• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #711159  autor: postregiment
 18 kwie 2014, 12:59
Witam,

parę m-cy temu zakupiłem HTC One 801n. Niestety wysiadł głośnik odpowiedzialny np. za odtwarzanie muzyki. Na infolinię HTC nie sposób się dodzwonić, w sieci też informacji jak na lekarstwo.

Pytanie więc w jaki sposób skorzystać z gwarancji HTC i czy ewentualnie można gdzieś kupić taki głośnik we własnym zakresie? (na allegro brak)

#711457  autor: maniek89
 19 kwie 2014, 14:43
Regenersis jest oficjalnym serwisantem HTC. Możesz wysłać telefon z papierami bezpośrednio tam - ewentualnie oddać tam gdzie go kupiłeś (salon/sklep) i oni wysyłają ale wtedy trochę czas oczekiwania na telefon się wydłuża. W karcie gwarancyjnej powinien być adres serwisu. Sam nie kupuj cześci ani nie zakładaj w nieautoryzowany sposób bo gwarancję stracisz.

Regenersis (Warsaw) Sp. z o. o.
Janki, Ul. Falencka 1B
05-090 Raszyn
Poland

Tel: +48 22 720 10 20
Faks: +48 22 703 41 99

#711820  autor: Forest
 21 kwie 2014, 14:58
Tu masz poradnik jak i co: http://forum.android.com.pl/f554/poradn ... sis-333211

Ogólnie dzwonisz do kuriera pod specjalny numer do tych celów utworzony, podajesz swój adres i tyle, kurier przyjeżdża i zabiera telefon, nic nie płacisz.
Ja wysyłałem swojego HTC One X i czasowo zmieścili się w tygodniu czyli jak w poniedziałek wyślesz to czwartek, góra piątek powinieneś mieć sprzęt z powrotem.

#711870  autor: user_delete34
 21 kwie 2014, 18:00
Przy czym lepiej naszykować się na dłuższą rozłąkę z telefonem, bo może się co nieco przedłużyć (mówię z doświadczenia).

Zrób zdjęcia wysyłanego zestawu (stan telefonu!!) przed wysłaniem do serwisu, jeżeli chcesz mieć ewentualną podstawę do reklamacji. Ta ostatnia wcale nie jest taka rzadka, serwis dostaje wiele negatywnych opinii.

#711934  autor: postregiment
 22 kwie 2014, 07:55
Bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi.

Sytuacja o tyle patowa, że dwa miesiące temu telefon spadł mi na ziemię i wymieniałem w prywatnym zakresie wyświetlacz na oryginalny, jednak podczas rozmowy telefonicznej z HTC, powiedziano mi, że nie wpływa to na fakt, że mogę wymienić głośnik na gwarancji, prawda to?

Może więc też inne pytanie - gdzie mogę dostać głośnik do 801n tak aby zamemu wymienić go za 50zł, zamiast bawić się z nimi w gwarancję?

#712086  autor: Forest
 22 kwie 2014, 18:46
Trudno będzie z dostępnością głośniczka. Generalnie w ogóle jest to trudno rozbieralna obudowa i się dziwie, że w ogóle masz pod oknem taki komis/serwis, że Ci to naprawią ;)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#712146  autor: postregiment
 22 kwie 2014, 22:04
Forest pisze:Trudno będzie z dostępnością głośniczka. Generalnie w ogóle jest to trudno rozbieralna obudowa i się dziwie, że w ogóle masz pod oknem taki komis/serwis, że Ci to naprawią ;)
Naprawić już naprawili, w sensie wymiana wyświetlacza.
Pytanie tylko czy wymiana wyświetlacza nie wpłynęła na gwarancję.
Pan z infolinii HTC zapewniał, że nie, bo głośnik to inna cześć.
Najchętniej jednak sam bym wymienił, tylko właśnie dostępność głośniczków do HTC One jest zerowa na allegro...