Samsung Galaxy S5 mini - opinie
Telefony Samsung Samsung Galaxy S5 mini Opinie o Samsung Galaxy S5 mini

Samsung Galaxy S5 mini

w sumie: 16
  • 0

    1.  2014-07-12 15:59:31

    bateria mała

  • 0

    2. ~nick  2014-07-12 16:07:45  host: 85-202-51-127.internetia.net.pl

    Kolejna wielka krowa pod przykrywką "mini". Niestety S4 mini pozostaje jedynym wyborem dla poszukujących naprawdę poręcznego telefonu z przyzwoitymi bebechami.

  • 0

    3. ~  2014-07-14 11:10:12  host: n10-03-01.opera-mini.net

    Świetny telefon.

  • 0

    4. ~MQN  2014-09-10 22:55:09  host: CMPC-089-239-121-219.CNet.Gawex.PL

    Mini coraz wieksze,

  • 0

    6.  2014-10-24 19:36:33

    Telefon posiadam od około tygodnia. Przesiadłem się z iPhone 4S, wcześniej była Xperia Z, jeszcze wcześniej Galaxy S2, więc niejako do tych modeli będę porównywał.
    Obudowa:
    - Nie ma fajerwerków, błyszczące ramki z plastiku niewiadomej jakości, z których lakier może się z czasem wytrzeć. Tylna klapka na duży plus - plastikowe tworzywo jest jakby gumowane, palec się po nim nie ślizga i wygląda znacznie bardziej elegancko niż we wszystkich poprzednikach serii Galaxy S wliczając w to nawet edycje "Black Edition". Sam telefon zaskakująco dobrze leży w dłoni, i po za dużej Xperii Z, a także nieco za małym 4S świetnie wpasowuje się pomiędzy te urządzenia.
    Ekran:
    - Wiele o Samsungowym AMOLED powiedzieć nowego się nie da. Obraz jest ładny i ostry, rozdzielczość HD jest wystarczająca.
    Audio:
    - Jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Na własnych słuchawkach muzyka potrafi dać czadu, zarówno głośność jak i jakość jest na bardzo wysokim poziomie - nie czuję niedosytu po 4S, grają bardzo podobnie, od Xperii Z jest znacznie lepszy.
    System:
    - Działa sprawnie i funkcjonalnie jak na TouchWizz. "TouchWizz Lag" jest oczywiście obecny i występuje czasem tu i ówdzie, ale nie jest dokuczliwy jak z tym wcześniej bywało. Odświeżony wygląd to miła odmiana i można go polubić (lub nie).
    Aparat:
    - Tylko 8Mpix, ale za to jakie 8Mpix! Zdjęcia są znakomite, biją na głowę te z S2, 4S czy Xperii Z. Ostre, szczegółowe, kolory wyśmienite. Świetna dioda LED.
    Bateria:
    - Pod koniec mojego dnia Xperia Z miała 45% baterii, 4S 20% a S5 Mini ma... 60-65%.
    Dodatki:
    - Pulsometr, podczerwień, krokomierz i inne - są i działają, robią co mają robić, choć dla mnie są zbędne.
    Wady:
    - Kapryśny czytnik palca - raz czyta, raz nie, można dostać szału.
    - Czujnik oświetlenia to nieporozumienie. Automat działa tak, że albo nic nie widać, albo wypala oczy. Póki co jest nieużywalny.

  • 0

    7. ~kszyh  2014-10-29 12:28:52  host: acpw208.neoplus.adsl.tpnet.pl

    bardzo przyjemny sprzęt, używam, polecam
    plusy:
    + czas pracy na baterii
    + tryb oszczędzania i ekstremalnego oszczędzania baterii
    + wydajny
    + IP67 i wodoodporne gniazda (nie ma zaślepek)
    + ma czytnik linii papilarnych
    + ma IrDA, działa jak uniwersalny pilot do wszystkiego (gadżet, ale niezły)
    + aparat jest ok
    minusy
    - po zaszyfrowaniu telefonu nie można odblokować ekranu odciskiem palca, a jedynie długim hasłem
    - można dopisać jedynie 3 odciski palców
    - budzik nie powala
    - co z tego, że telefon jest przygotowany do ładowania indukcyjnego, jak tylna obudowa już nie i trzeba dokupić ją osobno (podobno oryginalna indukcyjna obudowa od Samsunga nie jest już wodoodporna..)
    - latarkę można włączyć jedynie za pomocą widgetu (trzeba odblokować ekran) - nie można ustawić fizycznego przycisku
    subiektywne wrażenia (+/-)
    + nie jest przesadnie duży
    - za lekki dla mnie, powinien być masywniejszy
    - stosunkowo cichy (dzwonki/budzik itp)
    - design - niestety, wygląda praktycznie jak każdy inny samsung, zwłaszcza z przodu

  • 0

    8.  2014-11-27 02:30:08

    Mini tylko z nazwy :).

  • 0

    10. ~esdwa  2014-12-18 14:12:16  host: 185-10-26-111.static.ip.hexaoperator.pl

    Nie żartujcie z1 compact mniejszy i zjada tego samsunga na śniadanie. Nie wspomne już o z3 compact, w tych samych rozmiarach która wręcz miażdży tego samsunga.

  • 0

    11.  2014-12-31 18:58:47

    Bateria mała, ale dwa dni daje rade.
    Rewelacyjny ultraoszczędny tryb.

  • 0

    12.  2015-01-02 08:10:40

    Mała bateria, ale u mnie daje radę 2 dni. Nie oszczędzam go.
    Rewelacyjny tryb ultra oszczędzania.

  • 0

    13. ~guest  2015-01-16 23:58:33  host: ip-78-30-110-237.free.aero2.net.pl

    Aktualnie mam s5 mini i powiem o nim dużo ponieważ jestem mile zaskoczony z dumnego s5 w pomniejszonej wersji. Bardzo lubię ten telefon i polecam każdemu. A co do wielkości nie jest tak źle :P telefon się nie tnie , szybko przegląda strony internetowe jak i szybko włącza gry 2D w gracg 3D lekko ścina ale pamiętajmy że smartfony w wersji mini nie są dobrymi telefonami "gejmerskimi" i w bardziej rozbudowanych grach nie nadążają.

  • 0

    14. ~acdc  2015-02-04 19:11:33  host: 31-178-49-206.dynamic.chello.pl

    telefonik ok ladny zgrabny i elegancki

  • 0

    15.  2015-02-13 15:49:36

    dla mnie telefon ok, bardzo fajny tryb ultra oszczędny

  • 0

    16.  2016-02-07 23:59:19

    Witam, moim zdaniem obecnie jest najlepszy moment na kupno tego telefonu. Dlaczego? Mianowicie dlatego iż całkiem pewny kilkumiesięczny egzemplarz z jeszcze długą gwarancją producenta i od pierwszego właściciela można kupić za cenę nowego "średniaka" dostępnego za przysłowiową złotówkę przy przedłużeniu umowy... Ja przesiadłem się na niego z Xcover3 którego otrzymałem od operatora. Generalnie to nie ma czego porównywać. Rewelacyjny wyświetlacz Superamoled, czytnik linii papilarnych (u mnie działa ok po odpowiedniej konfiguracji palca), rewelacyjna Irda (działa z telewizorem LG i ampiltunerem Pioneer, bez której nie wyobrażam już sobie następnego telefonu). Do tego pulsometr który naprawdę działa i najważniejsza rzecz w porównaniu ze "średniakami" to rewelacyjny i szybki aparat fotograficzny dzięki któremu już żadna szybka akcja dzieciaków mi nie ucieknie :-) Do kompletu taki drobiazg jak dioda powiadomień i już wiem że dokonałem całkowicie dobrej zamiany bardzo średniego telefonu na coś co mnie wyraźnie cieszy... Odnośnie problemów z GPS to u mnie nie występują i telefon bardzo szybko ustala położenie.
    Reasumując to myślę że dziś ten telefon należy traktować w ramach bardzo rozsądniej alternatywy dla klasy słabych średniaków z którymi ten model wygrywa bezapelacyjnie...

  • 0

    17. ~3/10  2016-06-03 07:01:38  host: 176-111-127-195.net.cybernetwmw.com

    różne bzdury tu ludzie wypisują ale moja opinia jest taka że po przesiadce z sony ericssona wieje tandetą i chińszczyzną i to taki halny. System działa sprawnie i tyle dobrego. Długo nie można rozmawiać bo ramka która jest obok głośnika wżyna się w ucho co powoduje straszny dyskomfort i chęć jak najszybszego zakończenia rozmowy, a dźwięk jest lepszy z jamnika (zastanawia mnie co kierowało ludźmi którzy piszą że dzwięk jest dobry a nawet bardzo dobry) projektanci chyba nie przewidzieli że ktoś z tego urządzenia będzie chciał może zadzwonić? aha bateria nawet pół dnia nie wytrzymuje.

  • 0

    18. ~Yukitso  2018-02-15 12:11:21  host: 89-76-58-76.dynamic.chello.pl

    Mialam galaxy mini 2 - nie do zdarcia. Teraz mam s5 mini. Zaktualizowalam adroida do 6. Bardzo fajnie dziala. Bateria moglaby dluzej trzymac ale to problem wiekszosci telefonow. Ogolnie super.

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-80-188-87.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania