokia N85 - opinie
Telefony Nokia Nokia N85 Opinie o Nokia N85

Nokia N85

w sumie: 138
  • 0

    1. ~ronek  2008-08-26 11:14:59  host: enw114.internetdsl.tpnet.pl

    Wszystkie nowe telefony Nokii są robione teraz na "jedno kopyto". Standardowo chyba już sklonowane: wygląd N81 i funkcje N95. Nic nowego nie wnoszą te "nowe" modele.

  • 0

    2.  2008-08-26 12:04:17

    Nokia wsadziła w nowe pudełko N95 i się cieszy ;|

  • 0

    3. ~da  2008-08-26 13:01:22  host: 87-205-57-53.adsl.inetia.pl

    w koncu cos cienszego a jakieś zdjęcia z tylu

  • 0

    4. ~Kone  2008-08-26 15:35:44  host: ebj10.internetdsl.tpnet.pl

    wowo i kolejny jak psp ciekawe jak z baterią :)

  • 0

    5.  2008-08-26 16:36:29

    łudzaco podobna do N96...

  • -1

    6. ~Dziecko neo  2008-08-26 18:12:11  host: host-89-228-141-116.gorzow.mm.pl

    Yeaa PIERWSZY PIERWSZY !!!!!!!xd slaby klon n81 z dodatiem n95 ;/ pff juz samsung robi leprze komy

  • 0

    7.  2008-08-26 20:42:53

    według mnie wygląda jak n96 tylko dla biedniejszych xD

  • 0

    8. ~Dabman  2008-08-26 21:22:07  host: lan-szombierki-91-6-nat.streamnet.pl

    taka okrojona wersja N96... budżetówka do polskich abonamentów orange.

  • 0

    9. ~hwoarang  2008-08-26 22:17:50  host: adw240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Miałem okazje testować ten telefon i wydaje mi się że to poprostu poprawiona n95 głośniki naprawde dają wspaniałą jakość dzwięku lepszą niż w n95 telefon został troszeczke zmieniony ponieważ w n95 n95 8gb i n96 jest tam przewijanie dźwięku aw n85 są tam guziki do grania świetnie się na tym gra telefon naprawde bardzo dobrze zbudowany polecam

  • 0

    11. ~przemax  2008-08-27 16:13:59  host: bwo20.neoplus.adsl.tpnet.pl

    kolejna n95 w nowej obudowie i po lekkim liftingu

  • 0

    12. ~tom  2008-08-27 16:27:08  host: efw211.internetdsl.tpnet.pl

    ... a pomyslec, ze jeszcze niedawno n95 byla taką innowacyjną komórka ...

  • 0

    13. ~BiałyNhKrk  2008-08-27 23:26:37  host: vir.kolornet.pl

    o widze ze pierwwszy- N81 z 5mpx akcelerometrem nowszym systemem i nowszym systemem. Ciekawe czy bedzie tak udana jak n81

  • 0

    14. ~Moloh  2008-08-28 00:03:37  host: adel30.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Zwykła N95 tylko z najnowszym softem i w normalnych wymiarach

  • 0

    15. ~Seboo  2008-08-28 00:22:09  host: 093105093162.legnica.vectranet.pl

    Co w nim takiego nowego jest?

  • 0

    16. ~sebast  2008-08-28 14:53:46  host: beo41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    przeciez to n 96

  • 0

    17. ~BeZ  2008-08-28 21:57:17  host: limbo.altec.pl

    To bedzie najlepsza nokia z symbianem ! Wyswietlacz oled rzadzi !

  • 0

    18. ~kili  2008-08-30 10:24:25  host: 088156039018.ols.vectranet.pl

    czujnik położenia oraz czujnik światła??

  • 0

    19.  2008-08-31 16:55:34

    Warto zaznaczyc w opisie ze ma ekran oled.

  • 0

    20. ~sebik85  2008-09-02 01:03:32  host: dzi236.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mój nowy:)

  • 0

    21.  2008-09-02 15:52:08

    Podoba mi się to połączenie N81 i N96 i delikatny tył N82. Niech no będzie tylko w przystępnej cenie... za jakiś czas oczywiście.

  • 0

    22. ~  2008-09-03 14:37:52  host: dsy97.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie rozumiem polityki nokii odgrzewaja stare kotlety?

  • 0

    23. ~koza  2008-09-03 15:42:40  host: czv202.internetdsl.tpnet.pl

    najjjjjjssssss xd cudenko

  • 0

    24. ~delphen  2008-09-10 20:03:00  host: chello087207100016.chello.pl

    Ten telefon jest taki sam jak kazda nokia niestety te procesory to dalej n73 bo na n73 fifa 2008 wyciaga 15 FPS po testach i procki ARMa sa dobre polecam ten telefon ze wzgledu na wifi

  • 0

    25. ~andrzej  2008-09-11 17:08:15  host: 89.108.255.60

    poczytajcie najpierw testy w sieci na zagranicznych portalach, ten telefon to istne cudo i już został okrzyknięty najlepszym telefonem all-in-one na rynku za rozsądna cenę

  • 0

    26. ~BeZeL  2008-09-11 21:45:00  host: limbo.altec.pl

    Deb*** N85 jest lepsza od n96 , np, bateria , zaslona obiektywu , wyswietlacz OLED ....

  • 0

    27.  2008-09-16 07:50:22

    Nareszcie telefon z serii N z rozsądnymi wymiarami. Szkoda, że zdążył się opatrzeć w swojej większej wersji N81, bo byłby hit roku.

  • 0

    28.  2008-09-16 07:50:40

    Nareszcie telefon z serii N z rozs?dnymi wymiarami. Szkoda, ?e zd??y? si? opatrze? w swojej wi?kszej wersji N81, bo by?by hit roku.

  • 0

    29.  2008-09-18 19:30:57

    według mnie dobry fon mimo ze klon n96 ale przynajmniej moze mniej bedzie kosztować i wygląd mnie sie bardzo podoba :)

  • 0

    30. ~N95  2008-09-20 02:03:19  host: nat-mo3.aster.pl

    Sam posiadam N95 i powiem szczerze, że za NIEWIELKĄ dopłatą to bym chętnie podmienił. W sumie to 95-tka po liftingu. Troche mnie boli, że Nokia teraz za mocno polega na sukcesie N95 tworząc jego rozmaite klony z niewielkimi zmianami. Swoją drogą jeżeli ktoś szuka mega-kombajnu to moim zdaniem Samsung innov8 jest na te chwile najmocniejszym zawodnikiem.

