HTC ChaCha - opinie
Telefony HTC HTC ChaCha Opinie o HTC ChaCha

HTC ChaCha

w sumie: 122
  • 1

    2.  2011-02-16 21:30:03

    Dla mnie idealny, biorę na 100%. Nie mogę się doczekać momentu w którym pojawi się na rodzimym rynku ;)

  • 0

    3. ~Celebro  2011-02-19 13:44:49  host: 89-72-122-245.dynamic.chello.pl

    Trochę śmieszny wygląd, ale podoba mi się, że pojawia się na rynku trend łączenia dotyku z klawiaturą.

  • -1

    5. ~qwerty  2011-02-25 00:40:12  host: host-n2-75-190.telpol.net.pl

    Czyżby tak wyglądał następca mojej E63?

  • 0

    6. ~ja-ros  2011-02-28 07:15:36  host: z30-03.opera-mini.net

    Do 5- napewno będzie droższy od e63 I to nie mało...

  • 0

    7. ~Wyrd  2011-02-28 11:28:44  host: 178235111144.unknown.vectranet.pl

    Bardzo fajny model! Podoba mi się i myślę, że wielu innym fanom połączenia klasycznych telefonów z klawiaturą qwerty się spodoba, jeszcze te dotykowe przyciski, super! Ciekawe, jaka będzie jego cena.

  • 0

    8.  2011-03-05 11:56:54

    jak zwykle załamany profil fona. to mi się podoba w hatekach :)

  • 0

    9. ~  2011-03-14 14:03:28  host: en.enertel.com.pl

    @;Domelo w Polsce słowo Cha Cha było znane jak Ty jeszcze nie byłeś zaplanowany. Wiec daj sobie spokój z tego typu komentarzami nastolatku.

  • 0

    10. ~mario  2011-03-15 11:51:15  host: 89-78-41-84.dynamic.chello.pl

    Wiecie kiedy to będzie na rynku bo czekałem na taki telefonik nast mojego p1

  • 1

    13.  2011-03-23 13:35:00

    uu szkoda że na androidzie

  • 0

    14. ~80  2011-03-24 18:35:06  host: 212.160.172.70

    do9, wg mnie chodzilu mu o metaforyczną nazwe w stosunku do tel

  • -1

    15. ~  2011-04-23 07:14:02  host: dun94.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Tytyt android to raczej zaleta nie wada...

  • 0

    17.  2011-05-10 10:27:06

    już wchodzi na rynek. ciekawe kiedy wejdzie do PL? chętnie bym sobie taki sprawił.

  • 0

    19. ~Kermit  2011-05-28 13:51:46  host: 77-252-77-252.ip.netia.com.pl

    Nie no! Telefon elegancki! Mam nadzieje, że będzie w jakiejś przyzwoitej cenie, bo mega się na niego nakręciłem...

  • 0

    20. ~eM  2011-06-07 22:08:01  host: 89-77-85-234.dynamic.chello.pl

    Chyba znalazłem następcę swojego Samsunga i780!!

  • 0

    22. ~best  2011-06-09 06:29:59  host: user-46-112-85-61.play-internet.pl

    można już go wygrać w orange :D i pewnie niedługo będzie można już kupić :)

  • 0

    23. ~  2011-06-14 19:47:25  host: z18-12.opera-mini.net

    Dlaczego tego ARM 11 (to jest nazwa procesora czy co?) nie oddzielacie przecinkiem od częstotliwości tykania zegara procesora czyli w tym wypadku 600MHz? Przez to mi się myli i myślę że niektóre smartphone'y mają procesor 11xxx (11 xxx) MHz, czyli jakby przeliczyć to 11 GHz!

  • -1

    24.  2011-06-16 20:50:08

    tytyt - szkoda, że na Androidzie? A jaki system widziałbyś na tym telefonie? Może Symbiana, co?

  • 0

    25. ~Play  2011-06-20 12:07:30  host: 193.201.36.36

    ARM 11 to typ procesora. Błąd na stronie, procesor ma prędkość taktowania 800MHz. To że telefon ma klawiaturę qwerty nie oznacza to, że jest następcą E63, E72 czy i780. W obecnej chwili na rynku jest około 20 telefonów z klawiaturą qwerty i już nikogo to nie dziwi. Telefon świetny, obecnie używam BB 9000 i myślę, że zamienię na wspomniany wyżej :)

  • 0

    26. ~jorge  2011-06-22 10:49:57  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    droższy od desire?

  • 0

    27. ~  2011-06-22 16:42:28  host: 81-210-123-94.ip.netia.com.pl

    w play juz dostepny ;)

  • 0

    28. ~lol  2011-06-28 01:27:10  host: 212.14.0.154.aci.com.pl

    beznadzieja :P wyświetlacz 2,6 cala śmiech na sali

  • 0

    29. ~ona  2011-06-29 00:17:41  host: staticline16970.toya.net.pl

    tak naprawdę to sama jestem ciekawa tego telefonu. Szkoda, że na ten przycis "F" nie można na przykład innej funkcji sobie wybrać, np. szybkie uruchomienie jakiegoś programu niekoniecznie "F". ... np. maila etc.

  • -1

    30. ~Tomas20  2011-06-29 19:24:25  host: z34-14.opera-mini.net

    Ja BYM WOLAŁ NAWET WM NIZ Android. Tel z Androidem więcej się psują

  • 0

    31. ~coffeek1985  2011-07-01 10:46:27  host: host-81-190-138-213.olsztyn.mm.pl

    Telefonik- rewelacja! Pierwsze wrażenie- wypas! Własnie przywiózł mi go kurier. Meatalowa obudowa, Dobrze leży w łapce, jak tylko go naładuje zaczne zabawe :D

  • 0

    32. ~zainteresowana  2011-07-02 13:42:18  host: 82.160.17.158

    i jak, podoba wam się jego cena?

