• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #718410  autor: piorunek
 18 maja 2014, 18:48
Troszkę starawa technologia, ale teraz jakoś troszkę głośniej się zrobiło o niej.

Opis wprowadzenie.
"Wprowadzenie standardu MirrorLink umożliwiającego lepsze wykorzystanie telefonu w samochodzie rozbudziło duże nadzieje. Po początkowej ofensywie Nokii (telefony z Symbianem) i Samsunga (Galaxy S3) o MirrorLink ucichło. Wprawdzie w odległej Japonii telefony z MirrorLink wprowadzał Panasonic, ale w Europie niewiele się działo. Wreszcie jednak Sony z dużym opóźnieniem wprowadziło MirrorLink. Pierwszym modelem jest droga Xperia Z jakkolwiek według nieoficjalnych doniesień niebawem pojawi się także sprzęt bardziej przystępny cenowo." z http://www.vitay.pl/AutoSwiat/Artykul,X ... 335,1.html

Czy według Was z tej technologi ludzie zaczną korzystać :?:
i
Jakie słuchawki mają tą funkcję :?:

#718618  autor: user_delete34
 19 maja 2014, 15:15
Nokia Car Mode, HERE Auto i Apple CarPlay - nie wiem, które i na ile opiera się na MirrorLinku, ale do wygodnej obsługi trzeba mieć:
1) drogie, fabryczne radio współpracujące z danym telefonem
2) przyciski na kierownicy i konsoli centralnej
3) wyświetlacz komputera pokładowego pomiędzy "zegarami", na którym także pokazywane będą informacje z telefonu.
Ale chyba bym nie skorzystał: raz - $ za radio, dwa - $ za wymianę szyby, trzy - ekran miałbym mocno na prawo i dół od pola widzenia, więc bardziej by mnie to rozpraszało niż pomagało. Wolę telefon po lewej stronie szyby i dobrze poprowadzony kabel ładowarki, do tego tanie radio z Bluetooth albo żadne.
Podoba mi się opcja odczytania informacji z komputera pokładowego (i pewnie ich zapamiętania w telefonie) w HERE Auto.