• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #763452  autor: piokur9
 17 lis 2014, 00:42
Witam, dwa miesiące temu kupiłem dwie karty pamięci 16gb z kingstona do dziś oby dwie działały, a dziś oby dwóch nie czyta ani laptop ani komputer, ani telefon, raz w nokii był napis że karta jest niesformatowana, ale gdy próbowałem sformatować to pisze, że proces się nie udał, najchętniej oddał bym na gwarancje, ale nie wziąłem paragony. Czy da się je jakoś naprawić ?

#763466  autor: bazooka
 17 lis 2014, 07:26
Mi też urządzenie uszkodziło kartę na amen... spróbuj sformatować jakimkolwiek urządzeniem - mi daje radę w takich przypadkach kamerka sportowa... są też różne programy na PC by to spróbować ruszyć.
A w czym siedziały te karty skoro nagle obydwie jednocześnie się spieprzyły :?:

#763602  autor: piokur9
 17 lis 2014, 17:31
Jedna była w portfelu a druga w czytniku w laptopie

#763605  autor: bazooka
 17 lis 2014, 17:46
Pech to pech - trochę się dziwie, że taki przypadek, że akurat dwie jednocześnie (jednego dnia?) - w jakim ostatnio były urządzeniu, co robiłeś na karcie, czy czasami nie wyjmowałeś podczas zapisu na niej :?:
Jeśli to ostatnio to może być już zgon obu kart, a jeśli nie próbuj wszędzie tego formata robić.
U wujka google znajdziesz linki do progzów do próby ratowania root-sektorów itp

#763687  autor: Niezgodna7
 17 lis 2014, 20:59
Któreś z urządzeń pitoli karty mSD.
Kup najtańszą kartę, wsadz w telefon. Działa?
A później systematycznie w pozostałe, ale bez pośpiechu, bo pominiesz trolla