  • 0

    33. ~poznań  2011-07-05 22:07:14  host: 115-189.echostar.pl

    A jak z rozdzielczością? Mam nadzieję, że lepsza niż w htc wildfire? Bo telefonik też mi się podoba!

  • 0

    34. ~DJ1910  2011-07-06 16:12:01  host: ip-91-193-144-112.ip.amg.net.pl

    Błąd w opisie, ma 800MHz procek a nie 600. I poza tym jest już dostępny w PLAY.

  • 0

    35. ~jaca  2011-07-06 16:14:45  host: 77-254-69-107.adsl.inetia.pl

    wyświetlacz 2,6 cala - rewelacja. Do tej pory w takich telefonach było max. 2,4. Musi być wypaśny ten telefon

  • 0

    36. ~ona  2011-07-06 17:26:16  host: ptcnat.t-mobile.pl

    napiszcie proszę coś więcej o użytkowaniu tego modelu, np. -czego jest obudowa? -czy ekran ma wystrczającą wielkość, -jak długo trzyma bateria przy średnim uzytkowaniu, -jak sprawuje się klawiatura?-czy ułożenie klawiszy jest odpowiednie? -czy internet chodzi szybko czy standard? -czy np. Nokia E72 wypada lepiej czy gorzej przy tym modelu? -co jest najbardziej funkcjonalne dla was prócz "F" :-) Dzięki za obiektywno-subiektywne opinie.

  • 0

    37.  2011-07-10 14:45:00

    Klawiatura o niebo wygodnie jsza niż np tego typu w balckberry.. lepiej ułożone klawisze! Bateria to w zależności od użytkowania ok 2 dni (moja koleżnka ma, u mnie pewnie byłby to dzień ;)), przycisk F to od razu przejście do tablicy, ale np. jest zablowakowany telefon, bez odblokowywania możesz wsadzić aparat to kółka blokady, a tym przyciskiem od razu fotkę zrobić i tylko kliknąć gotowe i jest na Fb.. Ale też każdą rzecz jaką przeglądzasz możesz od razu tam umieścić dzięki temu klawiszowi. musi on tylko się poświetlić a wtedy klikasz i masz na swoim profilu.. fajne, dla tych oczywiście, którzy są fanami Fb, bo tak to nie ma z tego funu!

  • 0

    38. ~  2011-07-21 12:46:56  host: z34-13.opera-mini.net

    Dziwny tel ale wyświetlacz duży jak na QWERTY nie wysuwane. SE XPERIA X1 mini to jest dopiero porażka. Ekran 2,5" z wysuwanym QWERTY. Po prostu śmiech

  • 0

    39. ~Lolek  2011-07-21 17:39:47  host: 212.160.172.70

    Fizyczny przycisk do fejsbunia? Świetnie;) Jeszcze troche i jak powiesz "lubie to" to automatycznie włączy ci fejsbunia i sprawdzi czy twoje psiapsiółki i psyjaciele nie wstawili kolejnego idiotycznego linku albo fotki;) Co za downy z was;) Tak samo jest z nasza klasa-nikt regulaminu nie czyta a w rzeczywistości "akceptując regulamin wyrzekasz się praw do wszystkiego co zamieszczasz na portalu" Wszystcy macie fejsbunia a ktoś czytał regulamin? POWODZENIA ;) Przypadkiem zeby wam policja nie zapukała kiedyś do drzwi;)

  • 0

    40. ~a  2011-07-26 14:11:13  host: ivb92.internetdsl.tpnet.pl

    no i co ,ze jest w play, cena w stan darmowy za 609zł /abo 59...w Orange 24 mies.59.90 jest za 199, na 30 mies za 1zł . mam gdzies takie oferty Play...

  • 0

    42. ~dodislow  2011-07-27 22:54:02  host: afz125.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jestem nowym uzytkownikiem i mam problem..moja chacha przy uzytkowaniu np pisaniu smsa co chwila sie wylacza sama i wlacza ponownie..nie wiem co z tym zrobic.nawet jak lezy sobie spokojnie i nic nie robie to tak samo sie wylacza i wlacza..czy ktos wie moze jak to ustawic lub naprawic?????pomozcie prosze!!!!!

  • 0

    43. ~asia22  2011-07-28 16:09:07  host: user-109-243-126-228.play-internet.pl

    jako uzależniona od fejsika mówię TAK! Dzisiaj się nim bawiłam w salonie Orange! Genialny! bardzo łatwo i szybko się pisze no i ten przycisk f :D Zaraz kończy mi się umowa więc go biorę! no i kamerka! suuuper:)

  • 0

    44.  2011-08-02 22:28:58

    No i tak jak pisałem (komentarz nr. 2) tak zrobiłem :D Dziś do mnie dotarł. Trochę mieszane uczucia mam, bo przesiadłem się z dużej Xperii X10i. Na pewno NAJWIĘKSZYM plusem jest klawiatura - tak wygodnej jeszcze w zadnym urządzeniu nie spotkałem. Mam w domu Nokię C3 również z qwerty i nawet do pięt nie dorasta. Bardzo specyficzny telefonik - trzeba się zastanowić 3x przed jego zakupem. W specyfikacji jest błąd oraz mamy tam stare zdjęcia. Telefon przeszedł jeszcze mały lifting - z tyłu napis "WITH HTC SENSE" jest napisany na klapce a nie na tym metalowym elemencie, na ekranie mieści się więcej ikon (4x4) niż na zdjęciu (4x3) a procesor posiada zwiększone taktowanie z 600MHz do 800MHz. Jeśli ktoś ma pytania piszcie śmiało ;)

  • 0

    45. ~Red  2011-08-12 16:44:31  host: biy8.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Jak tam bateria? Tylko to mnie powstrzymuje przed kupnem tego telefonu. E72 oszczedna a tu widzę opinie o 2 dobach :/ Trochę porażka. Ile w tym prawdy?

