• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #864961  autor: ManiacGSM
 07 maja 2016, 20:43
Witam chłopaki i dziewczyny , na innym forum naczytałem się trochę głupot i teraz nie wiem kto ma rację. Pytanie zadaję czysto hipotetycznie, na jednym numerze mam abonament w Orange- i krzywda mi się nie dzieję, ale powiedzmy ,że z dnia na dzień ''odwidział'' mi się ten abonament - lub wyjeżdżam za ocean na stałe i chciałbym zrezygnować z tego abonamentu (płacę karę -moja wina , niedotrzymanie warunków umowy) i czy ten numer powiedzmy ,że mi na nim zależy chciałbym zostawić również w Orange w ofercie na kartę.

I pytanie czy da się tak zrobić? Czy przy zerwanej umowie numer bez dyskusji ''wygasa'' i za jakiś czas trafia w ręce innego klienta?

Czy trzeba by stosować sztuczki i przenosić numer do innej sieci pre-paid -aby go zachować?

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.
 #865293  autor: f0ku5
 09 maja 2016, 22:27
Nie, wystarczy zerwać umowę i zaznaczyć, że ma przejść na kartę. Lub po prostu przenieść do innego operatora.
 #865442  autor: orson_dzi
 10 maja 2016, 23:05
Czysto teoretycznie procedury tego nie przewidują. Przejście na kartę jest możliwe tylko w salonie i tylko na 30 dni przed końcem umowy.

Ale jak strzelisz pismo, że chcesz i zgadzasz się na karę, ale chcesz numer na kartę, to nie będzie problem. Ew. odezwij się do mnie z tą sprawą.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)
 #865627  autor: ManiacGSM
 12 maja 2016, 11:15
orson_dzi pisze: Ale jak strzelisz pismo, że chcesz i zgadzasz się na karę, ale chcesz numer na kartę, to nie będzie problem. Ew. odezwij się do mnie z tą sprawą.

Dzięki ORSON , na razie wielka krzywda w Orange mi się nie dzieję. Ale będę pamiętał. Temat na razie czysto hipotetyczny.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.