• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #357748  autor: leonfp
 05 wrz 2009, 17:06
chce wziąć netie 4Mb + tel, obecnie mam neostrade 1Mb i TP-LINK TD-W8901G

jak to jest w Netii?? bo Pani która prowadzi moją sprawę powiedziała że ten router chyba nie będzie pasował i zaproponowała mi jakiegoś zyxela za 99zł

czy naprawdę muszę kupować modem/router??

#357865  autor: elkanguro
 06 wrz 2009, 01:23
Ja mam również ten router przy Neostradzie i również jestem w trakcie zakładanie Netii i nie wydaje mi się aby miał nie działać. Przecież ta sama technologia świadczenie usług, czyż nie? Nawet na forum ktoś mi pisał, że wystarczy zmienić użytkownika i hasło a reszta pozostaje bez zmian.

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#357869  autor: Pedros
 06 wrz 2009, 04:49
elkanguro pisze:Ja mam również ten router przy Neostradzie i również jestem w trakcie zakładanie Netii i nie wydaje mi się aby miał nie działać. Przecież ta sama technologia świadczenie usług, czyż nie? Nawet na forum ktoś mi pisał, że wystarczy zmienić użytkownika i hasło a reszta pozostaje bez zmian.
po czesci prawda ,
jednak jesli bierzesz pakiet (net+tel) to trzeba uzywac sprzetu ktory dostaniesz z netii
(no chyba ze masz modem z bramka VoIP gdzie zapisane są dane konfiguracyjne pod swoje konto w ich systemie)

...natomiast jesli wybierasz LLU shared (sama usluga net) to mozna pozostac przy sprzecie nawet z TP zmieniajac jedynie uzytkownika i haslo

Tempus Fugit Acternitas Manaet

#357896  autor: elkanguro
 06 wrz 2009, 10:35
A to dlaczego trzeba używać ich sprzętu? Przy zamawianiu usługi była możliwość wybrania opcji "posiadam własny modem/router" więc ją wybrałem. Mowa oczywiście o BSA i WLR. Czyli co, nie będzie mi to działało?

Virgin Mobile

#357992  autor: lukas63
 06 wrz 2009, 15:48
Przecież Pedros napisał, że sprzęt netii musi być przy LLU w pakiecie tel+net

#357995  autor: Pedros
 06 wrz 2009, 15:59
lukas63 pisze:Przecież Pedros napisał, że sprzęt netii musi być przy LLU w pakiecie tel+net
dokładnie tak

elkanguro - w przypadku BSA mozesz ale nie musisz wybrac modemu
sprzet po NEO bedzie dzialac na BSA

Tempus Fugit Acternitas Manaet

#358127  autor: elkanguro
 06 wrz 2009, 22:48
A rzeczywiście napisał o LLU ale dopiero w drugiej części stąd moje przeoczenie. Czyli mogę spać spokojnie:)

Virgin Mobile