Microsoft Lumia 550 - opinie
Telefony Microsoft Microsoft Lumia 550 Opinie o Microsoft Lumia 550

Microsoft Lumia 550

w sumie: 14
  • 0

    1. ~abc  2015-11-09 08:50:34  host: 89-79-100-76.dynamic.chello.pl

    Specyfikacja telefonu jak z przed 2 lat, bliźniak Kruger&matz Soul2 za prawie 2x wyższą cene ? wg. mnie Lumia 550 powstała poprzez zakup taniego chinczyka i zainstalowanie Win10.

  • 0

    2. ~endrji  2015-11-16 19:02:29  host: host-126-67.mt.pl

    Mam tego fona. Jest ok.

  • 0

    3. ~BK  2016-01-10 13:08:42  host: 91-231-125-82.fttx.telefonserwis.pl

    @abc Dokładnie tak. 2 lata temu za tą specyfikację trzeba było zapłacić 1k, a teraz to samo jest za połowę ceny. Jak dla mnie bomba, kupuję w ciemno.

  • 0

    4. ~Liwiusz  2016-04-25 17:28:42  host: ip-37-152-19-247.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Używam od miesiąca, kupiłem za 499zł w Saturnie, jestem usatysfakcjonowany działaniem, płynnością itp.

  • 0

    6. ~Jack  2016-06-16 13:29:48  host: public-gprs405577.centertel.pl

    Obecnie można kupić nowy za 350 zl. Jest wart tej ceny zdecydowanie. Mam używam, polecam.

  • 0

    7. ~rematex  2016-07-25 21:19:06  host: 178235182086.radom.vectranet.pl

    polecam za wygląd i funkcje jest szybki

  • 0

    8. ~konso  2016-08-25 15:13:38  host: ip-31-0-126-26.multi.internet.cyfrowypolsat.pl

    Telefon mam 2 miesiące i jestem zadowolony.

  • 0

    9. ~mGsm  2016-09-17 16:27:43  host: 095160156214.dynamic-ra-09.vectranet.pl

    kupiłem i jestem bardzo zadowolony, polecam

  • 0

    11. ~Mietek  2016-09-25 17:07:32  host: 188.146.7.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl

    Fajny telefon

  • 0

    12. ~Sm  2016-09-30 21:29:19  host: apn-5-60-153-26.dynamic.gprs.plus.pl

    Telefon do bani nie polecam

  • 0

    13.  2016-10-01 20:06:12

    Nowy kupiłem w MediaExpert za 299 złotych. Jako następca wyeksploatowanej Nokii 500. Pełne zadowoloenie

  • 0

    14. ~elem  2016-10-24 21:27:32  host: n11-07-07.opera-mini.net

    Telefon dobry tylko bateria mogła być pojemniejsza .

  • 0

    15. ~benik  2017-10-25 20:31:31  host: user-31-174-204-225.play-internet.pl

    Telefon przyjemny, choć trochę wolny z Win 10. Jak ktoś nie potrzebuje wodotrysków w telefonie i milion zbędnych aplikacji i nie jest fanem grania na telefonie to polecam.

  • 0

    16. ~Arch  2018-01-10 13:52:11  host: 89-64-61-72.dynamic.chello.pl

    Nie polecam!

    Kupiłem ten model rok temu z nadzieją na działający, prosty smartfon, w którym nie będę instalował aplikacji ani go obciążał - ma dzwonić, mieć kalendarz, obsługiwać SMSy, czasami zrobić zwykłą fotkę. No i ze wszystkim jest tu problem. Nie warto wydawać na to nawet 300 zł, jak w moim przypadku (nowy z PL dystrybucji).

    Wady:
    - zacina się
    - sam się restartuje
    - aparat nie potrafi złapać ostrości (czasami trwa to nawet kilkanaście sekund dla 1 zdjęcia, a gdy już złapie, to po wciśnięciu migawki proces zaczyna się od początku!) i jakość zdjęć jest dramatyczna, lepsze robi mój 5-letni Samsung Galaxy Core...
    - kalendarz potrafi magicznie pozbyć się samoczynnie wszystkich wpisów i otworzyć się czysty
    - źle rozwiązana obsługa wielu kont e-mail
    - ekran zawiesza się podczas połączenia - np. odsuwając telefon od ucha ekran nie pojawia się, pozostaje wygaszony - nie da się zakończyć połączenia, wejść do menu, nic nie działa, zostaje hard reset (wyciągnięcie baterii)
    - NIE MA NA TO ŻADNYCH APLIKACJI, nawet jakiś podstaw, a jeżeli już są, to nie są już rozwijane
    - gdy jest włączony tzw. glance screen, to telefon ten dosłownie wysysa baterię
    - kafelki na ekranie głównym często zawieszają się, i tak te "live tiles" nie są takimi, a są problemem, aby zaczęły ponownie działać, bo często nie jest to łatwe
    - kafelek (element menu pulpitu), prowadzący do galerii zdjęć również ma opcję "live", czyli rotuje w tle zdjęcia z galerii, dzięki czemu ma być fajny efekt minuatur na pulpicie - problem jest w tym, że ten kafelek bierze pod uwagę jedynie (chyba) maksymalnie 2 albo 3 zdjęcia, więcej "nie ogarnia" i widać je w kółko...

    Plusy:
    - podoba mi się kafelkowy ekran, który dostrajam jak chcę
    - menu ustawień jest nawet dobrze zaprojektowane, aczkolwiek teraz przy Androidzie 7.0 tam też jest mi wygodnie (wcześniejszych nie

Dodaj swoją opinię

Do prawidłowego działania formularza wymagana jest akceptacja plików cookie.

host: ec2-54-161-66-30.compute-1.amazonaws.com


Wszelkie pytania dotyczące wyboru telefonu proszę zadawać w specjalnym dziale na forum.

Serwis TELEPOLIS.PL zastrzega sobie prawo redakcji, skrótów, bądź usunięcia opinii zawierającej treści zabronione przez prawo, wulgarne, obraźliwie lub w inny sposób rażąco naruszające zasady współżycia społecznego. Komentarze są opiniami czytelników, za które ponoszą oni wyłączną odpowiedzialność. Nie są oficjalnymi opiniami serwisu TELEPOLIS.PL i jego redakcji. Jednocześnie przypominamy, że osoba zamieszczająca opinię może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i/lub cywilną.
Usuwane będą także komentarze zawierające oferty handlowe, numery telefonów, adresy e-mail czy komunikatorów oraz komentarze mocno odbiegające od treści wiadomości.

Telefony dodane do porównania