  • 0

    46. ~  2011-08-20 10:56:00  host: 212.160.172.70

    wiecej napisze jak go troche dluzej bede uzytkowac narazie jedynie wiem ze jesli mam wylaczone wifi i nie korzystam z neta to 3 dni mi bateria wytrzymala po 2 ładowaniu. wiec mysle ze nie jest zle a smsow pisze po ok 100 dziennie. pare zdjec zrobionych i troche zabawy edutorem. kilka krotkich rozmow wykonanych. c.d.n. :)

  • 0

    47. ~ala  2011-08-24 10:51:48  host: 212.160.172.70

    ludzie czego wy oczekujecie ze tel ktoruy ma duzy wyswietlacz bedzie tzrymal 2 tyg??? ktos kto kupuje taki tel powinien sie liczyc ze czesto tzreba go bedzie ladowac ale telefonik jest perełką:)

  • 0

    48. ~lolek  2011-08-27 13:29:22  host: hbc230.internetdsl.tpnet.pl

    W specyfikacji jest błąd, procesor ma zegar 800 Mhz.

  • 0

    49. ~magdaa  2011-08-31 08:03:38  host: 87-207-178-167.dynamic.chello.pl

    MAM PARE PYTAN: 1. czy obsluguje pliki PDF? 2. czy obsluguje nawet pelnowymiarowe strony? 3. i jak to jest przesiasc sie z duzego smartfona na taki wlasnie telefon...

  • 0

    50. ~imek  2011-09-01 18:15:51  host: ehk83.internetdsl.tpnet.pl

    ~dodislow: mam ten sam problem ! trzymam po prostu telefon w ręce, a on się restartuje .. co może być tego przyczyną ? jak temu zapobiec ?!

  • 0

    51. ~ania90  2011-09-05 16:36:55  host: aagl124.neoplus.adsl.tpnet.pl

    hej, czy można sobie w tym telefonie ustwiać mp3 jako dźwięk wiadomości przychodzącej? Oraz czy można sobie ustawić dla danej gr osób inny dzwonek (też mp3)? ;) Z góry dzięki za odp:)

  • 0

    52. ~Jo  2011-09-09 09:53:54  host: cpc1-hudd6-0-0-cust136.4-1.cable.virginmedia.com

    Czy ma ktos problem z podswietleniem klawiszy?klawisze sie nie podswietlaja tylko czasem mryga klawisz f.Jest to bardzo uciazliwe zwlaszcza wieczorem :/ Po ponownym uruchomieniu telefonu klawisze dzialania do momentu zablokowania klawiatury.Po odblokowaniu znowu nic nie jest podswietlone.

  • 0

    53. ~niktus  2011-09-10 19:02:38  host: 77-252-117-210.ip.netia.com.pl

    Czy ten telefon ma radio ?

  • 0

    54. ~piotros89  2011-09-11 15:53:59  host: 178-36-114-188.adsl.inetia.pl

    mam pytania dlaczego nie moge się zalogować do facebook poprzez aplikacje w telefonie.. dostęp do sieci jest.

  • 0

    55. ~dawid  2011-09-12 12:23:39  host: 212.160.172.70

    czy ten telefon obsługuje Adobe Flash Player oraz pliki w formacie Divx ? Z góry dzięki za odpowiedź. Ogólnie telefon godny uwagi wg mnie. Chociaż jeszcze nie miałem go okazji trzymać w ręku

  • 0

    56. ~nika  2011-09-13 00:41:34  host: aetq157.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon super!!:) mam go od tygodnia i naprawde jest swietny. Bardzo wygodna klawiatura dla maniaków smsów. Polecam:)

  • 0

    57. ~dawka  2011-09-13 10:33:55  host: 212.160.172.70

    witam, mam pytanie: Cha Cha obsluguje flash player? oraz Divx?

  • 0

    58. ~12345  2011-09-18 15:38:33  host: 89-79-208-76.dynamic.chello.pl

    A ja juz 2 raz oddaje tel na gwarancje, choc mam go niecaly miesiac, jak pisze esa to telefon zaczyna wariowac, echhh

  • 0

    59. ~olo  2011-09-21 13:17:52  host: 195.82.181.77

    @53 ma radio - słuchawki jako antena

  • 0

    60. ~Voy  2011-09-30 18:15:29  host: cpc5-haye15-2-0-cust69.haye.cable.virginmedia.com

    Garmin chodzi w w Cha Cha ? Jaka chodzi w nim nawigacja ?

  • 0

    61. ~Dylus  2011-10-01 19:06:18  host: 77-254-2-41.adsl.inetia.pl

    4 dni i 6 godzin pracy a dopiero tryb oszczędzania mi się włączył (zostało 15% baterii). Normalne używanie, kilka rozmów, kilkanaście sms, trochę internetu i grania w tym czasie.

  • 0

    62. ~marc  2011-10-08 19:57:55  host: adtr40.neoplus.adsl.tpnet.pl

    ~60~. ja zainstalowałem sobie Sygic Mobile Maps 10 (v.8.22) na Androida i całkiem dobrze sie spisuje ale baterie zużywa dość szybko ~61. trafiła Ci się chyba jakaś lepsza bateria bo ja swojego mam od 3tygodni i mi maksymalnie wytrzymał 2 doby, moze ten czas sie później troche wydłuży. A poza tym chyba mój najlepszy telefon, wszystko szybko chodzi, nic nie przycina, wygodnie i szyko pisze sie smsy, świetnie wykonany, solidna obudowa, dobrze odtwarza muzyke i filmy we wszelkich formatach, zdjęć może nie robi rewelacyjnych ale przy dobrym świetle wychodzą całkiem nieźle. Fajną funkcją jest też latarka po zainstalowaniu aplikacji z HTC Hub. ~60 ja zainstalowałem sobie Sygic Mobile Maps 10 (v.8.22) na Androida i całkiem dobrze sie spisuje ale baterie zużywa dość szybko

  • 0

    64. ~sylwiak  2011-10-17 16:30:44  host: mi56180.petrus.pl

    telefon mam od 2 tyg.wszystko jest ok.tylko denerwuje mnie cichy dzwiek,czyli jak ktos do mnie dzwoni słabo słychac,a jesli puszcze sama muzyke to gra glosno. wszystko mam ustawione na ful..,i opcje -głosniej w kieszeni,nawet jak wylacze te funkcje to tez cicho dziala dzwonek. czy u was jest to samo?

