Witam, mam dość nietypowy problem...
Otóż regularnie dostaję spam ze Snapchata (maile po angielsku i arabsku), że ktoś w Arabii Saudyjskiej (city Jeddah) loguje się na moje konto (z telefonów iPhone 6 i iPhone 5S).
W mailu jest oczywiście link do zmiany hasła, jeśli podejrzewam, że konto zostało zhakowane
Zmieniałem hasło już ze 20 razy i zawsze nie później jak godzinę po zmianie hasła znowu dostaję spam maila, że ktoś z Jeddah korzysta z mojego konta.
Najlepsze jest to że usunąłem aplikację Snapchat z telefonu kilka miesięcy temu, więc konto jest mi zupełnie niepotrzebne. Postanowiłem je skasować... no ale mogę je tylko zablokować na 30 dni, a dopiero potem znika permanentnie. Problem w tym, że jeśli ktoś inny korzysta z mojego konta, to zostanie ono od razu odblokowane i nigdy nie zniknie.
Zastanawiam się jak to w ogóle możliwe, że ktoś wchodzi mi na konto pomimo zmiany hasła? On nowego hasła nie ustawia, bo raz że sam bym nie mógł się wtedy zalogować (a cały czas mogę), a dwa że dostałby info na maila o zmianie hasła (a dostaję tylko o obcym logowaniu).
Czy to możliwe że tamta osoba ma po prostu cały czas uruchomionego Snapchata i nigdy się nie wylogowuje?
I jeszcze jedno... nie zauważyłem, żeby z mojego konta ktoś wysyłał jakieś obce wiadomości, ale ostatnio strasznie szybko znika mi pakiet internetowy (a mam 25GB). Czy to może mieć związek?
Jest opcja, żeby od razu permanentnie skasować konto na Snapchacie? Albo zadzwonić do nich do biura (nawet za granicę)?