  • 0

    31. ~elvismt  2008-09-30 23:11:51  host: ip-81-210-21-125.netia.com.pl

    jedyna nowość to symbian 9.3 i nic więcej nowego:(

  • 0

    32. ~emdzin  2008-10-01 13:06:39  host: chello087206105016.chello.pl

    Zastanawia mnie tu takie zdanie "obsługa kart Micro SD do 8GB" - a co będzie jak włożę 16GB ? Nie będzie chodził ?

  • 0

    33. ~TapeR  2008-10-02 16:45:10  host: h-87-199-39-82.dolsat.pl

    PO WIERWSZE WYŚWIETLACZ OLED! KTÓREGO WASZE SZAJSUNKI I SONKOEROSY NIE MAJA! PO DRUGIE WIĘKSZY WYŚWIETLACZ OD ZWYKŁEJ N-95! LEPSZA BATERIA I CZAS DZIAŁANIA!MYŚLAŁEM ŻE MOJEJ NIEZAWODNEJ N-82 JUZ NIE ZAMIENIE BO NIC GODNEGO NA RYNKU NA ZASTĘPSTWO A TU WIDZE KUSZENIE NOKII W POSTACI TEJ N-85

  • 0

    34. ~--------  2008-10-04 11:34:59  host: public21903.xdsl.centertel.pl

    na stronie nokii pisze że będzie kosztowac 1749zł

  • 0

    35. ~cupa  2008-10-05 22:45:58  host: 94-40-44-2.tktelekom.pl

    Mam takie pytanie przecież wyświetlacze OLED mają strasznie krótką żywotność 5000 godz. a LCD TFT do 60000 godz. Czy to prawda ? Jeżeli to nie jest prawda to kupuje ten model w dniu premiery - 15 października b.r.

  • 0

    36. ~Sebolmen  2008-10-07 20:25:19  host: chello089076001245.chello.pl

    Na Allegro jest już za 1633zł Nokia Poland! Muszę go mieć!!!

  • 0

    37. ~LUNEI  2008-10-08 12:28:34  host: 195.137.246.137

    Już jest w sprzedaży - od 7.10.08 :) - cena 1749zł na stronie Nokii, w salonie na Siennej w Warszawie 1799zł. Niestety nigdzie nie zauwazyłam informacji aby posiadał w zestawie kartę 8GB.

  • 0

    38. ~Harnas  2008-10-09 12:50:33  host: hrf186.internetdsl.tpnet.pl

    @cupa: Pomyliłeś się o jedno zero. Obecne OLED mają żywotność 50000 godzin.

  • 0

    39. ~  2008-10-09 21:41:48  host: 82.160.27.101

    ~TapeR a ja tam swoją N82 nie za szybko zmienię, chociaż by dlatego że i N96 i N85 mają slidery do czego nie jestem przekonany :( Za to nokia N82 jest w sam raz i ma podobne parametry co N85 no oprócz kilku szczegółów :) Dla mnie N82 i tak nadal będzie ideałem :P :):)

  • 0

    40. ~  2008-10-12 16:43:40  host: aahy181.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rozsuwana n78. Jedyna różnica to aparat.

  • 0

    41.  2008-10-13 12:22:06

    Witam - taką krótką żywotność miały przedtem wyświetlacze OLED, ta Nokia ma wyświetlacz AMOLED i nie ma już problemów z żywotnością (wpisz w google "wyświetlacz AMOLED" i poczytaj na ten temat - pozdrawiam

  • 0

    42. ~N95  2008-10-13 23:53:49  host: nat-mo3.aster.pl

    @32 spokojnie da sobie rade nawet z kartą 32GB @33 wyświetlacz ma dokładnie tego samego rozmiaru (2,6 cala) co podstawowa N95. @35 - 5000 godzin to niecały rok - mało prawdopodobne @37 jest na stronie nokii napisane, że w zawartości pudełka jest karta 8GB

  • 0

    43. ~bartekkk  2008-10-21 15:23:04  host: 77-253-29-6.adsl.inetia.pl

    wkurzajace sa komentarze o klonach.. Nokia obrala pewien styl i go dobrze kreuje jak i rozwija! To jest seria N, luksusowa i wyjatkowa a nie seria K w SE czyli zrobmy gowno kolorowe, bedzie git! Piekny telefon, moim zdaniem ladniejszy i lepszy od N96.. tylko wydac te 1700zł na telefon? Chyba by mnie sumienia meczyly... :P

  • 0

    44. ~kris  2008-10-23 19:30:10  host: lokis04.lokis.net.pl

    Cena N85 na starcie to porażka.Tam gdzie powinien być najtańszy jest odwrotnie.Ceny w Gdańsku: Media Markt-1999,Saturn-1899,Vobis-1799.Chyba ich pogieło.Max ile można za niego dać to 1500zł.Slider poprawiony,ale to jeszcze nie to.Nieszczesny plastik z rażącymi śladami palców.Bateria mogła by być polimerowa.Od jutra ma być tańszy w Media Markt.Prawdopodobnie!.

  • 0

    45. ~LUNEI  2008-10-24 23:16:20  host: dkw5.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Już mam ten telefon :) Na pierwszy rzut oka - bomba, w obsłudze - bomba :) Nie wiem gdzie włączyć animowane menu i wiele innych rzeczy ale mam go dopiero kilka godzin :) Zachwyciła mnie (jako wygaszacz) biała, bardzo wyraźna godzina na czarnym jak noc ekranie wyświetlacz AMOLED :) w końcu widać na nim godzinę :) Co do jakości filmów - jestem również pod wrażeniem :) Miałam wcześniej N70 i różnica jest powalająca. Napiszę więcej jak już go potestuję parę dni :) aaaa... tylna obudowa nie trzeszczy w porównaniu do N81 8GB :) Gdzie można ściagnąć do niego Tematy? :)

  • 0

    46. ~LUNEI  2008-10-27 00:23:17  host: dlg137.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ehhh - mam telefon od piatku... - no coż... pierwsze wrażenie bomba :) ale drugie to: brak pamięci, brak pamięci.... nie wiem o co chodzi jutro będę dzwonić do serwisu. Po pewnym czasie użytkowania (kilka godzin max) wszystkie aplikacje pozamykane a ten ma problem z pamięcią, ani otworzyć gier n-gage, nawet obejrzeć 30sek nakręconego filmiku juz nie mówię o wejsciu w tryb robienia zdjęć. Do tego OBRAZ skacze/zatrzymuje/zacina się/zawiesza przy filmowaniu w 640x320 - w innych trybach nie sprawdzałam jeszcze ale pewnie jest to samo to tyle... na razie...