  • 0

    65. ~monisia  2011-10-21 20:04:14  host: public135930.xdsl.centertel.pl

    moze mi ktos powiedziec jak wywołac wideopolaczenie?? mam cha che od tygodnia:) wszystko prawie opanowane;)

  • 0

    66. ~pauli  2011-11-02 20:04:06  host: host-89-229-142-255.chelm.mm.pl

    mam takie pytanie. wzielam dzisiaj ten telefon ale nie moge dojsc jak zrobic znak zapytani podczas pisania wiadomosci

  • 0

    67. ~monisia  2011-11-08 11:55:12  host: public133216.xdsl.centertel.pl

    do 66: na klawiaturze jest:) mam do Wszystkich pytanie o baterie.. czy tez Wam trzyma gora 2 dni??? ja musze ladowac prawie codziennie.. po za bateria tel jest super tylko troche cicho dzwoni mimo ze podglosniony dzwonek na max..

  • 0

    68. ~mosakosia  2011-11-08 13:12:46  host: 85-222-67-229.home.aster.pl

    ~sylwiak też tak mam, nie wiem właśnie czy to normalne bo to lekko denerwujące jest. ~pauli ale tam na klawiaturze masz normalnie przecież klawisz "?" więc jakim sposobem nie udaje Ci się go 'zrobić'?

  • 0

    70. ~moniiiiika  2011-11-09 14:57:36  host: 178-37-149-106.adsl.inetia.pl

    co mam zrobić jak nie które litery na klawiaturze mi nie działają ? proszę o pomoc.

  • 0

    71. ~toxic  2011-11-10 21:17:40  host: 89-76-104-141.dynamic.chello.pl

    A czy jest tu jakis zwolennik nowego HTC CHACHA który posiadał wcześiej Iphona? Bo ja jestem posiadaczka Iphona 3gs i zastanawiam sie czy nie zamienic go wlasnie na cha cha... co myslicie???

  • 0

    72. ~mika  2011-11-11 19:56:45  host: internet.cafe-net.pl

    do 70: Jak to co masz zrobić? Oddać do serwisu... ehhh..

  • 0

    73. ~mosakosia  2011-11-13 12:18:39  host: 85-222-67-229.home.aster.pl

    ~moniiiiika masz na myśli że nie reagują klawisze czy nie wiesz jak wstawić polskie znaki??

  • 0

    75. ~ann  2011-11-23 16:04:29  host: host892517337.alltex.3s.pl

    do 61: 4 dni i 6 h.. chyba pozazdroszczę bo moja bateria max 1,5 dnia :) Mam problem i nigdzie nie potrafię znaleźc odpowiedzi.. od poczatku fb działał normalnie od 4 dni nie potrafię się zalogować, pisze cały czas błąd przy rejestracji.. formatowałam tel do ustawień fabrycznychi nadal nic. czy ktoś miał to amo i jakos się z tym uporał?? Pozdrawiam

  • 0

    76. ~vvv  2011-11-27 16:14:13  host: 79.162.127.158

    gdyby nie ten lipny przycisk F, z którego nie będę korzystał nigdy bo nie mam fbi nie będę miał, to pewnie bym go wziął. ale to wciskanie na siłę facebooka na tyle mnie wkurza, że chyba zdecyduję się na samsunga galaxy pro (B7510). parametry podobne, samek ma trochę mniej ramu ale za to design nie jest dziecinny i babski, i co najważniejsze - producent nie wciska tego, z czego powinno się korzytstać ;) nie wiem na ile milionów dolarów opiewa kontrakt między htc i zuckerbergiem, ale niestety takie są jego skutki. jeśli chcesz całkowicie wyzbyć się prywatności - bierz HTC. wygrał samsung galaxy pro.

  • 0

    77. ~ech  2011-12-04 17:56:13  host: afa172.neoplus.adsl.tpnet.pl

    @vvv: sam byłem uprzedzony do przycisku "F", jakiś duży mi się wydawał etc. ale po obejrzeniu chachy na żywo, okazało się, że jest mały i nie rzuca się w oczy - a sam tel ma parametry lepsze od Samsunga i tyle. Co do baterii, to jestem pozytywnie zaskoczony. Przy normalnym użytkowaniu wytrzymała mi prawie 3 dni, a to dopiero początek - z włączoną synchronizacją fb, gmaila etc. Fakt, nie siedzie na stronach www, więc może dlatego.

  • 0

    78. ~monika  2011-12-11 19:43:26  host: 79.162.148.220

    po pelnym ladowaniu baterii(dioda powinna swiecic na zielono) trzyma spoko 3 dni:) ogolnie fonik super ,moglby byc glosniejszy.

  • 0

    79.  2011-12-15 11:49:41

    Mam pytanie...czy można w tym tel ustawic dużą czcionkę,bynajmniej w sms?bo w mailu można . Nie mogę także dojc od czego jest zależne podświetlanie klawiatury,bo raz jest a raz nie .I chyba także mam problem z trzymaniem baterii.Ile powinna funkcionowac?

  • 0

    80. ~ech  2011-12-15 15:19:08  host: 199.67.203.142

    w standardowym programie do sms chyba się nie da, ale jak poszukasz na googlach odpowiedniej aplikacji w markecie to wszystko sie da :) może w handcent sms. Klawiatura automatycznie się podświetla wg czujnika swiatła, kóry jest nad ekranem - zakryj go ręką to zobaczysz, że od razu się odpali podświetlenie. Bateria - zależy jak używasz - im mniej neta, połączeń 3g, fb, gmail etc tym dłużej, ale to android, tak czy inaczej jest pazerny na energię i tyle.

  • 0

    81. ~monika  2011-12-16 19:59:16  host: public133913.xdsl.centertel.pl

    do 79. w ustawieniach wiadomosci jest rozmiar tekstu.. a podswietlenie klawiatury zalezy od oswietlenia otoczenia jesli masz ustawione na automatyczne podswietlanie.. jesli chodzi o baterie to max 3 dni trzyma

  • 0

    82. ~GossipGirl  2011-12-18 21:48:09  host: eac57.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy ktoś wie jak właczyc polskie znaki?

  • 0

    83. ~Asteroid  2011-12-20 20:45:09  host: 46.204.88.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Ciekawe kiedy będzie w t-mobile! według mnie jest świetny:)

  • 0

    84. ~olaaa  2011-12-22 18:47:39  host: 095160255009.stk.vectranet.pl

    czy można ustawić jakoś własny sygnał na smsa???

  • 0

    85. ~goszka  2011-12-30 22:09:10  host: 90-156-67-18.internetia.net.pl

    chciałabym zapytać czy jest smartfon w którym bateria trzyma dłużej niż 2-3 dni ? ineteresują mnie właściwie Nokie, ale z drugiej strony Symbian mi tutaj przeszkadza, także coś godnego polecenia i najlepiej na Androidzie

  • 0

    86. ~Ech  2012-01-03 13:45:39  host: 192.193.116.143

    Nie ma. Może Wave, ale to na Bada OS.

  • 0

    87. ~mario  2012-01-03 17:19:56  host: 095160027182.swiebodzin.vectranet.pl

    2dzień czytam o tym fonie .. gdzie się da poza słabą baterią same plusy....szykuje się do kupna ..na pewno opisze wrażenia .. pozd..

  • 0

    88. ~Wyrd  2012-01-06 17:58:57  host: 178235108136.unknown.vectranet.pl

    Producent wypuścił ChaChę w wersji czarnej... Chyba zmienię swoją białą na czarną! Jedyne co mi przeszkadzało to właśnie ta biel.

  • 0

    89. ~monika  2012-01-09 20:08:54  host: public135185.xdsl.centertel.pl

    do 85 , symbian to był dobry w nokii e51.. w innych modelach porażka.. trzeba było dużo cierpliwosci;) zdecydowanie polecam HTC cha cha wszystkim ktorzy planuja zakup telefonu:) po kilku miesiacach uzytkowania jedyna wada tego modelu jest bateria.

  • 0

    90. ~psiApsi  2012-01-10 15:43:35  host: rh-0-8.tsi.net.pl

    do gossip girl... po prostu przytrzymaj klawisz na "A" i pojawia CI sie opcje tej literki w innych językach , i wybierz "Ą" i koniec ;)) a tak btw to bateria w moim nie wytrzymywała jednego dnia :( przy naprawde niskim uzytkowaniu :( tel poleciał na serwis ciekawe jak bedzie po oddaniu .. oby lepiej :(

  • 0

    91. ~rem  2012-01-16 17:10:00  host: 178.213.166.106

    Ja mam dwie baterie. Jedna jest dwa razy większa niż standardowa, a działa tak samo długo! Nie wiem co ten telefon robi z tą energią! Poza tym nie mam powodów do narzekań, oprócz cichego głośniczka ;)

  • 0

    92. ~  2012-01-17 19:48:10  host: adrm177.neoplus.adsl.tpnet.pl

    dostałem ten tel na choinkę bardzo mi sie podoba wszystko na jedyne dwa to słaba bateria i cichutki strasznie pozdrawiam ;))

  • 0

    93. ~Joannaes  2012-01-24 09:22:26  host: 77-255-58-222.adsl.inetia.pl

    Mam go od paru dni. jak dla mnie rewelacja! Bardzo czuły na dotyk klawisze wygodne ogólnie jest godny polecenia. Jestem bardzo zadowolona :)

  • 0

    94. ~ciachciach  2012-02-26 21:50:20  host: 88-199-140-209.tktelekom.pl

    mam ten telefon prawie tydzien . jedyny minus jaki w nim jest to codzienne go ładowanie ;/ . ale pozatym ideał, świetnie się eski pisze, bardzo czuły na dotyk, zdjęcia rewelacyjne, tekstu czy coś podobnego . jestem zadowolona.

