• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #873737  autor: maniek0071
 26 cze 2016, 23:37
Witam - mam pytanie - aktualnie mam do przeniesienia jeden numer do planu rodzinnego w Orange.
Numer jest w play - umowa jest już na czas nieokreślony. Aby przenieść numer najpierw muszę zrobić cesję - by ją zrobić za free wypowiedziałem numer w play z przeniesieniem na kartę.
Niestety operator wyznaczył późny termin przeniesienia na kartę - za 1,5 miesiąca.

Czy można uciec od nich szybciej - np przejść na kartę do Orange i u nich zrobić cesję ?

Generalnie to chodzi mi o te tryby wypowiedzenia - EOP mnie nie dotyczy pewnie dali my tryb wypowiedzenia END.

Moje pytanie - czy mając umowę na czas nieokreślony mogę iść do Salonu innego operatora i przenieść numer z abonamentu w trybie DAY na kolejny dzień ? Rozumiem że jeśłi mam umowę na czas nieokreślony to nie zapłacę żadnych kar opłat wyrównawczych zwrotów udzielonych rabatów czy jak tam operatorzy sobie jeszcze to nazywają.

A może ktoś podrzuci inny pomysł jak to zrobić ?
 #873913  autor: KC-KARLOS
 27 cze 2016, 20:02
Zapłacisz max pełną opłatę abo zgodnego z Twoim planem taryfowym wg promocji. Podejrzewam, że będziesz rozliczony proporcjonalnie, gdyż nadpłacone abo za miesiąc z góry musi być rozliczone proporcjonalne do ostatniego dnia użycia z wyłączeniem okresu zakończenia świadczenia usług, gdzie zacząłeś korzystać z innej sieci.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