• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #799600  autor: Maniak
 02 maja 2015, 13:26
Witam :)
mam powazny problem i poszukuje pomocy :(
posiadam zwykly tel bez androida Samsung gt c3780 i chcialem zgrac smsy (bardzo ważne) na kompa najlepiej do formatu ".txt" (notatnik) ale juz pol dnia sie mecze i nic... zrobilem backup wiadomosci i zapisaly sie na karcie microSD ale ta funkcja jest jakas niedopracowana bo jest ich tam duzo mniej niz te 300 co mam w telefonie a wiecej ich tam niestety nie wchodzi.. instalowalem samsung kies 1.5 bo podobno tylko ta wersja ma opcje smsow ale pisze mi ze mam blad polaczenia z serwerem plikow... zainstalowalem Samsung new pc studio i jest opcja wiadomosci ale program ten ich jakos nie widzi... :( zainstalowalem ABC Amber Nokia Converter aby przerobić pliki wiadomosci samsunga na ".txt" i jakos tez nic...
co mam zrobić? bo juz caly internet przekopalem i rece mi juz opadaja..
 #799710  autor: Maniak
 03 maja 2015, 10:07
Nikt mi nie pomoże? to bardzo ważne :(
Jakby komus by sie nie chcialo czytać tego wszystkiego to powiem krotko: chce wyeksportować wszystkie smsy na komputer i poszukuje skutecznego rozwiazania :)
 #800771  autor: Golarz Filip
 08 maja 2015, 17:11
Zacząłbym od początku. Backup jak wspomniałeś poszedł prawidłowo ale...jak sam piszesz, więcej tam nie wchodziło. Pytanie próbowałeś innej karty? Owszem same sms niby zajmują mało miejsca, ale po konwersji do np. formatu txt, bo przed konwersją swoje ważą i może zwyczajnie nie wchodzą w całości na tą konkretną kartę SD. Także wpierw spróbuj to.
Co do wspomnianych programów Samsunga: ja mając słuchawki tej firmy jak potrzebowałem wgrać nowy soft to używałem KIESa. Do wszystkich pozostałych czynności służył mi PC Studio.
Piszesz, że PC Studio ich nie widzi. Spróbuj pogrzebać w ustawieniach telefonu/ sms, być może jest włączona jakaś funkcja, która uniemożliwia ich widoczność. Poza wszystkim, bo tego nie napisałeś- rozumiem, że SMS w telefonie są zapisane w pamięci telefonu?