Witajcie
Na początku chciałabym abyście byli dla mnie łaskawi, gdyż jestem tu nowa i mam nadzieje, że piszę w odpowiednim dziale i zbytnio nie powielam wątków.
Otóż mam pewien problem odnośnie zepsutego sprzętu i gwarancji do niego... Kupiłam przez sklep internetowy Samsunga Galaxy GIO. Zapłata, przesyłka, wszystko tak jak powinno być. Jednak od wczoraj pojawiła się w telefonie usterka, prawdopodobnie padła płyta główna i trzeba go odesłać do naprawy oczywiście. Byłam dziś w autoryzowanym sklepie, ale nie mogą mi uznać gwarancji, bo jak się okazało karta gwarancyjna nie jest ani podpisana ani podstemplowana. W dodatku nie jestem w posiadaniu niebieskiej, 3-stronicowej książeczki gwarancyjnej, a wydaje mi się, że jest potrzebna (mam taką do telewizora i wydaje mi się, że do telefonu też musi być, ale wyprowadźcie mnie z błędu jeśli się mylę). Nie wiem za bardzo co robić. Muszę odesłać telefon do sklepu internetowego, gdzie dostanę potrzebny świstek i wtedy z gwarancją pójść do serwisu Samsunga, tak?