• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #619773  autor: Rayto
 12 mar 2013, 22:56
Witam!

Tak jak w temacie. Kupiłem lekko uszkodzony telefon HTC HD2 na aukcji allegro. Jedyne jego wady to był pyłek pod ekranem który miał tam się znaleźć przy wymianie taśmy przycisków. Inną wadą było mocniejsze podświetlenie ekranu w lewym dolnym rogu. Tel miał androida 2.3.7 więc stwierdziłem że jest przestarzały i warto by go wymienić na nowszego. Wtedy właśnie znalazłem poradnik w internecie jak to zrobić i zastosowałem się do początkowych wskazówek :
- Telefon naładuj na 100%.
- Zrób wszystkie backup'y (np. kontakty) wedle potrzeb.
- Wrzuć na kartę SD ROM i kernel (w formach jakich zostały pobrane, czyli .zip). To ważne, jak teraz tego nie zrobisz, to potem (po tasku29) będziesz musiał ratować się adapterem.
- Podłącz telefon przez USB do komputera i go wyłącz.
- Wciśnij jednocześnie przycisk głośności w dół oraz czerwoną słuchawkę.

- Odpalił się bootloader tzw. "tęcza".
- Gdy w telefonie pojawi się na dole napis USB, na komputerze włącz task29.
- Przejdź instalację. Uważaj, aby nie zawiesił się telefon czy komputer, żeby nie wypadła bateria, bo będą kłopoty...
No właśnie... I ja mam teraz takie kłopoty. Mimo że nie wyłączałem go podczas instalacji to nie mogę zrobić nic. Jest biały ekran z napisem htc i nie reagował na żadne polecenia - wyłączyłem go teraz poprzez wyjęcie baterii. Po jej włożeniu wraca do stanu poprzedniego i znowu mam biały ekran. Jakieś pomysły co zrobić? Proszę was o pomoc!