• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #822521  autor: towerone
 10 wrz 2015, 18:08
Witam,

chciałem podpiąć swój numer do abonamentu żony z NJU. W trakcie wypełniania tych wszystkich rubryczek pojawił się problem. Żona ma w swoich danych na profilu NJU wpisane panieńskie nazwisko i na koniec w rubryce "dane do umowy" nr dowodu oraz nazwisko jest nieaktualne. Jak to naprostować? Czy mogę już teraz przenieść do nich swój nr czy lepiej poczekać aż naprostują dane żony? Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale mój nr jest z Orange w ofercie na kartę więc działałbym dalej na tej samej karcie SIM.

Pytałem na ich chacie, ale tam nic mi nie powiedzieli. Odsyłają mnie do kontaktu z BOK przez formularz. Wysłałem więc zapytanie przez formularz, ale może tutaj szybciej się czegoś dowiem :)
 #822536  autor: Micho
 10 wrz 2015, 19:51
Po pierwsze Twój numer musi być zarejestrowany na żonę żeby mozna było go podpiąć jako Nju dodatkowy do jej numeru.
towerone pisze:Jak to naprostować? Czy mogę już teraz przenieść do nich swój nr czy lepiej poczekać aż naprostują dane żony?
Przechodziłem miesiąc temu podobny problem. Najpierw uaktualnijcie dane a dopiero po tym złóżcie wniosek o przeniesienie numeru (koniecznie muszą być oba numery na któreś z was). Ja miałem w adresie błędny numer budynku i zorientowałem się po złożeniu wniosku i jak to w Nju, nie dało się odwolać zamówienia co skutkowało odesłaniem kuriera z umową i ponowny wniosek.
 #822540  autor: towerone
 10 wrz 2015, 20:16
Micho pisze:Po pierwsze Twój numer musi być zarejestrowany na żonę żeby mozna było go podpiąć jako Nju dodatkowy do jej numeru.
Serio? To lipa straszna. Mój nr zarejestrowany jest na mnie i zarejestrowałem go w zeszłym tygodniu.
Muszę to sprawdzić, bo aż mi się nie chce wierzyć.
 #822544  autor: Adamgl
 10 wrz 2015, 20:28
Micho pisze:Po pierwsze Twój numer musi być zarejestrowany na żonę żeby mozna było go podpiąć jako Nju dodatkowy do jej numeru.
Jak numer jest z Orange to nie nie musi być zarejestrowany, jest to zwykła migracja z karty do abonamentu, sam załatwiałem ostatnio identyczną sprawę znajomemu i nie ma z tym problemu (karta z kiosku nie rejestrowana) weryfikacja jest kodem z SMS a numer rejestrowany jest już automatycznie w nju według danych z umowy. Jeżeli jednak towerone już zarejestrował numer na siebie to trochę szkoda bo nie było to potrzebne a tak teraz będzie miał więcej roboty z tym.
 #822552  autor: Micho
 10 wrz 2015, 20:50
Adamgl pisze:Jak numer jest z Orange to nie nie musi być zarejestrowany, jest to zwykła migracja z karty do abonamentu, sam załatwiałem ostatnio identyczną sprawę znajomemu i nie ma z tym problemu
Tylko czy było to przeniesienie do Nju czy podpięcie dodatkowego numeru czyli Nju dodatkowy?
Dopiąć w Nju dodatkowy można tylko drugi numer którego jest się właścicielem. Bo to co piszesz o migracji to zgadza się że tak jest jak piszesz ale w przypadku normalnego przeniesienia numeru.
 #822635  autor: towerone
 11 wrz 2015, 13:52
Dane żony naprostowane :D
Ale nadal nie wiem czy mogę dopiąć swój nr do jej abonamentu.
Przeczytałem regulamin i tam nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
Co będzie jeśli rozpocznę procedurę przenoszenia numeru i w trakcie okaże się że nie mogę go dopiąć do umowy żony?
Może być tak, że Orange wyłączy mój nr u siebie, a NJU nie włączy go u siebie i zostanę z nieaktywnym numerem telefonu?
 #822639  autor: mikkel
 11 wrz 2015, 14:03
towerone pisze: Orange wyłączy mój nr u siebie, a NJU nie włączy go u siebie
Gdyby tak się stało to chyba dostałbyś nobla bo operatorem nju jest orange. W rzeczywistości nie zmieniasz operatora tylko raczej taryfę choć na innych zasadach niż normalnie.
 #822642  autor: towerone
 11 wrz 2015, 14:09
mikkel pisze:Gdyby tak się stało to chyba dostałbyś nobla bo operatorem nju jest orange. W rzeczywistości nie zmieniasz operatora tylko raczej taryfę choć na innych zasadach niż normalnie.
Zdaje sobie z tego sprawę, ale wolałem dopytać.
 #823836  autor: towerone
 18 wrz 2015, 07:26
Żeby zakończyć wątek - mój numer jest już w NJU, przypisany do abonamentu żony jako numer dodatkowy. Nie potrzebne było przerejestrowanie go na żonę. Wszystko odbyło się szybko i sprawnie.
 #823840  autor: mikkel
 18 wrz 2015, 08:01
towerone pisze:Nie potrzebne było przerejestrowanie go na żonę
Czyli sugerujesz że można połączyć 2 numery zarejestrowane na różne osoby?
 #824479  autor: towerone
 21 wrz 2015, 10:35
mikkel pisze:Czyli sugerujesz że można połączyć 2 numery zarejestrowane na różne osoby?
W moim przypadku, to się udało. Przed połączeniem swojego numeru z abonamentem żony jeszcze ich dopytywałem opisując dokładnie sytuację. Dostałem taką odpowiedź:
W odpowiedzi na przysłane zgłoszenie, informuję, że oczywiście może
Pani skorzystać z promocji nju dodatkowy i przenieść numer z Orange.
Zawarcie Umowy w planie nju dodatkowy możliwe jest przez stronę
internetową njumobile.pl.
 #824971  autor: towerone
 24 wrz 2015, 10:42
Leo pisze:Ciekawe w jaki sposób żonie udało się wyrejestrować ciebie z rejestru abonentów Orange ? :roll:
Też się nad tym zastanawiałem. W umowie, którą przyniósł kurier do podpisu było oświadczenie, że żona posiada prawa do przenoszonego numeru. Może to oświadczenie przyjęli jako zgodę przerejestrowania numeru na nią?

Tak czy inaczej jestem w NJU jako dodatkowy numer i chyba już nie ma co zgłębiać tematu.