Nokia 1616 - opinie
Telefony Nokia Nokia 1616 Opinie o Nokia 1616

Nokia 1616

w sumie: 27
  • 0

    1.  2010-07-28 11:51:41

    Telefon reklamowany jako wodo i kurzoodporny. Na zdjęciu natomiast widać odsłonięte gniazdo 3,5mm. Czyżby tą drogą woda nie dała rady dostać się do wnętrza obudowy?

  • 0

    2. ~kubisnh  2010-08-11 18:22:42  host: chello089078034139.chello.pl

    wodoodporny- nie oznacza wodoszczelny. Mylisz pojęcia.

  • 0

    3. ~telefon  2010-08-29 23:14:36  host: ako138.internetdsl.tpnet.pl

    Posiadam. Bateria super - trzyma tydzień. Telefon ok. Największa wada to słabiutka jakość głośnika.

  • 0

    4. ~Głupoty piszą!!  2010-09-07 20:14:20  host: 77-253-124-144.adsl.inetia.pl

    Minutnik i Stoper SĄ!!!!!!

  • 0

    5.  2010-09-09 12:05:45

    @1 a to nie czasami wejscie na ładowarke?

  • 0

    6. ~krzysztof  2010-12-15 14:24:21  host: enp140.neoplus.adsl.tpnet.pl

    .Witam Kupilem ten telefon dwa dni temu. Zaznaczam, ze nie jest to moj pierwszy! Opinia jak najbardziej negatywna ! Odradzam kupno. Telefon mial byc prosty a okazalo sie , ze jest udziwniony do granic. Nie praktyczny! Brak mozliwosci ustawienia zwyklego bialego ekranu, brak mozliwosci ( dla tych ktorzy widza slabo) zmiany wielkosci literek na wieksze na ekranie lub podczas pisania sms-a. Zegar ktory pojawia sie na minutke w wygaszaczu ekranu po minucie natychmiast ginie. Pytanie do projektantow Nokii, do czego to sluzy ? Slyszalnosc rozmowcy jest bardzo slaba, nawet przy ustawieniu glosnosci na maksimum. Instrukcja obslugi to czysta kpina z klientow. To ze telefon jest niby tani i niby prosty nie oznacza aby dodawac do niego instrukcje ktora absolutnie niczego nie wyjasnia!Jesli chcecie kupic prosty i tani telefon absolutnie nie polecam tej Nokii! Drugi raz bym tego telefonu nie kupil! Za te cene warto kupic inny telefon i zaoszczedzic sobie sporo nerwow.

  • 0

    7. ~GŁUPOTY!!!!!!!!!!!!  2011-01-26 19:51:04  host: bzf80.neoplus.adsl.tpnet.pl

    właśnie są minutnik stoper alkusz i latarka!

  • 0

    8.  2011-02-23 08:41:03

    @kubisnh bystrzaku. Proszę, wytłumacz mi tę różnicę.

  • 0

    9. ~kwintolp21  2011-03-17 08:34:58  host: 88.155.94.232

    Wodoszczelny jak wnioskujemy 'szczelny' czli dasz go do oceanu na glebokosc 500m i nic mu nie bedzie (pomijajac zasieg i cisnienie ) wodoodporny tzn. iz posiada charakterystyczna stala ktora pozwala obresowo poddac go dzialaniu h2o na konkretna glebokosc (cisnienie) i czas.

  • 0

    10.  2011-05-17 00:58:34

    Wodoszczelny - znaczy że można wsadzić go do wody, wodoodporny - bajer dla idiotów ( znaczy jak wsadzisz go do wody to się nie rozpuści, ale nie wiadomo czy będzie działał ).

  • 0

    11. ~Mrniemen1  2011-06-02 13:18:21  host: 92.246.18.163

    Cześć, telefon ma fajny budzik, zamiast dzwonić jakąś melodyjką ,mówi- ''Czas wstawać, jest godzina siódma'' Petarda. ogólnie to nic nie waży. Ja przerzuciłem się z E52 na to i się cieszę wcześniej ładowałem telefon co dziennie teraz co 9dni, polecam.

  • 0

    12. ~cichy.  2011-07-21 22:41:32  host: staticline18393.toya.net.pl

    witam, kupilem niedawno ten telefon kosztowal mnie 99zl i jestem bardzo zadowolony. przerzucilem sie z noki c3-00 byla awaryjna czesto szwankowala. nokia 1616 jest wspanialym telefonem dla ludzi ktorzy nie potrzebuja bajerow, serdecznie polecam.

  • 0

    13. ~cedro  2011-07-27 23:58:20  host: aepj237.neoplus.adsl.tpnet.pl

    mam pytanie do posiadaczy: czy klawisz navi oprocz ze dziala w czerech kierunkach to centralny klawisz tez dziala (daje sie go wcisnac)?

  • 0

    14. ~mat  2011-07-31 20:22:20  host: user-46-113-178-88.play-internet.pl

    ~cedro nie da się go wcisnąć, on jest tylko po to żeby był ;]

  • 0

    15. ~Mateoo  2011-08-02 19:52:25  host: 77.236.26.100

    centralny klawisz nie jest aktywny

  • 0

    16. ~Michał  2011-08-09 13:22:34  host: ip-122-37.mofnet.gov.pl

    Mrniemen1 Przesiadłeś się z Nokii E52 na 1616 ? Hahaha

  • 0

    17. ~cedro  2011-08-21 18:33:35  host: 178235209000.unknown.vectranet.pl

    Niestety po wgraniu w serwisie nowego softu (w tej samej wersji 06.51) nadal kilka razy dziennie się zawiesza - nie można z niego zadzwonić ani się do niego dodzwonić, słychać tylko trzy krótkie sygnały. Pomaga restart - pomocy...

  • 0

    18. ~jol  2011-11-21 09:53:51  host: mconnect.com.pl

    Moja kolezanka barda mowi ze ten telefon jest mimo wszystko dobry pod kazdym wzgledem. Mozna wysylac sms. to jej wystarczy.

  • 0

    19. ~77  2011-11-23 04:49:30  host: host46.abaks.pl

    prosty tel, calkiem spoko, bateria dlugo trzyma, ma najwazniejsze opcje np kalendarz budzik stoper czy minutnik, do tego latarka i radio. mozna regulowac wielkosc czcionki w sms (wbrew temu co ktos wyzej napisal). jak ktos nie potrzebuje tel do multimediow to jest dobry sprzet dla niego. jedynie klawisze moglyby troche lzej chodzic ale to nie jest taki problem. kom jest lekki i estetyczny

  • 0

    20. ~smierc poety  2011-12-09 18:31:20  host: mt.pl

    pojawiły sie opinie o słabym głosniku-jak jest w rzeczywistosci?

  • 0

    21. ~lukiii  2011-12-12 14:50:29  host: dnb187.neoplus.adsl.tpnet.pl

    głośnik jest słaby....bo działa tylko ten z tyłu. prosze podczas rozmowy odwrócić telefon tylem do ucha iii od razu lepiej słychać rozmówce... ma jeden głośnik tylko poprostu...jaka cena taki telefon:)

  • 0

    22. ~Adam  2011-12-17 12:12:08  host: 178235229145.olsztyn.vectranet.pl

    Mam ten telefon i myślę że to najlepsza NOKIA ze wszystkich telefonów jakie miałem. Polecam ten telefon wszystkim którzy lubią takie telefony po prostu do dzwonienia i pisania smsów. Pozdrawiam.

  • 0

    23. ~  2011-12-23 08:35:48  host: afot84.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Głośnik jest tylko jeden, Nokia poszła na łatwiznę i wykonali tunelik audio, gdy przełączamy na tryb głośnomówiący to zmienia się częstotliwość dźwięku przez co "niby powinno" słychać z tyłu a efekt marny, wyświetlacz razi po oczach, telefon bardzo słaby.

  • 0

    24. ~Xrs  2012-01-26 17:59:14  host: dns2.kg.net.pl

    Telefon kupił sobie ojciec, który ma 68l. Bez problemu daje sobie z nim radę. I kosztował w MM 105 zł a nie tyle co geriatrofony zupełnie bezfunkcyjne (200-300 zł)

  • 0

    25. ~#12  2012-03-18 20:39:17  host: 82-160-69-2.tktelekom.pl

    Mam 1616 od 3 tygodni. Wcześniej miałem LG Bali. 1616 jest idealnym telefonem z kilkoma przydatnymi funkcjami: latarka, konwerter, świetny budzik i "mówiony" czas ! I ta bateria !!! Ładujesz i zapominasz !!! Minus - słaby głośnik (rozmowy bardzo ciche). W euro agd kupiłem za 89 pln. Rewelacja w niskiej cenie.

  • 0

    26. ~Adam  2012-04-22 13:39:57  host: 095160188164.olsztyn.vectranet.pl

    Mam Nokie 1616 od 4 miesięcy i musze powiedzieć że ta Nokia jest naprawde SUPER

  • 0

    27. ~marian1  2016-01-08 07:14:43  host: user-94-254-129-123.play-internet.pl

    Miałem ten telefonik kilka lat temu i jednym minusem było to źe gdy/agrałem na mgtofnie muzyke tym telfonem nokia 1616 to strasznie się zacinał a pozatym miałem nanim 4 mb pamieci i dwie gry

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-158-119-60.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy korzystasz z mobilnego systemu płatności BLIK?

Blik: już ponad 2,5 mln zarejestrowanych aplikacji i 6 mln transakcji

 

Zobacz wynik | Opinie (5)

Archiwum Ankiet