  • 0

    47. ~Rafik87  2008-10-27 14:01:05  host: hbu138.internetdsl.tpnet.pl

    jasne ze da sobie rade z karta 32 gb, tylko jak ja wlozysz to bedziesz mial dostepne 8 gb a reszta bedzie bezuzyteczna TapeR- Mistrzu jakbys chcial wiedziec to wlasnie od SZAJSUNKA Nokia kupuje ekraniki do telefonów tak jak i matryce do aparatow rzecz jasna ze do tych nowszych modeli

  • 0

    48. ~Fancior  2008-11-03 21:34:31  host: cva162.internetdsl.tpnet.pl

    masz kolego rację troche durzo 1700 zł, ale w plusie w abonamencie za 75 zł kosztuje 480zł. Ja ten telefon kupuje wg. mnie jest najlepszym wyrobem z serji N

  • 0

    49. ~Jonek  2008-11-14 17:37:30  host: cfq41.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @Fancior: to ten telefon jest dostepny w Plusie? ...nie widze go do wyboru na stronie.

  • 0

    50. ~konrad12601  2008-11-14 21:47:33  host: abgc213.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fancior:jakos ostatnio patrzylem pare dni w plusie i nie ma tego ona n85 do sprzedania.cos ty oszukujesz.

  • 0

    51. ~  2008-11-15 11:11:46  host: ffm66.internetdsl.tpnet.pl

    poczytajcie sobie recenzje tego fona, jeśli wiecie kto to p@sco to wiecie ze ten telefon został oceniony przez włoskich dziennikarzy lepszym od n96, idealna obudowa, slider tez pięknie pracuje bez zastrzeżeń, dedykowane przyciski zoomu w przeglądarce i przyciski do grania. I to nie żadna budżetówka, nie jestem żadnym fan boyem ale to jak zwykle połączenie n95, n95 i n81 nokia zaczęła klonować fony.

  • 0

    52. ~konrad12601  2008-11-15 21:35:52  host: abhh249.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jakos ostatnio ogladalem telefony na stronie plusa i nie bylo n85 na abonament za 75zł.cos nas kantujesz kolego

  • 0

    53. ~tarno  2008-11-21 22:29:22  host: c212-72.icpnet.pl

    Mam małą prośbę do administratorów/moderatorów. Może byście się pokusili o jakiś test tego modelu? Na forach widać dużo sprzecznych opinii odnoście tego modelu a rzetelnego testu nigdzie nie znalazłem. Dla jednych duże luzy w sliderze, dla innych minimalne. Dla jednych wyświetlacz do kitu dla innych super. Byłbym wdzięczny, pewnie nie tylko ja. Pozdrawiam. PS: Wiadomo może czy model ten będzie dostępny u jakiegoś operatora?

  • 0

    54.  2008-11-21 22:47:45

    Dobijają mnie te opinię ludzi którzy tego cuda w życiu nie wiedzieli i porównują go do cegieł N96 i N95... Ten telefon ma klasę i styl... A nokia N96 to porażka... Chyba niczym od N95 8gb się nie różni oprócz pamięci... I N96 jest bardzo szeroka i przez to fatalnie wygląda... Ja polecam N85 i za tydzień-dwa ją kupuje bo jestem nią oczarowany... Według mnie powinna być dużo droższa od N96....

  • 0

    55. ~fancior  2008-11-26 19:45:00  host: cva162.internetdsl.tpnet.pl

    jak sie ma znajomości to jest :)A tak serio to w abonamencie w ofertach na stronce nieznajdziecie bo wystarczy powiedzieć po końcu umowy jaki telefon chcesz. Jak goo nie mają aktualnie to go sprowadzą i jurz masz. A tak swoją drogą telefonik naprawde świetny mam go od 2 tygodni i polecam wszystkim

  • 0

    56. ~slawik1o  2008-11-27 15:39:04  host: 87-194-74-63.bethere.co.uk

    miałem ja w ręku! w porównaniu do n96 wydaje sie zgrabniejsza.moja stara n95 wypada przy niej slabo. w angli dostepna jest w orange i salonach 4you.mam nadzieje ze bede ja miał po niedzieli.

  • 0

    57. ~Pasol  2008-11-28 11:11:54  host: ecr206.internetdsl.tpnet.pl

    Ja zakupiłem ten telefon ogólnie wszystko jest super jeden problem z nim miałem po paru sekundach ogladania filmow badz wlaczenia jakiejs gry telefon sam sie resetuje, oddalem na gwarancje mam nadzieje ze wymiania mi na sprawny model ;]

  • 0

    58. ~masta  2008-12-01 14:23:07  host: netwb.wb.energiapro.pl

    ruta18: dokladnie wiekszosc ludzi nie miala w dłoni nawet telefonów o których pisza i dlaego jak sie to wsyzstko czyta to rece opadaja" ze to to samo, ze odgrzewany kotlet itd" PIPR...OLONE NOOBY ZANIM COS NAPISZECIE O TELEFONIE TO NAJPIERW CHOCIAZ O NIM POCZYTAJCIE, BO OBEJZAL JEDEN Z DRUGIM 2 ZDJECIA NA GOOGLE I ROBI Z SIEBIE "SZPECA"

  • 0

    59. ~czacha  2008-12-03 09:52:28  host: host-89-231-160-2.wolow.mm.pl

    53.tarno opini?? przeciez tam pisza takie ludziki jak wy co zielonego pojecia nie maja o niczym co zreszta widac nim mniej wiesz tym bardziej ci sie wydaje ze masz racje wam sie wydaje ze to chlam za to dostaje nagrody na corocznych targach ...

  • 0

    60. ~konrad12601  2008-12-05 21:51:57  host: bjs240.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam do was pytanie.nie wiecie kiedy ten telefon bedzie dostepny w plusie lub w erze???

  • 0

    61. ~kondzior  2008-12-07 12:51:41  host: acvv229.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie do posiadaczy tego telefonu.czy muzyka wydawana z niego jest glosniejsza od muzyki z 5300??

