Telekomunikacja jak na dłoni






Virgin Mobile w Polsce cz.3

Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.

Moderator: Moderatorzy

Wiadomość
Autor

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez 24bis24 » 5 lip 2018, o 11:39

Ja miałem takie dziwny objaw, że przy małej ilości pakietu GB w ramach bezpłatnego Freemium telefon (a właściwie dwa na których sprawdziłem) preferował sieć 3G zamiast LTE
a Freemium ma Lte?
ZM we Freshu
24bis24
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 2140
Dołączył(a): 26 sty 2017, o 17:36

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lordbyd » 5 lip 2018, o 11:41

Na nowej platformie ma - na starej nie sprawdzalem :)
lordbyd
Młody wyjadacz
Młody wyjadacz
 
Posty: 463
Dołączył(a): 9 lut 2017, o 15:10
Lokalizacja: Bydgoszcz
Model telefonu: Nokia 6310i
Sieć: nju, T-M, VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez t r o i p » 5 lip 2018, o 12:04

Wszystkie taryfy Virgin nie zależnie od platformy mają lte.
Dictum sapienti sat est.
t r o i p
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 480
Dołączył(a): 9 mar 2018, o 15:12

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez Karlos20 » 5 lip 2018, o 14:20

t r o i p napisał(a):Wszystkie taryfy Virgin nie zależnie od platformy mają lte.

Bzdura.
BK 2012 nie współpracuje z LTE, no i leci na platformie billingowej Playa.
Karlos20
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 7989
Dołączył(a): 12 mar 2010, o 14:18
Lokalizacja: MALBORK
Pochwały: 127
Model telefonu: Samsung Galaxy S8 SM-G950F
Sieć: PLAY - ABONAMENT Smartfon, Internet Domowy T-Mobile

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez maniek89 » 5 lip 2018, o 18:38

lordbyd napisał(a):Ja miałem takie dziwny objaw, że przy małej ilości pakietu GB w ramach bezpłatnego Freemium telefon (a właściwie dwa na których sprawdziłem) preferował sieć 3G zamiast LTE :)


U mnie zrzucało na chwilę do 3G w momencie wyczerpania pakietu. Po chwili wracało LTE.
lordbyd napisał(a):Na nowej platformie ma - na starej nie sprawdzalem :)


Mam chyba starą platformę, bo karta SIM z 2014 roku i LTE we Freemium jak najbardziej jest. Przychodziły mi SMS-y, że mogę wymienić kartę za darmo i otrzymam 3 GB Internetu, ale nie wymieniałem. Zaczynałem przygode z VM w taryfie "Bez Kompromisów", ale wtedy miałem telefon bez LTE.
maniek89
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 3147
Dołączył(a): 12 lip 2007, o 13:16
Lokalizacja: Białystok
Pochwały: 127
Model telefonu: Xiaomi Redmi Note 4
Sieć: Virgin Mobile

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez R.Mandano » 6 lip 2018, o 13:17

cytat. ze strony VM

"Virgin Mobile działa w technologiach LTE, 4G, HSDPA, 3G, EDGE, GPRS"
R.Mandano
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 163
Dołączył(a): 18 lut 2013, o 18:02
Lokalizacja: Poland
Model telefonu: E51
Sieć: Play-Orange-VM

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez TomekErek » 13 lip 2018, o 18:42

heh, mam na jednek karcie SIM Freemium, który - jak to już było wieeeele razy na forum opisywane - po 6 miesiacach "się zawiesił" i nie było możliwości aktywowania nowego pakietu

Zadzwoniłem na infolinię, na IVR wybrałem opcję "jeśli dzwonisz w sprawie braku odnowienia pakietu" (czy jakoś tak) i usłyszałem, że "niestety ale nie udało się zresetować Twojego pakietu, poczekaj na zgłoszenie się konsultanta

Czekać z 30 minut nie miałem zamiaru, rozłączyłem się i z ciekawości sprawdziłem kodem *222# - już nie było żadnej wzmianki i mogłem już aktywować nowego freemium

IVR sam więc się mota i nie wie do końca, że naprawił błąd :D
TomekErek
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 137
Dołączył(a): 7 sty 2017, o 12:36
Sieć: Play, A2 Mobile, Vigin Mobile

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adacomp » 14 lip 2018, o 11:29

TomekErek napisał(a):heh, mam na jednek karcie SIM Freemium, który - jak to już było wieeeele razy na forum opisywane - po 6 miesiacach "się zawiesił" i nie było możliwości aktywowania nowego pakietu

Zadzwoniłem na infolinię, na IVR wybrałem opcję "jeśli dzwonisz w sprawie braku odnowienia pakietu" (czy jakoś tak) i usłyszałem, że "niestety ale nie udało się zresetować Twojego pakietu, poczekaj na zgłoszenie się konsultanta

Czekać z 30 minut nie miałem zamiaru, rozłączyłem się i z ciekawości sprawdziłem kodem *222# - już nie było żadnej wzmianki i mogłem już aktywować nowego freemium

IVR sam więc się mota i nie wie do końca, że naprawił błąd :D


Jest limit do 4 pakietów Freemium na osobę(pesel). W regulaminie nawet o tym jest.
Więcej nie da rady aktywować.
adacomp
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1332
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei Ulefone MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Fakt Virgin Orange A2 Plush TM BDI

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lucfej » 14 lip 2018, o 11:42

adacomp napisał(a):
Jest limit do 4 pakietów Freemium na osobę(pesel). W regulaminie nawet o tym jest.
Więcej nie da rady aktywować.


Bzdura
lucfej
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 133
Dołączył(a): 26 wrz 2014, o 19:56

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adacomp » 14 lip 2018, o 11:51

lucfej napisał(a):
adacomp napisał(a):
Jest limit do 4 pakietów Freemium na osobę(pesel). W regulaminie nawet o tym jest.
Więcej nie da rady aktywować.


Bzdura

https://virginmobile.pl/media/documents/Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Pakiet_Freemium_dla_Abonentow_Virgin_Mobile_na_Karte_wazny_od_2017-12-21.pdf
Punkt 13 i 14 :)
adacomp
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 1332
Dołączył(a): 22 gru 2016, o 18:25
Lokalizacja: ZS
Model telefonu: Samsung Huawei Ulefone MyPhone Manta
Sieć: Play RBM Fakt Virgin Orange A2 Plush TM BDI

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez adrjannn » 14 lip 2018, o 12:11

Ja mam inne pytanie, w pakiecie #GigaDaje za 25 zł w prepaidzie jest dostępny internet w roamingu? Kilka stron wcześniej ktoś pisał, iż taki limit w prepaidzie miał. Nie wiem czy to był jednostkowy przypadek, czy jednak Virgin wprowadziło "po cichu".

adacomp napisał(a):
lucfej napisał(a):
adacomp napisał(a):
Jest limit do 4 pakietów Freemium na osobę(pesel). W regulaminie nawet o tym jest.
Więcej nie da rady aktywować.


Bzdura

https://virginmobile.pl/media/documents/Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Pakiet_Freemium_dla_Abonentow_Virgin_Mobile_na_Karte_wazny_od_2017-12-21.pdf
Punkt 13 i 14 :)

Jest limit Freemium dla 4 kart SIM przypisanych na 1 osobę, a nie na aktywacje 4 razy pakietów(tak można zrozumieć post).
adrjannn
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 37
Dołączył(a): 24 sie 2017, o 12:48

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez t r o i p » 14 lip 2018, o 13:04

W pakiecie Gigadaje nie ma internetu w roamingu.
Możesz sobie dokupić taki pakiet.
500 MB 19 zł / 30 dni.
1 GB 39 zł / 30 dni
2 GB 69 zł / 30 dni
Dictum sapienti sat est.
t r o i p
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika
 
Posty: 480
Dołączył(a): 9 mar 2018, o 15:12

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez lucfej » 14 lip 2018, o 14:05

adacomp napisał(a):
lucfej napisał(a):
adacomp napisał(a):
Jest limit do 4 pakietów Freemium na osobę(pesel). W regulaminie nawet o tym jest.
Więcej nie da rady aktywować.


Bzdura

https://virginmobile.pl/media/documents/Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Pakiet_Freemium_dla_Abonentow_Virgin_Mobile_na_Karte_wazny_od_2017-12-21.pdf
Punkt 13 i 14 :)


Mam obecnie 9 kart SIM we freemium, więc powtorze bzdura.
lucfej
Ostrożny rozmówca
Ostrożny rozmówca
 
Posty: 133
Dołączył(a): 26 wrz 2014, o 19:56

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez marcin19883 » 14 lip 2018, o 14:22

Karlos20 napisał(a):
t r o i p napisał(a):Wszystkie taryfy Virgin nie zależnie od platformy mają lte.

Bzdura.
BK 2012 nie współpracuje z LTE, no i leci na platformie billingowej Playa.
Jak kiedyś, gdy miałem bk2012 kilka lat temu, to było lte.
marcin19883
Spamer ;)
Spamer ;)
 
Posty: 1274
Dołączył(a): 25 gru 2013, o 13:41
Lokalizacja: Pomorze
Sieć: PLAY, ORANGE, PLUS, T-MOBILE

Re: Virgin Mobile w Polsce cz.3

Postprzez jarekt » 18 lip 2018, o 01:29

Wszystkie moje karty z BK2012 (dokładnie w tym momencie) nie są wpuszczane do LTE (urządzenie ma wymuszone LTE, karty są po wymianie na nowe 3w1).


lucfej napisał(a):Mam obecnie 9 kart SIM we freemium, więc powtorze bzdura.

Może nie bzdura, bo limit faktycznie wprowadzono w grudniu 2017 (i zapisano w regulaminie) ale jest to do obejścia i @lucfej widzę sposób poznał.
Oczywiście mówię o przypadku, w którym ktoś ma np. 20 kart zarejestrowanych na jedną osobę (np. na siebie) i uruchamia dzisiaj na tych 20 kartach 20x #Freemium.
Potwierdzam, że da się.

Zupełnie osobną kwestią jest RWK (zapis o RWK wyrzucono z regulaminu #Freemium jeszcze wcześniej) ale ostatnio uruchamiałem #Freemium na grupie kilkudziesięciu numerów (poprzez wspomniany trik) i wszystkie dostały RWK (no i oczywiście #Freemium).

Sposobu nie podam, bo by za duża cebula była (ludzie nie mają opamiętania :)).
Ale jeśli kogoś faktycznie nie stać i/lub potrzebuje akurat #Freemium na np. 10 numerach, a wszystkie są akurat zarejestrowane na jedną osobę, to jeśli chwilę pogłówkuje, to sposób odkryje.
Dam tylko 2 małe podpowiedzi: nie trzeba nigdzie dzwonić i nie trzeba wychodzić z domu :) (nie pisać do mnie PW w tej sprawie!).
Ja (częściowo zmuszony przez te wszystkie babole i utrudnienia) na razie robię sobie wolne od forum i Telepolis.
Tutaj więcej info: https://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=22&t=94141&start=30#p1011827
jarekt
Spamer ;)
Spamer ;)
Avatar użytkownika
 
Posty: 2096
Dołączył(a): 27 paź 2015, o 16:19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oferta na kartę i mix

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości