Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Przechodziłem miesiąc temu podobny problem. Najpierw uaktualnijcie dane a dopiero po tym złóżcie wniosek o przeniesienie numeru (koniecznie muszą być oba numery na któreś z was). Ja miałem w adresie błędny numer budynku i zorientowałem się po złożeniu wniosku i jak to w Nju, nie dało się odwolać zamówienia co skutkowało odesłaniem kuriera z umową i ponowny wniosek.towerone pisze:Jak to naprostować? Czy mogę już teraz przenieść do nich swój nr czy lepiej poczekać aż naprostują dane żony?
Serio? To lipa straszna. Mój nr zarejestrowany jest na mnie i zarejestrowałem go w zeszłym tygodniu.Micho pisze:Po pierwsze Twój numer musi być zarejestrowany na żonę żeby mozna było go podpiąć jako Nju dodatkowy do jej numeru.
Jak numer jest z Orange to nie nie musi być zarejestrowany, jest to zwykła migracja z karty do abonamentu, sam załatwiałem ostatnio identyczną sprawę znajomemu i nie ma z tym problemu (karta z kiosku nie rejestrowana) weryfikacja jest kodem z SMS a numer rejestrowany jest już automatycznie w nju według danych z umowy. Jeżeli jednak towerone już zarejestrował numer na siebie to trochę szkoda bo nie było to potrzebne a tak teraz będzie miał więcej roboty z tym.Micho pisze:Po pierwsze Twój numer musi być zarejestrowany na żonę żeby mozna było go podpiąć jako Nju dodatkowy do jej numeru.
Tylko czy było to przeniesienie do Nju czy podpięcie dodatkowego numeru czyli Nju dodatkowy?Adamgl pisze:Jak numer jest z Orange to nie nie musi być zarejestrowany, jest to zwykła migracja z karty do abonamentu, sam załatwiałem ostatnio identyczną sprawę znajomemu i nie ma z tym problemu
Gdyby tak się stało to chyba dostałbyś nobla bo operatorem nju jest orange. W rzeczywistości nie zmieniasz operatora tylko raczej taryfę choć na innych zasadach niż normalnie.towerone pisze: Orange wyłączy mój nr u siebie, a NJU nie włączy go u siebie
Zdaje sobie z tego sprawę, ale wolałem dopytać.mikkel pisze:Gdyby tak się stało to chyba dostałbyś nobla bo operatorem nju jest orange. W rzeczywistości nie zmieniasz operatora tylko raczej taryfę choć na innych zasadach niż normalnie.
Czyli sugerujesz że można połączyć 2 numery zarejestrowane na różne osoby?towerone pisze:Nie potrzebne było przerejestrowanie go na żonę
W moim przypadku, to się udało. Przed połączeniem swojego numeru z abonamentem żony jeszcze ich dopytywałem opisując dokładnie sytuację. Dostałem taką odpowiedź:mikkel pisze:Czyli sugerujesz że można połączyć 2 numery zarejestrowane na różne osoby?
W odpowiedzi na przysłane zgłoszenie, informuję, że oczywiście może
Pani skorzystać z promocji nju dodatkowy i przenieść numer z Orange.
Zawarcie Umowy w planie nju dodatkowy możliwe jest przez stronę
internetową njumobile.pl.
Też się nad tym zastanawiałem. W umowie, którą przyniósł kurier do podpisu było oświadczenie, że żona posiada prawa do przenoszonego numeru. Może to oświadczenie przyjęli jako zgodę przerejestrowania numeru na nią?Leo pisze:Ciekawe w jaki sposób żonie udało się wyrejestrować ciebie z rejestru abonentów Orange ?