  • 0

    62. ~ja  2008-12-09 07:34:51  host: abvj179.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja mysle ze chyba nie jest zla

  • 0

    63. ~szol  2008-12-15 23:02:29  host: 193.19.165.3.osk.enformatic.pl

    mam go i sobie chwalę pod każdym względem. przydałby się tylko jakiś soft żeby latarka działa nie tylko gdy nagrywa kamerka. jak to się mówi co kto lubi. glówne zalety wg mnie: -ekran oled-świetne kolory, energooszczędny -bateria 1200mah- to jest coś -szybki i użyteczny gps -szybki system -konsola n-gage- fajne gry -świetnie gra muzykę -świetna rozdzielczośc kamerki bodajże 640x -aparat robi lepsze(lub wyświetla lepsze) zdjecia niż n95 -podwójnie wysuwany slide. bardzo ładna, małe wymiary przy dużym ekranie. można bardziej szczegółowo wymieniać zalety dopracowany telefon, z wad :klawisze na lekki skok, fajne ale, będą trzeszczeć nie ma bata-już trochę to słychać. z klawisza navi zaczyna schodzić sreberko-MINUS spadła mi do tej pory chyba 4 razy(raz niebezpiecznie) nic jej nie jest.

  • 0

    64.  2008-12-16 16:50:51

    Witam, wczoraj kupilem dla siebie i brata po sztuce i po 15min uzytkowania, najpierw zdjecia: Dosc utrudnione wkladania/wyjmowanie karty SDHC. Jako sceptyk co do tel. Nokia musze przyznac ze chyba bedzie moj telefon na dluzej niz inne nowosci ktore przezywaly max kilka tygodni. Dobrze trzyma sie w dloni i przyjemny material. Perfekcyjnie dzialajcy slajder. Po zamknieciu telefonu i wlaczeniu podswietlenia widac 4biale przyciski ktore myslalem ze sa dotykowe ale sa na szczescie z minimalnym miekkim klikiem. Bardzo dobrze zbiera sygnal z satelit. Moja nawigacja kupiona za ponad 600pln nie dziala w pomieszczeniu a N85 zbiera rewelacyjnie. Tyle z pierwszych ogledzin. Jak ktos ma pytania to czekam. Z checia odpowiem.

  • 0

    65. ~Pablito  2008-12-18 15:03:37  host: acnk56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do kondzior W ogóle nie ma co porównywac.. To tak jak bys porównał jajko strusia do jajka jaskółki..Osobiscie uważam że to jest najporządniejsza Nokia z serii N.

  • 0

    66. ~Traffka  2008-12-20 21:10:26  host: cpc2-lutn4-0-0-cust941.lutn.cable.ntl.com

    witam ... mam ten telefon od kilku dni ... mieszkam w anglii i tu kupilem ... pierwsze moje wrazenia sa zajebiste ... wszytko ladnie chodzi, jakosc wyswietlacza i wyswitlanych na nim obrazow, filmow, gier jest powalajaca ;] pierwszy tak dobry telefon jakikolwiek mialem ;] moge powiedziec jako posiadacz ze jest duzo lepszy od n95(to byl moj poprzedni model), n96 nie mialem ale wybieralem pomiedzy nim a n85 :) ... rozsuwana obudowa bardzo dobrze chodzi ... ogolnie telefon godny polecenia ... :) jeszcze nie przetestowalem go w 100% wiec jak to zrobie to dam dalsze ciekwe informacje na jego temat ... pozdrawaim

  • 0

    67. ~Pablo  2008-12-21 01:14:08  host: aauv88.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super Fonik Gorąco polecam , jest dosc drogi ale naprawde warto. Nie wiedze w nim żadnej wady !!!!!Miałem wczesniej N95-1 i N85 bije na głowe N95. Co do n96 nie wiem bo nie miałem ale z tego co czytałem N96 jest porażką nokii

  • 0

    68. ~Pablo  2008-12-21 15:42:32  host: adkt17.neoplus.adsl.tpnet.pl

    N85 Rzadzi polecam wszystkim tego fona. Moja dziewczyna ma N95 8 Gb musze przyznac że ta jej nokia jest sporo słabsza.... Matko żeby tylko tego nie przeczytał ..... pozdrawiam wszystkich fanów Nokiiiii

  • 0

    69. ~pupu3  2008-12-23 22:34:20  host: acdu144.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Widzę bardzo słabą jakość zdjęć robionych aparetem... na mojej k800 lepiej wychodzą, już nie mówię o nocy...

  • 0

    70. ~Matix  2008-12-26 02:24:44  host: piekna-gts.2a.pl

    Ja mam ten fon chyba z tydzien i nie powala na kolana, kilka razy mi sie resetowal, byl taki czas ze klawisze sie nie podswietlaly i mam problem z odtwarzaczem muzyki ogole ladny i takie tam, ale jesli chodzi o funkcjonalnosc to porazka...;/

  • 0

    71. ~  2009-01-06 11:23:26  host: abvp105.neoplus.adsl.tpnet.pl

    tez mi sie podoba z tego co czytalemonim

  • 0

    72. ~sylwesters7  2009-01-07 18:42:56  host: aaac96.neoplus.adsl.tpnet.pl

    telefon fajny ale ja swojego sprzedaje tak zamulonego fona nie widziałem!! mam pecha do noki kupuje wszystkie flagowe modele takie jak np. 6500slide n80 n82 n95 e50 e66 i każdy po miesiącu czasu się pier... nigdy nie widziałem tak żle wykonywanych telefonów!! kompletna porażka a co do 6500slide to już wogóle nie da sie użytkować wszystkim w mojej okolicy się psuje wykonanie jak chińskie zabawki

  • -1

    73. ~Pixel  2009-01-22 20:35:21  host: public16053.xdsl.centertel.pl

    ma 5 mil.pixeli :( juz są po 8

  • 0

    74. ~fred  2009-01-24 18:29:58  host: ifj250.internetdsl.tpnet.pl

    czy moze ktos sie wypowiedzec z posiadaczy N82 i n85 duza jest roznica miedzy nimi (nie liczac "opakowania") chodzi mi o funkcjonalnosc dopracowanie tych "bzdetow" bo moja e51 jest w stanie yyy woglen nie jest... i nie wiem co wybrac n82 czy 85 :| :-:?

  • 0

    75. ~oko  2009-01-25 20:29:33  host: 89.174.230.38

    jak sprawuje sie wyswietlacz w swietle dziennym na powietrzu czy widac coś czy tak samo to wyglada jak z lcd

  • 0

    76. ~mekto  2009-02-14 13:28:56  host: host-5db0d5be.sileman.net.pl

    sylwesters 7 , jezeli wszystkie twoje nokie psuja sie po miesiacu to chyba musisz sobie zadac pytanie czy umiesz je obslugiwac? do wbijania gwozdzi jest mlotek...nigdy nie rob tego telefonem..! mam 6500 slide i jest b.dobra.Nie szpanuj tutaj ze miales te wszystkie fony i wszystki sie psuly.Jestes sam troche zepsuty dzieciak...te 7 w Twoim niku to twoj wiek!?

