Nokia Lumia 620 - opinie
Telefony Nokia Nokia Lumia 620 Opinie o Nokia Lumia 620

Nokia Lumia 620

w sumie: 73
  • -1

    1. ~SDFA  2012-12-05 14:36:08  host: ip-78-30-120-153.free.aero2.net.pl

    BEZ WIDEOROZMÓW, BZDURA !!

  • 0

    2.  2012-12-05 16:33:17

    Jak myślicie czy ten fon pomoże Nokii odbić się od dna?

  • 0

    4. ~Kazik  2012-12-05 20:54:40  host: v47-08.opera-mini.net

    Z tego co widzę to nie ma radia. Daje mu szansę na polskim rynku, fajnie wyglądają obudowy i nawet internet ma szybki, plusem będzie możliwość przeglądania aplikacji office. Ale to smartfon czyli aplikacje można dostać w net za opłatę. Ciekawe ile będzie kosztował?

  • 0

    5. ~Skaarj  2012-12-05 21:03:47  host: 082139006210.warszawa.vectranet.pl

    Nareszcie telefon idealny, na coś takiego czekałem b niestety Nokia Lumia 820 i 920 są baaardzo drogie.

  • -1

    6. ~pablo55  2012-12-05 21:05:56  host: 178235211234.warszawa.vectranet.pl

    Ładne.

  • -1

    7. ~doradca  2012-12-05 21:44:18  host: cpe-109-197-96-89.docsis.tczew.net.pl

    moze byc to hit "sredniej klasy telefonow"

  • -1

    8. ~SATURN  2012-12-06 00:27:44  host: 89-69-160-11.dynamic.chello.pl

    To może być HIT!

  • 0

    9. ~misiek  2012-12-06 09:05:36  host: 91-233-69-253.henet.pl

    i taka lumia na allegro powinna kosztować do 800zł nówka

  • 0

    10. ~kolo  2012-12-06 13:13:57  host: user-46-113-215-165.play-internet.pl

    ciekawa propozycja, ciekawe czy niedługo zaprezentują także nokię lumię 720, myślę że to kolejny dobry krok nokii, zwłaszcza ze topowe nowe modele 820,920, w wielu krajach wyprzedały się na pniu, wielu wciąż ma sentyment do marki.

  • -1

    11. ~MAESTRO86  2012-12-06 15:29:12  host: dee190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    WSZYSTKO OK, SPECYFIKACJA, ROZMIAR, AUTOFOKUS, BLUETOOTH, CENA DO 1000ZŁ I BIORE

  • 0

    12. ~wojtek  2012-12-06 17:26:11  host: 178.252.22.249.internetia.net.pl

    @telepolis.pl weźcie na testy ten telefon

  • 0

    13. ~  2012-12-07 09:18:42  host: V34-13.opera-mini.net

    I PO CO PŁACIĆ 1000 ZŁ WIĘCEJ ZA 820 ?

  • 1

    14. ~AI  2012-12-07 09:40:09  host: host-89-228-145-147.gorzow.mm.pl

    No ciekawe, jak wypadnie w kwestii awaryjności, bo Lumia 610 to jakiś totalny badziew był, dawno tyle telefonów do serwisu nie poszło...

  • 0

    15. ~leoom  2012-12-08 20:16:52  host: 79.162.206.225

    Moim zdaniem nokia się może wybić tym modelem. Aktualnie miał bym lumie 610 ale ze względu na Windows phone 7,5 odpuściłem sobie (za mało aplikacji dostępnych w sklepie w porównaniu do androida ).

  • 0

    16. ~  2012-12-09 13:17:12  host: apn-46-169-8-57.dynamic.gprs.plus.pl

    Skoro nie ma video rozmow, to po co drugi aparat vga..?

  • 0

    17. ~  2012-12-09 14:40:24  host: apn-46-169-8-57.dynamic.gprs.plus.pl

    @13 jakie 1000 więcej...?!

  • 0

    18. ~sada  2012-12-10 10:42:39  host: public126022.xdsl.centertel.pl

    Fajny telefon i dobra cena. Wideo-rozmowy chyba jednak są

  • 0

    20. ~AI  2012-12-10 16:28:06  host: 89-75-109-176.dynamic.chello.pl

    W mojej firmie jest 20 lumii 610 i ani jedna się nie zepsuła więc nie wiem o czym mówisz

  • 0

    21. ~  2012-12-11 14:40:39  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    Nokia to przodu

