• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #721630  autor: gambitx
 01 cze 2014, 16:05
Witam od niedawna jestem właścicielem tego telefonu i dopiero poznaję jego możliwości.
Czy możecie mi podpowiedzieć czy i jak można zablokować dane na tym telefonie?
Chodzi mi np. o wiadomości sms, zdjęcia czy filmy.
No i drugie pytanko. Jak wygląda ściąganie i instalowanie aplikacji z internetu na PCta a następnie na S4? Trzeba bawić się w ustawianiach, root i tym podobne czy wystarczy skopiować na tel?

#721699  autor: dwaeuro
 01 cze 2014, 22:05
Co do aplikacji wystarczy pobrać pliki .apk i można od razu instalować. A blokować chcesz w jaki sposób?

Nowa Huta Wolne Miasto!

#721704  autor: gambitx
 01 cze 2014, 22:35
Czyli nie muszę się bawić w to całe google Play itp. tylko normalnie szukać appków na necie.
Pakiet mam 2 GB, ale wolałbym ściągnąć sobie coś na lapka i dopiero później wrzucić na fona.
Co do tego blokowania to sam nie wiem, mam np. standardowy program do sms i nie chcę aby, nazwijmy to osoba trzecie miała do nich wgląd. Jakie mam opcje? Jakieś blokady na hasło, gesty, linie papilarne?

#721739  autor: user_delete34
 02 cze 2014, 07:21
gambitx pisze:Jakieś blokady na hasło, gesty, linie papilarne?
Gest sobie odpuść, chyba, że po każdym odblokowaniu gestem czyścisz dokładnie ekran (bardzo łatwo go zgadnąć patrząc na tłusty ślad). Najlepiej hasło, wystarczą 4 znaki.

[ Dodano: 2014-06-02, 07:23 ]
Przykłady:
Smart App Lock
AppLock