  • 0

    77. ~oolalalaaaa  2009-02-16 12:57:40  host: staticline789.toya.net.pl

    ile trzyma bateria?

  • 0

    78. ~Mati  2009-02-24 00:29:45  host: abnb86.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Do oolalalalaaaaa mi bateria trzyma 3-4 dni ;)) Do fred Bierz n85 bez zastanowienia.. Sylwesters faktycznie nie potrafisz sie chyba obsługiwac tymi fonikami proponuje kup sobie nokie 3310 sam od niej zaczynałem i nie powinna Ci sprawic kłopotów. Pozdrawiam fanów nokiiiii

  • 0

    79. ~  2009-02-25 01:35:26  host: 89.174.106.50

    witam ja miałem do wyboru 5800 N85 oraz N82 i wybrałem N85 jestem bardzo z niej zadowolony :) super fonik fajnie lezy w ręce :)wyświetlacz lepszy niż w n95 8gb miodzio:) polcam :) za nówke dałem 1450 dobra cena według mnie :P

  • 0

    80. ~ja1  2009-02-25 19:22:35  host: 212.182.84.13

    mi 4-6 dni

  • 0

    81. ~chucky  2009-02-26 17:37:08  host: host-237.virtuall.pl

    czy ten telefon ma akceleracje 3d?

  • 0

    82. ~Miasz  2009-03-01 01:05:01  host: apn-77-114-115-47.gprs.plus.pl

    @fred Twoja e51 nie jest w stanie a myślisz ze wielka różnica jest w używalności i funkcjonalności między e51 a tym n85? zdziwsz się jak będziesz miał już n85 a pozbędziesz sie e51.. zdziwisz sie..

  • 0

    83. ~grafmanwp  2009-03-03 07:56:06  host: access200.mielec254.tnp.pl

    To dziadostwo!! telefon po włączeniu go do ładowarki i ustawieniu alarmu czy budzika poprostu się zawiesza, dzieje się też tak równiez podczas ładowania telefonu co jakis czas sie resetuje.

  • 0

    84. ~nk  2009-03-07 22:06:38  host: chello084010136140.chello.pl

    Bateria trzyma jakieś 70 kilogramów dorosłego chłopa, o ile dobrze przyczepisz.

  • 0

    85. ~Xavi  2009-03-10 23:01:31  host: freya.dsv.agh.edu.pl

    Witam. Mam ten telefon od 7 dni. I wogole nie rozumie tych niskich ocen i zalosnych komentarzy... Dla mnie telefon bomba wlasnie czegos takiego oczekiwalem (wczesniej mialem n73 heh bez porownania). Obodowa spasowana idealnie zero luzow na slajderze etc. Bateria... wszystko zalezy od tego jak sie uzytkuje, jezeli sluchasz muzyki, sms, polaczenie to okolo 3-4 dni, lecz jezeli grasz w gry, navi to potrafi sie poddac po 24h. Minusy: 1) ciezko sie odczytac z wyswietlacza na zewnatrz 2) jezeli sie bawisz to bateria dosc szybko sie wyczarpuje 3) odbijaja sie palce na obudowie Plusy: -cala reszta hehe. Jezeli sie ktos zastanawia nad tym tele to niech sie dalej nie zastanawia tylko go bierze :D Pozdrawiam

  • 0

    86. ~okoko  2009-03-14 22:00:21  host: aaqs223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Super telefon..ale nie wiem czy lepszy od w995 ... jest bardzo podobny z tym ze w995 nie ma symbiana ale zato ma aparat 8.1 mpx .. nokia jest ladniejsza od se w995 ale ktory lepszy sprawdzcie w google i ocencie..czekam na odpowiedzi

  • 0

    87. ~bernov  2009-04-15 13:02:31  host: 188.33.31.70

    Witam Używam N85 od grudnia 08. Wykonanie telefonu pozostawia duzo do zyczenia. Po miesiącu, dwóch odkleja sie mata klawiatury (nokia przykleja ja na taśme sylikonową) następnie luzuje sie slider, króry buja sie na bok przy wciskaniu "C" oraz przy uzywaniu navi. W pierwszym tygodniu użytkowania padł pixel- jest fioletowy i naprawdę wkurzający (oczywiście wyświetlacz z padniętym pixelem według Nokii jest wpełni sprawny). Tylnia klapka (od baterii) dostaje sporych luzów, ale to juz pewnie kwestia na jaką sie trafi sztukę-Plastik jest tak słaby ( na szczęście) że można go dowolnie modelować podgrzewając suszarką do włosów. Jeżeli chodzi o oprogramowanie to sa wady i zalety. Wady 90% oprogramowania z N95 nie odpala ponieważ N85 ma nowszy future pack. Żadne cracki na certyfikaty nie działają, certyfikat trzeba zdobyć od japończyków. Pozdrawiam:)

  • 0

    88. ~dziewczyna  2009-04-18 18:43:59  host: apn-77-115-207-38.gprs.plus.pl

    A ja uważam, że ten telefon jest bardzo dobry. Rzeczywiście ma kilka wad, ale ogólnie robi bardzo dobre wrażenie. PLUSY: - świetny ekran, wyraźne kolory - ustawienia trybu gotowości - wygodne i bardzo praktyczne - 8 GB to już dość oklepana wielkość w telefonach Nokii w serii N, ale w sam raz - klawisz blokady klawiatury - bardzo dobry slider - chodzi gładko, bez luzów itp. - wizualnie bardzo zgrabny, lżelszy od N95 8 GB, nie jest to typowa 'cegła', telefon ma klasę. - bateria długo trzyma nawet przy słuchaniu muzyki i robieniu zdjęć - jeśli telefonu się nie używa w końcu wszystko gaśnie, łącznie z oszczędnością baterii, telefon wygląda jakby był wyłączony - możliwość ładowania przez USB MINUSY: - szybko sie brudzi - widać odciski palców - palce ślizgają się na klawiaturze Zdecydowanie polecam.

  • 0

    89. ~Napoleon  2009-04-27 17:40:47  host: public939.xdsl.centertel.pl

    siema mam pytanko ta nokia ma dotykowe klawisze?

  • 0

    90. ~radek  2009-05-09 12:00:38  host: 87-205-145-147.adsl.inetia.pl

    fajna jest, ale N95 8GB ma 128 ram pamięci a ta tylko 78... :/ szkoda troche bo będzie większe prawdopodobieństwo że będzie się wieszać. A jeśli chodzi o tych fanów Sony Ericssona to kij im w oko. Który Sony Ericsson ma wbudowany GPS? No, może ma pare modeli ale za to są to moduły prawie bezuzyteczne bo nie obsługują symbiana. Chyba że ktoś używa NaviExpert. Ale to nie to samo co aplikacja na symbian. Więc sie chowa. kWESTIA WYŚWIETLACZY. Żaden SE nie ma 16,7 mln kolorów, a teraz prawie wszystkie nokie już wprowadzają ten standard. I niech nie znajdzie się żaden matołek co napisze że to jest bez różnicy i tak nie widać różnicy. Owszem widać i to bardzo dużą. Zdjęcia są żywe i jak na monitorze komputera LCD. Za to wielki plus. A tak na marginesie to Sony Ericsson to badziewie jakby nie patrzeć. Statystyki sprzedaży mówią same za siebie. Nokia jest niestety najlepszą marką telefonów. Nie wypisujcie mi to że HTC albo coś jest lepsze, fakt. Jest lepsze, ma więcej pamięci, windowsa, ale to zupełnie inna zabawka. To jest palmtop. Nokia spokojnie im dorównuje. szkoda tylko że ta nokia ma 74 czy tam 78 ramu, bo to naprawde dobry model

  • 0

    91. ~Przemas  2009-05-10 14:48:00  host: aagu225.neoplus.adsl.tpnet.pl

    witam. mam pytanie do kogoś kto posiada ten tel. od dłuższego czasu. Czy pojawiają się tzw. "Błędy systemu" i czy wifi działa odpowiednio?

  • 0

    92. ~siara  2009-05-14 06:28:33  host: ip-195-3-220-170.vnet.pl

    wyżej masz opis telefonu, ciężko przeczytać?

  • 0

    93. ~Maniek  2009-05-15 18:11:57  host: public-gprs128403.centertel.pl

    Mam pytanie. Czy ten telefon obsługuje tylko karty microSD czy jeszcze microSDHC?

  • 0

    94. ~acik  2009-05-15 20:30:20  host: chello089077231098.chello.pl

    Napoleon nie niema dotyków.

  • 0

    95. ~azor  2009-06-02 09:17:54  host: host-81-190-216-235.wroclaw.mm.pl

    nie ma ksenonowej lampy jak w N82 tylko diody - więc krok w tył - żenada

  • 0

    96. ~Tooom3k  2009-06-28 11:53:55  host: aai175.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Mam ten telefon od wczoraj. Ostatnią nokię miałem 4,5 roku temu. Moim ostatnim telefonem był k800, który nie wytrzymał nawet 2 lat i obawiałem się tych opinii o luźnym sliderze, ponieważ szukałem wytrzymałego telefonu. Wszystkie te opinie są gówno warte. Nie powiem, są luzy ale 1mm na sliderze to nie taka wielka porażka i wcale nie przeszkadza w użytkowaniu. Lampa absolutnie wystarcza. Ogólnie musiałem się przyzwyczaić ale przychodzi mi to z ogromną łatwością i gówno prawda, że trudno się połapać w tych klawiszach. Telefon po prostu świetny!!! Polecam.

  • 0

    97. ~faint  2009-07-13 13:13:17  host: ch-79-139-125-8.hypnet.pl

    mam pytanie: jak to jest z ogladaniem filmow z karty pamieci? czytalem opinie ze fon restartuje sie, zawiesza albo tnie ;/ chce sie upewnic bo juz od jakiegos czasu przymierzam sie do kupna ale nie jestem w 100% przekonany. a moze polecacie jakis inny model? interesuje mnie slider multimedialny. dobry do sluchania muzyki i ogladania filmow. i dobrze jakby mial wi-fi. z gory dziekuje i pozdro ;D

  • 0

    98. ~Adacho  2009-07-15 00:28:49  host: chello089079095214.chello.pl

    Witam. Mam ten telefonik od trzech miesięcy i używam go maksymalnie jak się da. Bawię się aplikacjami SIS. Wszystko hula znakomicie. Wgrałem GARMIN'a. Nadajnik GPS nie startuje zbyt szybko, ale przynajmniej po starcie nie gubi zasięgu. Ogólnie wszystko jest w porządku. Zdjęcia pierwsza klasa. Jedyny minus jaki do tej pory się u mnie pojawił to kurz pod wyświetlaczem. Najlepsza Nokia jaką miałem.

  • 0

    99. ~plusiak  2009-08-26 17:47:56  host: avx54.internetdsl.tpnet.pl

    Telefon jest w Plusie od 29 sierpnia br. Cena w Taryfie okoł 120 zł brutto wynosi 599 zł. W sprzedaży jest telefon bez pamięci 8 GB oraz z dostosowanym oprogramowaniem do potrzeb operatoa. Pozdrawiam plusiak

  • 0

    100.  2009-08-30 16:49:20

    Kupiłem ten telefon po przeczytaniu wielu różnych opinii o nim.I powiem tak że telefon jest super.A jak kogoś na niego nie stać to proszę nie wypisywać bzdur typu że Samsung albo SE jest lepsze.Daleko im jeszcze do Nokii.

  • 0

    101. ~dżejms  2009-08-31 14:08:27  host: hbl250.internetdsl.tpnet.pl

    u mnie bateria wytrzymuje 2 dni, bez wzgledu na to czy łączę z internetem i oglądam video. czy też mam na czuwaniu. Kupiłem tydzień temu i od tej pory ładowałem juz 4 razy! przed instalacją OVI przeczytajcie "zasadę prywatnosci" firmy Nokia. Kradną wszystko

  • 0

    102. ~el  2009-09-06 16:07:40  host: public-gprs106474.centertel.pl

    A ja go mam od 3 tygodni i już wylądował w serwisie bo gubi zasięg. Tam gdzie stara Nokia była w zasięgu N85 była poza. Ciekawe co z tego wyjdzie

  • 0

    103. ~schranz  2009-09-14 23:23:11  host: arz67.neoplus.adsl.tpnet.pl

    popieram przydalby sie obiektywny test

  • 0

    104. ~  2009-09-18 17:20:47  host: apn-95-41-72-156.dynamic.gprs.plus.pl

    Mam go od miesiąca i jest swietny aparat i wyswietlacz. Jak na nokie to długo trzyma bateria

  • 0

    105. ~polboslaw  2009-09-26 01:29:33  host: 87-205-250-170.adsl.inetia.pl

    jak wypada porówanie n85 z SE W995? który wychodzi lepej?