  • 0

    22. ~  2012-12-11 14:45:18  host: host-89-228-3-102.szczecin.mm.pl

    Nokia do przodu

  • 0

    23. ~ziom41  2012-12-11 22:37:03  host: 159-205-174-13.adsl.inetia.pl

    no to mamy budzetowy smartfon na WP8

  • 0

    24. ~reaver  2012-12-15 09:51:19  host: public-gprs369813.centertel.pl

    zacznijmy od tego ze przez to nie da sie rozmawiac bo co drugie slowo po drugiej stronie sluchawki to 'cooo?', rezultat mikrofnow stosowanych zarowno w nowej jak i starej lini Lumii. Uwielbiam design Lumii 800 ale jako telefon to jest *** rozmowce sluchac jak z najtanszego chinskiego glosnika z bazaru

  • 0

    26. ~Asfalt  2012-12-18 23:30:57  host: 89-79-179-141.dynamic.chello.pl

    W końcu jakiś telefon, który zmieści się w kieszeni. Oby tylko był niezły muzycznie i biorę go!

  • 0

    27. ~Fobs  2012-12-19 16:22:29  host: 89-76-118-161.dynamic.chello.pl

    @24 Jeszcze jej na rynku nie ma a Ty już wiesz że nie da się z niej rozmawiać? Nie mam więcej pytań.

  • 0

    28. ~  2012-12-19 20:52:43  host: 87-205-236-226.adsl.inetia.pl

    wygląda, jak ajfon

  • 0

    29. ~dag  2012-12-20 12:50:12  host: 91-231-53-2.holicon.pl

    @24 Nie wiem o czym piszesz. Mam L800 i wszystko działa dobrze,a dźwięk podczas rozmów jest bardzo dobry. L620 rzeczywiście może być hitem pod warunkiem, że can będzie przystępna. Czekam więc... :)

  • 0

    30. ~cziki  2012-12-23 13:35:33  host: 77-255-122-234.adsl.inetia.pl

    kupie sobie taka jak mnie zawiedzie WP7.8 na L710.

  • 0

    31. ~  2012-12-27 11:33:03  host: 31.133.23.3

    Bateria 1300 mAh to ponizej dzisiejszych standardów, nie wróże długiego czasu pracy ;)

  • 0

    32. ~Ori  2012-12-31 13:47:44  host: 46.204.52.36.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Za słaba bateria :/

  • 0

    33. ~; D  2013-01-02 21:03:00  host: 193.188.198.2

    bardzo mi się spodobała. Naczytałem się już wiele informacji i recenzji na temat tego telefonu. I muszę przyznać że bardzo mnie interesuje zakup tego smartfonu. Nokia idzie do przodu, a Windows Phone to jak na razie najlepszy system mobilny. Dzięki ;)

  • 0

    34. ~olik  2013-01-09 16:50:23  host: nat242.gorlice.ap-media.pl

    Mało kto używa opcji "wideo rozmowy" gdyż ta usługa nie jest rozpowszechniona i nadal jest mało użytkowników tej usługi ! Telefon ciekawie wygląda moze być wielkim HIT-em 2013 roku ! W Niemczech już pojawił się w przedsprzedaży wiec w Polsce pojawi się lada dzień ! Myślę że w lutym bedziemy mieli go w Polsce

  • 0

    35.  2013-01-19 01:00:12

    ja też nie używam wideorozmów, ani to potrzebne, ani wygodne, co do specyfikacji wg mnie wszystko co potrzebne (oprócz rozmów i sms'ów - sporadycznie nawigacja, wifi, af), pytanie tylko jaka będzie wydajność baterii i czy obudowa nie będzie śliska

  • 0

    36. ~  2013-01-21 15:18:26  host: adnj219.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ile będzie mniej więcej kosztował ?

  • 0

    37. ~; D  2013-01-22 02:49:49  host: v54-03.opera-mini.net

    dalej no.. kiedy ona wyjdzie ;( czekamy i czekamy :p

  • 0

    38. ~Nokia FanBoy  2013-01-23 16:36:33  host: 213-199-192-50.tktelekom.pl

    Nie wiem jak się rosyjskie ruble przelicza, ale w porównaniu z Nokia Lumią 800, Lumia 620 jest dosyć tańsza, więc żyje nadzieją, że cena będzie zdecydowanie poniżej 900, a powinna być poniżej 800. Za pewne będzie trzeba poczekać z 2/3 tygodnie aż napał się ochłodzi i ceny spadną, a 620stki wkroczą na allegro.