  • 0

    95.  2012-03-06 11:59:02

    PLUSY: 1telefon trzyma mi ok 3 dni.Jak gram, albo cały dzień piszę na fejsie to trzyma krócej.2świetnie chodzi się po ekranie,tapety bez problemu można ustawić.3Pomimo że wyświetlacz jest dość mały wszystko czytelnie na nim widać. widżety możesz mieć małe lub duże, jest sporo skrótów m.in ustawienia itp.4gdy odblokujesz telefon (nie wchodzisz w żadne kontakty) naciśniesz tylko litere m to pokazują ci się juz kontakty mające m w nazwie. bardzo to ułatwia szybkie połączenie.5telefon sam mi nie robi aktualizacji, telefon się pyta czy się zgadzam. Mozna sobie ustawić co jaki czas pobiera aktualizację,ale nie można w ogóle tego wyłączyć.pojawia się wtedy komunikat że jest nowa wersja i czy zgadzam się na pobranie.6Ani razu telefon mi się nie zawiesił. Na symbianie to normalka. A tu wszystko płynnie chodzi. 8. wyświetlacz pokryty jest specjalna powłoką i nie powinien się rysować. Nie sprawdzałam tego;) więc nie potwierdzę;) MINUSY:1podczas rozmowy słabo dość słychać, również dzwonki które mam ustawione, słabo słysze ale to też zależy od wgranego utworu. 2Podczas rozmowy mogę palcem czy nawet uchem włączyć na ekranie np głośnik. 3zdjęcia robi bardzo słabe jak i kiepsko nagrywa. kolory bardzo odbiegają od tych w rzeczywistości.Zdjęcie robisz klikając palcem na wyświetlacz, co powoduje chociaż w minimalnym stopniu ruch telefonu. możesz zrobić przycickiem gdzie narysowany jest aparat ale wtedy nie masz wpływu na ostrość zdjęcia. 4 w avilce dużo słuchałam muzyki, podobało mi się w niej to że jak wrzuciłam nową mp3 to od razu wchodziłam w ''ostatnie dodane" i wszystkie utwory mogłam słuchać w kolejnośći w jakiej wrzuciłam. w chacha nie ma takiej listy.5.jak mam w ustawieniach pokazuj tylko kontakty z telefonu to jak wchodzę w kontakty i wpisze np "mama" to pokazuje mi kontakt i z karty sim i z telefonu. Ogólnie jestem zadowolona i POLECAM!!!!

  • 0

    96. ~  2012-03-07 04:35:38  host: ess19.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, czy przeglądanie internetu jest wygodne? Chodzi mi głównie o czytanie wiadomości i strony typu wikipedia. Czy przewijanie jest tak wkurzające jak to niektórzy piszą, czy to przesada? Czy można przewijać przy pomocy klawiszy kursora? No i pytanie bonusowe: czy można pisać przy pomocy jednej ręki (nie cały czas, ale w razie potrzeby)?

  • 0

    98. ~mam  2012-03-14 15:49:21  host: 87-207-222-186.dynamic.chello.pl

    jak wyłączyc opcję przekierowywania do g maila za każdym razem gdy wcisnę g czy do internety gdy bodajże wcisnę s prosze o pomoc

  • 0

    99. ~doma  2012-03-22 16:05:50  host: aatl248.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Czy posiada on WiFi??

  • 0

    100.  2012-03-29 15:38:32

    do 96. tak przeglądanie jest wygodne. ja jako kobieta mam drobne palce i nie mam problemu z przewijaniem i ogólnie z korzystaniem z dotykowego.również mój mąż też ma ten telefon i ma większe palce i nie ma kłopotu z przeglądaniem stron. fajne jest to że mozesz powiększyć sobie ekran który czytasz zbliżając dwa palce ku środkowemu ekranowi. telefon jest bardzo wrażliwy na dotyk, trzeba się przyzwyczaić, na początku możesz się wkurzać ale pózniej nie będziesz się nad tym zastanawiał. mozna przewijać w dół, w boki czy w górę uzywając strzałek. mozna pisać używając jednej ręki;)

  • 0

    101. ~jerry  2012-03-31 23:39:50  host: 89-74-238-40.dynamic.chello.pl

    czy można w tym telefonie wyłączyć automatyczna blokadę klawiatury?

  • 0

    102. ~rumcajs  2012-04-07 19:45:05  host: dok9.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Kupiłbym czarny i bez tego kretyńskiego "eF" a tak to wole e72

  • 0

    103. ~xyz  2012-05-06 17:03:46  host: aaov85.neoplus.adsl.tpnet.pl

    jeśli ktoś nie ma Fb to czy korzystanie z tego telefonu bedzie wkurzające, czy nie narzucają się z nim za bardzo?

  • 0

    105. ~Ekhm  2012-06-14 08:49:26  host: 79.162.103.190

    Spokojnie, to normalny telefon i na Androidzie, więc będzie się narzucać w takim samym stopniu jak każdy inny Android :) czasami zamiga przycisk F, ale gdy cała klawiatura się świeci, to bez różnicy.

  • 0

    106. ~wio  2012-06-20 15:19:23  host: host-89-230-26-173.ostrowmaz.mm.pl

    mam pytanie,czemu nie mogę nic przesłac przez bluetooth przez CHA CHĘ? tez macie takie problemy?

  • 0

    107. ~fallen  2012-07-14 08:33:19  host: apn-95-40-157-198.dynamic.gprs.plus.pl

    Użytkuję ten telefon od dłuższego czasu. jestem zachwycona.. szybko sie pisze dwoma rękami, i to odróżnia go od dotykowej klawiatury. ma mankament gdzie rzadko o tym piszą w specyfikacjach: pamięć wbudowana na aplikacje to 150MB..niby dużo, niby ma kartę pamięci, ale jest kilka aplikacji, które tylko da sie zainstalować w telefonie a nie na karcie pamięci, np:whatsapp, mapy google, a poza tym, aktualizacje systemu pokazują się w takim tempie, że po prostu przestałam aktualizowac, bo brak pamięci wew. telefonu:(

  • 0

    108. ~moni  2012-07-14 17:14:24  host: 89-70-166-242.dynamic.chello.pl

    jak zmienić rozmiar czcionki przy pisaniu smsów? nie mogę znaleźć tej opcji

  • 0

    109. ~Babazamkowa  2012-07-26 01:09:09  host: 89-73-44-63.dynamic.chello.pl

    do FALLEN miałam te sam problem, kilka aplikacji i koniec. Po wielu próbach ograniczenia zajmowanej pamięci wpadłam na taki sposób: USTAWIENIA>APLIKACJE>ZARZĄDZAJ APLIKACJAMI>TYLKO PRACUJĄCE> i tu klikam na aplikacje: "Mapy"(mi wyświetlają się dwie) klikam "Zatrzymaj" i OK, drugą "Mape" też można, od razu spada ilośc zajętej pamięci i tak się utrzymuje. (mapy potem normalnie działają a to polecenie można powtarzać :D )

  • 0

    111. ~Gosc  2012-08-16 09:26:00  host: 188.147.251.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Telefon ma bardzo wygodna klawiature, interfejs dziala plynnie i jest przy tym intuicyjny - wiekszosc funkcji jest tam gdzie powinna byc (np zegarek ,stoper, timer budzik). Strony internetowe dzialaja bezproblemowo. Solidnie zrobiont telefon -obudowa aluminiowa. jedyny mankament to brak Video-rozmow-3G. Poza tym bateria dlugo "trzyma" j

  • 0

    112. ~noname  2012-08-18 10:42:59  host: ip-78-30-95-158.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    posiadam i jestem bardzo zadowolona :)..

  • 0

    113. ~Jodła  2012-09-01 11:16:52  host: dyn-78-30-124-22.adsl.sferia.net

    A jak z internetem? Szybko działa?

  • 0

    114. ~Dave  2012-09-26 18:27:13  host: 77-254-136-234.adsl.inetia.pl

    Mam telefon od pół roku. Ogólnie bez zarzutu. 0 problemów jak do tej pory. Wszystko się na nim da zrobić. Bateria wytrzymuje max 4 dni, a jak się dużo korzysta to 1,5 dnia .Polecam w 100%.

  • 0

    115. ~kasia  2012-10-05 22:00:24  host: abkt56.neoplus.adsl.tpnet.pl

    nie mogę wyłączyc opcji przychodzenia wiadomości z nazwa lokalizacji w której jest moj tel. Pomóżcie

  • 0

    116. ~Pati  2012-10-17 10:50:53  host: public-gprs288555.centertel.pl

    Witam! Mam pytanie, czy idzie wysłać mmsy bez załączenia zdjęcia? Po prostu sam tekst? Chodzi o to, że mam darmowe mmsy do plusa i chciałabym wysyłać sam tekst. Pomóżcie

  • 0

    117. ~lalala  2012-10-25 10:02:07  host: 82-136-199-194.ip.telfort.nl

    Hej, czy wie ktoś jak wrócić do wersji systemu 2.3.3 z 2.3.5? Pilne! Pozdr :)

  • 0

    118. ~mms  2012-10-31 16:44:02  host: 78.31.139.114.rybnet.pl

    Dodaj temat po prostu.

  • 0

    119.  2012-11-02 02:03:31

    Bez klawiatury gdyby zasłonić wszystko pod ekranem wygląda jak motorola flipout

  • 0

    120. ~Ola  2012-11-08 17:32:37  host: ip-91.197.88.97.edial.pl

    Mam od ponad roku i telefon bardzo fajny,za malo RAM,ale daje rade :)

  • 0

    121. ~neapolitańczyk  2012-12-29 18:16:11  host: bvt6.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Od kilku dni jestem nieszczęśliwym posiadaczem tego telefonu i na dzień dzisiejszy boksuję się z dwoma problemami. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi pomógł. 1. Jak minimalizować aplikacje i przełączać się między tymi otwartymi? W super skróconej instrukcji nic na ten temat nie ma. 2. Czy istnieje jakiś prosty, bez zbędnych pierdół program wyświetlający sms w klasycznym widoku(skrzynka odbiorcza/nadawcza/robocze)? Ewentualnie jak to ustawić w go sms pro?

  • 0

    122.  2013-01-22 15:45:52

    moja cha cha ma 1,5 roku i niedawno podczas porannego alarmu zaczęła sie restartować. Po aktualizacji systemu na 2.3.5 wszystko śmiga aż milo:) naepolitanczyk----> raczej sie nie da minimalizować aplikacji.

  • 0

    123. ~uzytkownik chacha od 9 miesiecy  2013-01-29 16:14:15  host: 178.183.159.107.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    Poprzednio używałem HTC Desire HD. A chciałem mieć telefon ze sprzętową klawiaturą, który do tego nie odstawał by Pewnymi parametrami od poprzedniego telefonu. A mianowicie: 1. aparat który robi ładne zdjęcia, ok. 5MPX (takie na których kartka A4 jest czytelna). 2. Lampa błyskowa diodowa. 3. UMTS 4. Android. Obecnie są tylko trzy takie: --Htc chacha, (+obudowa aluminiowa, +dodatkowy przycisk funkcyjny "F" do dowolnego skonfigurowania) --Motorola Defy Pro+, (+dodoatkowo wodoodporna, +więcej pamięci, +większa bateria, -Praktycznie niedostępna w PL, brak przedniej kamery) --Motorola Pro +. (+Ekran Pionowy, -brak przedniej kamery) Mój wybór padł na HTC chacha. zdjęcia robi ładne (tylko na wbudowanym ekraniku wyglądają nie ładnie). Porównywałem jakość zdjęć HTC HD2 - są prawie niezauważalnie wyraźnijsze, filmy nagrywa w wyrażnie słabszej jakości. Bateria "trzyma" - w zależności od używania, od kilku godzin do kilku tygodni. "Baterie" porównując do Samsung Galaxy Note II, Iphone 4S, HTC Desire HD, przy moim sposobie używania nie zauważam wyraźnych różnic w czasie działania. A używam bardzo intensywnie. Każdemu kto chce "Klawiaturowy Androidowiec" polecam ten telefon.