  • 0

    106. ~elektron1979  2009-09-29 01:06:07  host: public-gprs18807.centertel.pl

    Wczoraj odebralem ten telefonik z serwisu i jak sie okazalo z calego kompletu do sprawna byla tylko obudowa o caly srodek byl do bani. Naszczescie wymienili na nowy i jak na razie smiga zawodowo

  • 0

    107. ~marpat  2009-09-30 10:08:46  host: czn50.internetdsl.tpnet.pl

    polecam ten telefon mam go od ponad 6 mies super lepszy od n95 n96 i wielu innych modeli!!!

  • 0

    108. ~Robi  2009-10-04 19:11:40  host: awf140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Te komentarze to bzdety telefon jest super wszystko dobrze pasuje bateria trzyma dla mnie telefon 1 klasa ludzie to jeden z lepszych telefonow od noki

  • 0

    109. ~gadu  2009-10-06 20:45:26  host: inet20907ng-1.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    n85vs w995 wygrywa n85, bo: -os -lepszy aparat (nie daj się zwieść 8mpix) - ładniejszy,mniej prądożerny ekran btw, n85 ma 78mb RAM DLA UŻYTKOWNIKA! (całość ramu 128mb)

  • 0

    110. ~sylwusia  2009-10-13 22:05:25  host: bup221.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ile tzryba bateria w tym telefonie i jaka jest jakość zdjęć

  • 0

    111. ~hrabia100  2009-10-25 22:22:01  host: abla13.neoplus.adsl.tpnet.pl

    zamierzam kupic ten telefon. przesiadam sie z k800 (uzytkowalem prawie 2lata). najbardziej chodzi mi o zdjecia, glosniki, wytrzymalosc/stabilnosc. dzieki z gory!

  • 0

    112. ~elf  2009-10-27 18:09:11  host: nat2-120.ghnet.pl

    pytanie za 100 punktow: czy ten fon ma MS Office ?? z gory dzieki

  • 0

    113. ~gadu  2009-11-03 20:02:27  host: inet20907np-3.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    ~elf nie ma M$ Office, ale ma od razu aplikacje QuickOffice do odczytu plików z M$ Office + PDF'y :D

  • 0

    114. ~sonic223  2009-11-03 22:59:36  host: dix196.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ja wczoraj kupiłem tą nokie....jak narazie jest jak najbardziej ok:)))oby tak dalej...zastanowila mnie tylko jedna rzecz po odłączeniu od ładowarki na baterii pokazała i sie jedna kreska i bateria słaba (a ładowała się do pełna) po czym po 10min nagle bateria skoczyła na pełną tzn chyba pełna bo ma 6kresek a widzę że zmiesciłaby sie jeszcze jedna????ile macie kresek na bateri w swoich n85????tez 6 czy 7???bo mi już dalej nie chce ładować a dziwnie to wygląda z taką przerwą:)))z góry dzieki za odpowiedź

  • 0

    115. ~Strażak PSP  2009-11-05 18:29:56  host: acni202.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam Mam tą nokię około 10 miesięcy i muszę powiedzieć że lubię ten telefon ale zaczyna mi poważnie szwankować. Często sie wyłącza po otrzymaniu bądz wysłaniu sms, zawisza się coraz częściej a z transmitera już wogóle nie skorzystam bo się całkowicie zamula... Dodam że robiłem formata i nic nie pomogło Jutro idę go oddać na gwarancje .... Ale i tak nie zrezygnuje z Nokiii Pozdr all

  • 0

    116. ~mama  2009-11-05 20:09:57  host: 83.2.170.196

    SŁUCHAJCIE mam takie pytanie... czy w noki n85 da się ustawić tapetę na cały ekran, tak żeby nie było żadnego czarnego paska na menu itp jeśli tak, to jak? ;d

  • 0

    117. ~LUNEI  2009-11-09 13:47:27  host: 195.137.246.137

    chciałabym podzielic sie swoją opinią o tym telefonie - w skrócie :) Kupiłam telefon zaraz po premierze w Polsce, niestety miał uszkodzoną płytę główną i po miesiącu walki ze sklepem dali mi drugi :) Ten działał ;) tylko sie zawieszał co jakiś czas i robił restart :) po pół roku kiedy nie mogłam napisać sms bez restartu - oddałam go do serwisu - wymienili mi płytę główną i przedni panel (nie wiem czemu ale nie narzekam), odebrałam, nie zawieszał się - byłam zadowolona - ale... po 2 dniach chciałam włączyć Transmiter FM i okazało się że nie działa :) Zawiozłam ponownie i znowu wymienili mi płytę główną i jakies inne drobne elementy :) Do całej sprawy podchodzę z humorem bo wiedziałam, ze w końcu będzie działał i będę zadowolona z jego zakupu w 100% Po wymianie 2 płyt głównych, trzecim nr IMEI i po 6 miesiącach od ostatniej wizyty w serwisie mogę śmiało powiedzieć, że w końcu jestem z niego zadowolona, chodzi bez problemu, jest szybki i nie zawiesza się :)

  • -1

    118. ~Paweł  2009-11-20 08:48:50  host: hgr242.internetdsl.tpnet.pl

    Moje odczucia co do tego telefonu są mieszane; ma 2-ie ogromne wady: fatalne głośniki, przytłumiony, cichy dźwięk-poraszka oraz obudowa. Nie czepiam się tylko slidera, ale również przyciski na konsoli głównej; uwierzcie mi jest to strasznie irytujący dźwięk,jak strzelanie kapslem, mam wrażenie że mam chińską zabawkę tzw. "palcowanie obudowy" również zaczyna mnie wkurzać. cała reszta to same plusy!

  • 0

    119. ~Fotograf  2009-12-01 00:26:51  host: 209-mia-4.acn.waw.pl

    Nabrałem się na ten telefon.Niby fajny a porażka.Właśnie leży w serwisie, i mam zamiar go sprzedać.Szukałem telefonu z dobrą kamerą i wszyskto jest fajnie na wyświetlaczu.W kompie porażka.Sztucznie podkręcona ostrość wyciąga artefakty po krawędziach,film jest do wywalenia, bo jakikolwiek ruch ręką, czy niedaj bóg próba zoomu, wszystko się nagrywa.Mikrofon jest umieszczony pod sliderem i "wyśmienicie" wszystko ściąga. Szukam 82jki albo 6220classic ;-( No i kiepska jakość video. Nie wiem czy to w ogóle ma jakąś ostrość. Mam 6233 i gdyby nie 15klatek/sek to byłby super tel do filmu.Mógłbym jeszcze mnożyć wpadki

  • 0

    120. ~  2009-12-25 16:23:29  host: 87-205-218-245.adsl.inetia.pl

    myśle dnad 4 telefonami noki jeden z nich to ten a dokładniej n79 n85 e66 i 5800 któryy wybrać??