  • 0

    39. ~wania  2013-01-24 11:23:59  host: 89.174.236.152

    "Wojtaszek" na YouTube jest recenzja tego telefonu w jęz. francuskim (coś ok 20 minut) i tam facet pokazuje, że obudowa nie ślizga się w dłoni (kładzie telefon na otwartej dłoni i potrząsacz energicznie ręką w prawo i lewo i telefon leży jak "przyklejony")

  • 0

    40. ~Maciej  2013-01-25 19:52:52  host: 5acf8780.bb.sky.com

    Moja elastyczność cenowa na ten model to wlaśnie 620zł i gdyby Polska była całym światem to pewnie byłaby taka cena. Niestety są bogatsze rynki i one windują ceny wszystkiego do góry. Bo po co sprzedawać taniej, jak można drożej ?

  • 0

    42. ~polok  2013-02-17 20:57:14  host: cpc14-acto3-2-0-cust17.4-2.cable.virginmedia.com

    kupilem ten telefon :) musze powiedziec ze milo mnie zaskoczyly :) bateri dobra apps coraz wiecej jak narazie jedna wad to brak flash playera cenna kosztowal mnie 140f w uk o2 mysle ze wart polecenia

  • 0

    43. ~gensi  2013-02-24 09:15:52  host: 178-37-45-209.adsl.inetia.pl

    Mozna go juz kupic na all za 1200 zl czyli jak dla mnie to troche za duzo. Poczekam troche az cena zmaleje a i bedzie kilka opini i moze sie skusze choc czytajac o tym ze lumia 820 jak i 920 trafia czesto do napraw jestem ciekawa czy ta lumia bedzie lepiej wykonana.

  • 0

    44.  2013-02-25 19:00:24

    #43 - a w oficjalnej sprzedaży w sklepie Nokii kosztuje 999zł ;)

  • 0

    45. ~michal  2013-02-26 17:05:57  host: static-81-219-53-35.devs.futuro.pl

    mam nadzieje ze cena tego telefonu bedzie około 600-800 zł wtedy go kupie. Ewnwtualnie moze operaor bedzie mial w miare tanie (nie licząc spałcania go w abonamnecie)

  • 0

    46. ~Djkam  2013-02-28 18:56:48  host: aga223.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Na dniach pewnie ruszy sprzedaż u operatorów telepolis po dzwońcie i dowiedźcie się czegoś na temat . Z oficjalnego Fanpage Nokii na Facebooku Nokia Poland Dawid, znajdziesz ją u operatorów i w sklepach już w pierwszej połowie marca. Od orange nic się nie dowiedziałem a w plusie dla firm jest już w nowym cenniku

  • 0

    48. ~Joke  2013-03-08 20:36:13  host: 89-73-207-62.dynamic.chello.pl

    fajna w sumie, przynajmniej nie duża. parametry ok :) lepszych nie potrzeba. Kupiłbym ale mam dobry tel. i nie jest mi potrzebna.

  • 0

    50. ~Ganfrod  2013-03-09 17:46:39  host: staticline-31-182-177-89.toya.net.pl

    A wie ktos może kiedy wspomniana Nokia pojawi się w sieci Play?

  • 0

    51. ~Osnapiti  2013-03-26 08:59:51  host: dtk190.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciekawy pomysł, ale jestem trochę rozczarowany aparatem, tylko 5 mega.W porównaniu do innych smartfonów aparat jest słaby.Moim zdaniem telefon spokojnie może konkurować z telefonami o wyższej cenie.

  • 0

    52. ~Tom  2013-03-29 09:33:40  host: aeec197.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Rozczarawona 5 mega - nie ma co zachywać sie iloscia "mega". Np. moj k750i miał tylko 2 mega a robil lepsze zdjecia niz wiekszosc telefonow dzisiaj (tych co tysiaca zlotych). Stabilizator, optyka to sie liczy a nie ile mega.

  • 0

    53. ~blackmalder  2013-03-29 14:16:53  host: 81.219.84.18

    50 jest już dostępna w salonach play i play.pl

  • 0

    54. ~JerzyKa  2013-04-04 08:41:02  host: dpv24.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kochani, to nic że nie ma videorozmów. Jeżeli aparat ma dwie kamery to jest to tylko kwestia oprogramowania. Tylko patrzeć jak powstanie jakaś aplikacja, która to załatwi.

  • 0

    55. ~bartek  2013-04-07 00:30:38  host: ikar.prz.edu.pl

    moze mi ktoś napisać jak jest z z bateria??

  • 0

    56. ~piniondz  2013-04-07 00:31:39  host: ikar.prz.edu.pl

    zastanawiam sie właśnie nad Tym telefonem lub HTC 8S jak myśłicie któren lepszy??

  • 0

    57. ~stokrotka  2013-04-13 14:29:19  host: 195.116.10.240

    bardzo ładny telefon ciekawe kiedy będzie dostępny w T=MOBILE bo jak na razie go nie ma

  • 0

    58. ~s@s.pl  2013-04-24 20:16:32  host: 89-76-218-45.dynamic.chello.pl

    A jak jest z trwałością ekranu? Rysuje się? Nie ma gorilli więc jest "zwykły"?

  • 0

    59. ~dg  2013-04-26 19:39:24  host: 5.174.205.253

    Ekranik mocno sie rysuje bez Gorilli?

  • 0

    60. ~slavius  2013-05-02 12:48:29  host: abnp254.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Ciwkawostka - bateria pasuje z N5230!

  • 0

    61. ~agnes  2013-05-04 20:27:35  host: apn-37-109-220-119.dynamic.lte.plus.pl

    Nie kupujcie tego badziewia! Po miesiącu użytkowania padły mi 3 boczne przyciski! Zaznaczam, że telefon nie upadł, nie ma żadnej ryski na obudowie. Nie mogę nawet go odblokować, o dźwiękach multimediów mogę sobie tylko pomarzyć. Telefon idzie do serwisu na gwarancję. Nokia to totalny bubel. Nigdy więcej!

  • 0

    62. ~teddy  2013-05-16 15:13:58  host: 095160180255.slubice.vectranet.pl

    Ktos juz napisał głupote bez wideorozmow bzdura!A stac cie w ogole na ten telefon?Pewnie sidzisz na wsi i oceniasz telefony na ktore cie nie stac..to sie nie wypowiadaj. Moim zdaniem wideorozmow nikt nie uzywa!Kto to uzywa jak to w wiekszych miastach wawa poznan tylko chyba jest nadajnik do tego poza tym nikt tego nie uzywa w miescie gdziekolwiek byłem wszyscy tylko raz dwa chca rozmawiac.

  • 0

    63. ~fffff  2013-05-16 15:14:40  host: 095160180255.slubice.vectranet.pl

    Sam brak wideorozmow to nic ale fakt jesli tanie nowe sa modele nokii to moga byc tandety :) mam nokia 610 lumia i jest nudna.

  • 0

    64. ~530 zł  2013-05-18 11:48:04  host: 91-123-168-155.lublin.hypnet.pl

    kupiłem na allegro :) w tej cenie można kupic tylko zamulone androidy

  • 0

    65. ~Alien  2013-05-26 18:59:21  host: 27.250-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be

    Chyba coś jest nie tak z tymi bocznymi przyciskami, w sklepie jeden egzemplarz z trzech też miał padnięte.

  • 0

    66. ~ehh  2013-06-25 18:55:37  host: CMPC-089-239-120-114.CNet.Gawex.PL

    mała, mała, mała! nie mogli chociaż dać czterech cali? Mydelniczka a nie telefon. Gdyby 520 miała ClearBlack i lampę led...

  • 0

    69. ~muwv  2013-07-18 01:11:28  host: 178.183.220.165.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    pytanie do posiadajacych ten telefon.czy mozna na nim ogladac livestreamy?

  • 0

    70. ~dfbdf  2013-07-23 14:06:19  host: 178-37-53-238.adsl.inetia.pl

    Jak telefon nagrywa filmy tj. czy dzwiek jest znosny, da sie to potem odpalic na tv/pc czy raczej slychac tylko szum ? Fajnie jakby ktos wrzucil jakis filmik, bo w necie sa takie bez gadki. Wiem ze to nie aparat/kamera ale to telefon sie nosi caly czas ze soba a nie kamere. Pozdro

  • 0

    71. ~tata  2013-09-12 14:08:03  host: apn-95-40-250-57.dynamic.gprs.plus.pl

    W plusie za 1 zl w abonamencie tanszym o 50%.Ma parametry dobre.

  • 0

    72. ~Kuszelas  2013-09-20 13:18:45  host: 213-238-108-36.adsl.inetia.pl

    Jak ma parametry DOBRE jak nie ma podstawowego osprzętu - czyli RADIA??? Odtwarzacz jest niezły, ale chcę posluchac, gdzieś w Bieszczadach, co sie w tym smiesznym kraju dzieje!!!Slyszalem gdzies na forum, ze taką aplikację można ściagnąć, czy cuś...

  • 0

    73. ~arczi  2013-09-28 17:29:10  host: 102-85.echostar.pl

    @72 aplikację do radia możesz sobie zainstalować, ale pamiętaj, że to radio internetowe... aby działało zwykle radio, telefon musi posiadać odbiornik FM, a tego już nie wgrasz ;) pozdr.

  • 0

    74. ~miki  2013-11-28 11:44:29  host: kaczka.tbtelecom.pl

    Mój Boże... Ten telefon budzi we mnie tak skrajne odczucia, że ciężko się na ten temat wypowiadać. Z jednej strony chodzi płynnie, pięknie, jak na sprzęt z tej półki cenowej to super. Internet, przy odpowiednich przeglądarkach, to marzenie. Ekran, jak na LCD, jest świetny. Ale czar prysł przy próbie odtwarzania muzyki. Gniazdo słuchawek to tylko początek. Jakość dźwięku z tego sprzętu bez problemów niszczy radyjko z marsjanków. Tak płaskiego dźwięku nigdy nie słyszałem. Korektor tylko pogarsza sprawę, jako że jest wyskalowany pomiędzy 50 a 7000, a nie 20 a 16 000. A to ogromna różnica. Gniazdo w ogóle nie trzyma wtyczki, nie ma radia FM, a żeby przejść do innego fragmentu utworu, trzeba trzymać przycisk, aż łaskawie pasek stanu się tam przesunie. Póki co, nie polecam melomanom czy graczom, ale zdecydowanie polecam osobom, które lubią być w kontakcie - bateria, jak na smartfon, trzyma długo, klawiatura jest wygodna, ekran wyraźny, dźwięk rozmów czysty. Tylko ten nieszczęsny odtwarzacz... Z jego powodu już pierwszego dnia użytkowania sprzedałem telefon. Nie mogłem się przestawić. Być może to wieloletnie przyzwyczajenie do SE Walkman.

  • 0

    75. ~Konrad  2013-12-01 17:13:59  host: host-89-229-137-204.chelm.mm.pl

    Czy nawigacja w lumi 620 jest darmowa ? Nie trzeba pobierać jakiś płatnych dodatków itp i czy jak jest darmowa to w podłączeniu z wifi czy ogólnie ?

  • 0

    76. ~bolo  2013-12-01 20:28:07  host: host-62-61-60-38.dynamic.mm.pl

    Telefon ok., ale bateria 1300 mAh do d.upy!!!

  • 0

    77. ~gosc  2014-06-12 18:16:46  host: aerh227.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Po 9 miesiacach z dnia na dzień padla płyta główna...

  • 0

    78. ~LEon  2014-06-19 11:20:16  host: 77-253-90-242.adsl.inetia.pl

    generalnie telefon jest do dupy. Używam od roku. Jak ktoś chce kupić sprzedam za 300 PLN. Do dupy nawigacja do dupy aparat, bateria, komunikacja z komputerem. Miałem Nokie 3210, 3310, 3510i, chyba 3820, E52, i lumie 620. To chyba moja ostatnia Nokia

  • 0

    79. ~kolka  2014-10-07 17:39:44  host: apn-31-1-158-187.dynamic.gprs.plus.pl

    w mojej Lumii 620 od razu kiepsko działały boczne przyciski a teraz całkiem padły. Oddałam do gwarancyjnej naprawy autoryzowany serwis Regeneris swierdził zalanie płyty głównej oraz wyświetlacza co nie jest prawdą i policzył 738 zł i utratę gwarancji. Nie wyraziłam zgody bo to bezczelne naciąganie. Oddałam do innego serwisu i tam w ramach gwarancji wymieniono przyciski i telefon działa bez wymiany płyty i wyświetlacza.

  • 0

    80. ~tomek  2014-10-27 14:32:20  host: 178235075193.ostrowiec-sw.vectranet.pl

    Telefon świetny:-) po aktualizacji Windows 8.1 jeszcze lepiej działa, a posiadam go już ponad rok i jak na razie jestem z niego super zadowolony!! Nawigacja świetna , a dużo z niej korzystam! nie wiem co piszą ci ludzie, że taka lipna ta nokia, nawigacja za darmo dokłada aparat ok jak dla mnie to polecam.

  • 0

    81. ~Sztof  2015-09-14 21:21:25  host: 89-77-200-51.dynamic.chello.pl

    Telefon sprawował się świetnie, ale mój egzemplarz chyba już umiera. na miesiąc przed końcem gwarancji padł kolejny przycisk (od blokady ekranu). uruchomienie go wymaga ładowarki. Ostatnia aktualizacja już była chyba zbyt ciężka bo zaczął mulić. Ale wcześniej było nieźle. Wkurzała często niemożność odbioru przychodzącego połączenia ( bo zimno na dworzu czy lekka wilgoć).

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-157-73.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Jak oceniasz nową ofertę Mix sieci Play?

Nowa oferta Mix sieci Play

 

Zobacz wynik | Opinie (6)

Archiwum Ankiet