• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #756467  autor: grzech25
 17 paź 2014, 10:20
Witam.
Walczę z nimi drugi miesiąc ale nie daję rady:(
W zeszłym miesiącu zablokowali mi net po 6GB z 8, w tym już po niecałych 2 dziennego pakietu - nie licząc b/noc :( Do nocnego modem włączam po 00. Ogółem danych wysłanych/pobranych ponad 40GB.
Z bilingu wychodzi jak wyżej napisałem, a oni meilowo usilnie twierdzą, że pakiet wykorzystałem. Jednak jak zadzwoniłem i kazałem konsultantowi to przy mnie policzyć to rzeczywiście wyszło mu nie całe 2GB i wspaniałomyślnie dorzucił - jak psu kość 500MB:( Żeby było ciekawie - włączyłem kompa i w godzinę na fejsie zeżarło mi ten pakiecik - zwykłe przeglądanie aktualności i po drodze ze dwa filmiki. W kompie (win8) automatyczne aktualizacje wyłączone. Nie przeczę, że pomimo wyłączonych aktualizacji jednak coś się "tyłem" pobrało - trudno.
Jeszcze jedną ciekawostkę zauważyłem. Loguje modem o 00 no i coś tam się ciągnie, po czym na bilingu mam 00:00 pobranych 3GB wysłanych 70MB albo też loguję po 00 a o godz 1:50 (biling) pobranych/wysłanych ponad 16GB!
Czy możliwe jest by przy prędkości 4,5 do 5mbit w niecałe 2h ściągnął/wysłał 16GB danych?

Czy ktoś oprócz mnie miewa podobne problemy?