  • 0

    121. ~muchomor  2010-01-03 16:34:51  host: chello087206138175.chello.pl

    Witam tel naprawde fajny mam go od roku. Są w nim 2 mnkamenty robi kiepskie zdjęcia i w czasie narywaniu filmów strasznie zrywa obraz. A reszta super.

  • 0

    122. ~pani x  2010-01-22 13:32:18  host: public-gprs24129.centertel.pl

    witam mam pytanie, czy ta nokia posiada system symbin czy nie? i czy warto ja kupic. pozdrawiam

  • 0

    123. ~  2010-02-03 15:37:42  host: acyl208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    czy ta nokia ma podstawkę taką jak nokia n96

  • 0

    124. ~gadu  2010-02-14 15:37:23  host: 188.147.80.250.nat.umts.dynamic.eranet.pl

    do 116: da się, szukaj na forum ipmart albo symbianos. do 120: zastanów się czy chcesz slidera, więc wybór między n85 i n79, chyba że aparat zbędny i chcesz mieć tandetny szpanerski dotyk, to 5800. do 121: masz stare oprogramowanie, aktualizuj i będzie git jak u mnie. do 123 : nie ma do 122: no poprostu załamać ręce... jak wół pisze wyżej: PDA (param.)Symbian 9.3, S60 3rd ed., FP 2 a czy się opłaca? wydaje mi się że tak. Ja po 2miesiącach zadowolony jestem bardzo z niej, ale to może dlatego że brałem w abo za 1zł ;)

  • 0

    125. ~kasioo  2010-02-25 11:24:31  host: 81.15.146.138

    Mam ten fonik prawie 1,5 roku. Jestem bardzo zadowolona bateria mi nadal trzyma 3 dni wiec spoko zaznaczam ze przy codziennym uzywaniu, telefon posiada wszstko co tylko jest potrzebne gps wi fi jest swietny. Polecam

  • 0

    126. ~gerwazy  2010-03-01 10:11:03  host: 212.160.172.70

    tak ma podstawke

  • 0

    127. ~Dante Inferno  2010-03-31 14:50:13  host: acss126.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Witam , to pytanie dla posiadaczy N85 - czy nie macie problemów z zasiegiem w swoich N-kach , czytałem ostatnio że zdaża się że telefon nie potrafi złapac zasięgu

  • 0

    128. ~eee  2010-04-01 13:53:52  host: aamm44.neoplus.adsl.tpnet.pl

    fuuj zwykla n95 po przerobkach

  • 0

    129. ~laiq  2010-04-15 21:31:45  host: eif211.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Od wczoraj nie działa aparat i wideo. Wie ktoś co się mogło stac? Ogolnie telefon w miare ale brak aparatu to jakies cyrki

  • 0

    130. ~doom  2010-04-26 09:18:04  host: chello089079056120.chello.pl

    cyrki to malo powiedziane- mam telefon od grudnia, raz na miech zawiecha, kilka razy restart ot tak sobie, brak mozliwosci odswiezenia biblioteki choc na kompie jest ok, w telefonie nie, jak juz zaczal wariowac zupelnie- wszystko sie wieszalo okazalo sie ze pomoglo wyciagniecie dodatkowej- oryginalnej- karty, ogolnie ok tylko z ta muza to masakra.

  • 0

    131. ~emma  2010-07-23 13:11:39  host: ip-94-42-66-2.ibd.gtsenergis.pl

    Mam ten telefon od Października... totalna porażka. Był już 3 razy na gwarancji i chyba znowu zostanie oddany. Ponieważ od czasu do czasu bateria sama zaczyna się ładować, klawisze, które służą do "opcje", "wstecz" przestają działać na ok godzinę, przynajmniej raz na 2 tygodnie. Naprawdę ten telefon to porażka ;/.

  • 0

    132. ~;DD  2010-09-25 16:43:32  host: aaps1.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ale moze kosztować ten tel ? ;)

  • 0

    133. ~Mr. X  2010-11-20 16:33:22  host: 088156115032.stk.vectranet.pl

    Czytam opinie niektorych osob i zastanawiam sie skad tyle negatywnych opinii o Nokii N85. Moze jak ktos kupi podróbe to ma z nią problemy. Ja mam Made in Finland i telefon działa I klasa. Nic sie nie zawiesza Symbian działa stabilnie, aparat robi idealne zdjęcia, GPS szybko łapie satelite, bateria działa rewelacyjnie 4-5 dni przy normalnym użytkowaniu, slider działa idealnie o niebo lepiej niz w N95 8GB Najwiekszą zaletą tego fona jest wyswietlacz OLED bajecznie swieci. Miałem całą mase telefonów ale ta Nokia jest naprawde rewelacyjna, polecam !!! Ocena 5/5

  • 0

    134. ~Mr. X  2010-11-24 12:45:51  host: 195.200.212.15

    Mała poprawka do wczesniejszej wypowiedzi. Nokia N85 posiada rewelacyjny wyswietlacz AMOLED. Telefon zakupilem w Anglii, podobno te kupione w PL gorzej są wykonane.

  • 0

    135. ~  2010-12-17 17:21:08  host: 213-238-92-146.adsl.inetia.pl

    jakim cudem wyświetlacz 240 x 320??? Z tego co ja wiem ma 480 x 640 i symbian S60v5i wifi b/g

  • 0

    136. ~n85  2011-08-02 11:51:56  host: 82-160-131-212.tktelekom.pl

    mam ten telefon 2 lata i powiem tyle ; super w obsłudze robi piękne zdjęcia wifi chodzi bardzo dobrze ma duzy wyświetlacz ma 2 głośniki do słuchania MP3 ale bez jakiejś wielkiej rewelacji. Wspaniały telefon dla osób lubiących dobry aparat (5mpx) korzystanie z wifi i niezawodność

  • 0

    137. ~n85  2011-08-08 19:35:53  host: alu40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    moim zdaniem 1 z lepszych nokii bardzo mi sie podoba i teraz na Allegro stoi po 250 zl

  • 0

    138. ~kolo  2011-10-02 14:15:16  host: user-188-33-162-180.play-internet.pl

    to jest nokia ;) a ni jakiś samsung

  • 0

    139.  2012-06-12 08:51:37

    Telefon muzyczny TAK.Wszystkie inne funkcje to kpina ze strony koncernu.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-159-129-152.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z publicznych hotspotów?

Inicjatywa publicznych hotspotów WiFi4EU zyskała poparcie

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet