thonka, chodziło mi o to co napisał pod Tobą orson. Nowsze samsungi można znaleźć w każdym segmencie rynku, każdy coś znajdzie dla siebie w obecnej ofercie samsunga. I to za przystępną cenę. Bo powiedzmy taki samsung E1080 - świetny telefon, dobra bateria i w MM za (nie pamiętam dokładnie) 79 zł.
Pisząc, że "a nie to co SE czy nokia, wszystko to samo" miałem na myśli telefony dostępne dla wszystkich. Czyli średnia półka. Moje niedopatrzenie, przepraszam, nie sprecyzowałem dokładnie tego co miałem na myśli. Przykład. Nokia 6303, może nie jest już nowością na rynku, ale jest teraz jednym z lepiej sprzedających się telefonów u operatorów. Mając ten telefon pierwszy raz w ręce miałem ogromne odczucie, że mam w ręce 6500 slide ale bez wysuwanej klawiatury i z odświeżonym wyglądem. Chociaż może to tylko moje złudzenie... Co do tego, że avila to odchudzona f480, zgadzam się. Tylko na f480 nie było stać każdego a na avilę pozwolić może sobie każdy. Nawet kupując ją na wolnym rynku.
Idąc dalej. Tak jak wcześniej pisałem, nie sprecyzowałem dokładnie swoich myśli... Jeśli chodzi o e71, ciężko znaleźć dla niego konkurenta. Telefony Nokii z wyższej półki, które obecnie wychodzą na rynek (i wyszły w ostatnim czasie) są zmieniane, nie są tylko kosmetycznymi zmianami tego co już było. Ale to wyższa półka.
I tak na koniec, może nawet OT. Zastanawiam się nad zmianą telefonu. N82 to świetny telefon, lecz ostatnio mnie denerwuje. Nie chcę zbyt dużo dokładać do telefonu, a jeśli chodzi o nokię to takiego z możliwościami i funkcjami n82 nie umiem znaleźć (albo po prostu nie potrafię...). Ale samsung np. zachęca mnie pixonem, używanego na allegro znajdę w podobnej cenie do n82, a jednak lepszy jest... Dlatego uważam, że samsung "robi ciekawe telefony i większość jest w przystępnej cenie"

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej
Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300