  • 0

    124. ~IZA  2013-01-29 17:16:06  host: 82-160-219-254.tktelekom.pl

    Z nokią e6 nie ma startu ciut lepszy procesor ale tu jest zasobożerny android,wiecej ramu,wiekszy wyswietlacz.Cała reszta lepsza w nokii bateria ,aparat,wykonanie spasowanie,klawiatura,super słuchawki w zestawie,belle,kamerka z przodu,dotyk w e6 działa wysmienicie a bateria trzyma drugie tyle w porównaniu do tej cha cha cha

  • 0

    125. ~alo  2013-01-29 18:07:53  host: 188.146.181.190.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Do: "IZA" to nie portal filozoficzny na temat zalet jednego systemu operacyjnego nad drugim. Nokia nie produkuje telefonow z Androidem. Obeznie Nokia Oficjalnie wycofala sie z produkcji nowych telefonow z Symbianem. A co za tym idzie przyszlosc programow do symbiana bedzie sie kurczyc. E6 to i tak lepiej niz ASHA-telefon bez systemu operacyjnego. E6 jak dla mnie doAndroidowcow Brakuje Wiele, by nie piowiedziec ze to przepasc w ilosci oprogramowania, na minus NOKI. Nie uzywalem Nokii E6, ale trzymalem w rece, oba maja obudowe aluminiowa/metalowa, itd. Jakosciowo moim zdaniem sa zblizone. Ale android w tel dla mnie jest potrzebny, dlatego dla mnie Nokia E6 niepasuje, moze juz lepiej bylo by miec BlackBerry niz Nokie? Ale to i tak dla mnie nie to czego oczekuje od tel.

  • 0

    126. ~uzytkownik chacha od 9 miesiecy  2013-01-29 18:38:10  host: 178.183.159.107.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    mi przycisk " f " sluży do włączania "Latarki", a przy dłuższym trzymaniu rozwija górną "belke". Mozna go skonfigurowac programem za free "F-Button Lite". Moze też włączać wyłączać WI-FI, Bluetooth, transmisje danych GSM, zmieniać jasność ekranu, zmieniac tryb dzwonka. W wersji płatnej 2,99zł dodatkowo można uruchamiać dowolne programy.

  • 0

    127. ~uzytkownik chacha od 9 miesiecy  2013-02-19 16:13:33  host: 178.183.152.125.dsl.dynamic.t-mobile.pl

    dzis o 16:10 (19-luty) zaczynam test baterii, telefon nie jest świerzo po restarcie - ma poinstalowane programy, ale dla testu wyłączyłem transmisje danych, ustawienia sieci Auto 2G/3G, - aktualnie połączony z 3G. .... producent podaje czas "stand-by" 3G na 660 godzin a to ponad 27 dni. Zobaczymy...

  • 0

    128. ~Babazamkowa  2013-03-19 16:26:33  host: 78.133.191.142

    Mam ten telefon od 2lat i ciężko bedzie mi się z nim rozstać ;o rewelacyjna klawiatura qwerty rozpieszcza i nie jestem w stanie już pisać na dotykowych. Z telefonu korzystam bardzo intensywnie, więc prawie codziennie ładuję (dużo internetu na nim przeglądam słucham muzyki i często dzwonię) Telefon mnie nigdy nie zawiódł, nie był w naprawach nie zawieszał się ani nie wyłączał sam. REWELACYJNY. Jako minus może to że podczas rozmowy lubi się ekran zaświecić i policzkiem często naciskam wyciszenie mikrofonu ;p

  • 0

    129. ~agaaaaa  2013-06-12 20:24:57  host: host-89-167-5-39.nplay.net.pl

    mam telefon od sierpnia 2012 roku i na początku działał bardzo dobrze. Klawiatura bez za rzuceń i wszystko ok. Ale po pewnym czasie wyswietlacz zaczął nie reagować na dotyk i nie dziala do teraz. Wiec za kazdym razem kiedy chce go odblokowac musze go wylaczac i wlaczac. czasami dziala. żaluje ze go kupilam

  • 0

    130. ~kasssssja  2013-07-29 15:03:08  host: 85.219.163.130

    Telrfonu nie polecam, musiałam z nim ekran wymienic i psuje sie po 1 roku uzytkowania ekran nie dziala na dotyk. Nie moge sie doczekac kupna nowego..

  • 0

    131.  2013-10-21 18:56:04

    witam czy istnieje jakis polski slownik do tego modelu?? tez go uzytkuje i denerwuje mnie przy pisaniu wiadomosci te podkreslone na czerwono tresci....

  • 0

    132. ~emi  2014-01-10 12:03:37  host: 178-36-93-151.adsl.inetia.pl

    co instagramem, czy spokojnie mogę go zainstalować

  • 0

    133. ~Mauser  2014-01-29 12:26:55  host: adnp115.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Telefon jak dla mnie super, filmy odtwarza bez ścinek, wygodna klawiatura, choć telefon ma mały ekran nie ma problemów z otwieraniem stron internetowych. Świetny do pisania sms. Polecam ten telefon.

  • 0

    134. ~MONX  2014-02-06 20:37:46  host: ipa185.net.lannet.org

    MI także czasem dotyk przestawał działać, ale tylko na jakieś 5 minut, po czym zaraz wszystko wracało do normy. Mam jednak pytanie, moja klawiatura po mimo zasłoniecia czujnika nadal sie nie podświetla, co zrobić z tym?

  • 0

    135. ~nieznajomy  2016-05-21 11:05:49  host: agrt201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powinni wycofać ten telefon ze sprzedaży. Za przeproszeniem powiem tak: ten telefon to największe *** z klawiaturą jakie kupiłem.

  • 0

    136. ~nieznajomy  2016-05-21 11:05:50  host: agrt201.neoplus.adsl.tpnet.pl

    Powinni wycofać ten telefon ze sprzedaży. Za przeproszeniem powiem tak: ten telefon to największe *** z klawiaturą jakie kupiłem.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-163-129-96.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania

Ankieta

Czy skorzystałbyś z opcji logowania na podstawie wzorca oka?

Comarch: będzie biometria w rozwiązaniach dla banków

 

Zobacz wynik | Opinie (2)

Archiwum Ankiet