• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #351523  autor: user_delete19
 10 sie 2009, 12:28
Witam,
przed chwilą zadzwoniła do mnie jakaś kobitka z Dialogu i oferowała "obniżenie kosztów połączeń", no to ja standardowa gadka zatykająca usta takim osobom, czy maja abo tańszy niż socjalny w tpsa... no to babka odparła że tak, za ~17zł/miesięcznie... zaciekawiony szukam kruczków - na ile umowa, 15 miesięcy... no to drążę temat, a ta cena to przez ile? kilka pierwszych miesięcy a potem drożej; babeczka odparła że te 17zł jest przez cały okres trwania umowy... się zdziwiłem. Zasugerowała żebym sprawdził na ich stronie i że taki na prawdę jest... i się rozłączyła (chyba zauważyła że na szybko nie wyrobi limitu i pognala do następnego (; ).

Tak czy siak - czy ktoś się orientuje czy faktycznie taki abo jest? bo ja się na ich stronie takiego czegoś doszukać nie mogę. Teoretycznie miałoby się toto nazywać "abonament podstawowy"...

#351536  autor: Marens
 10 sie 2009, 13:27
lwiczek pisze:Tak czy siak - czy ktoś się orientuje czy faktycznie taki abo jest? bo ja się na ich stronie takiego czegoś doszukać nie mogę. Teoretycznie miałoby się toto nazywać "abonament podstawowy"...
Najtańszy abonament to Taryfa Familijna - Profil Wygodny - 35zł

#351554  autor: Patryk_
 10 sie 2009, 15:46
lwiczek pisze:Tak czy siak - czy ktoś się orientuje czy faktycznie taki abo jest? bo ja się na ich stronie takiego czegoś doszukać nie mogę. Teoretycznie miałoby się toto nazywać "abonament podstawowy"...
Nierealne - chyba,że po własnej miedzi.
Przy 17 zł abo to o wiele więcej się płaci za WLR tepsie,niż ma się przychodu z abonenta...

#351561  autor: gauri7
 10 sie 2009, 16:21
Szukałem w necie i znalazłem coś takiego. Ale to było dawno. I nie do końca tak. Może pani konsultantce coś się pomyliło... :P

Dialog kusi rabatem na abonament

Pozdrawiam.

> G - )

#351602  autor: Vieslav
 10 sie 2009, 20:15
Już tłumaczę o co tu chodzi: to, co oferowała konsultantka to promocja "pół na pół", tzn umowa na 15 miesięcy, abonament przez pierwsze pół roku tańszy o połowę, niezależnie od taryfy. Po 6 miesiącach do zakończenia umowy płacisz normalną stawkę. Sam się skusiłem (ja mam abo za 60zł i szczerze powiedziawszy bardzo mi się promocja podobała, ale rabat miesiąc temu się skończył :P ).

#351699  autor: user_delete19
 11 sie 2009, 10:09
No to się wyjaśniło - konsultantka łgała, bo zaręczała że to na czas trwania całej umowy, bezczelna :/

Nic to, EOT chyba (;

#353715  autor: japan
 19 sie 2009, 23:21
niestety dalem sie złapac i podpisalem umowe własnie z ta taryfa, numer ma zostac przeniesiony z TPSA do DIALOGU.

pytania: czy mozna wycofac/rozwiazac ta umowe z DIALOG by zostac w TPSA?

#353720  autor: user_delete19
 19 sie 2009, 23:29
kiedys dialog zrobił nas tak samo, dwa dni później udaliśmy się do telepunktu i podpisaliśmy papierek anulujący jakiekolwiek pełnomotnictwa dla dialogu podpisane wcześniej... na szczęście problem udalo sie rozwiązac (:

#353727  autor: japan
 19 sie 2009, 23:46
lwiczek, mozesz rozwinac temat? kombinowałeś cos z DIALOGIEM ? by anulowac ten aneks czy starczyła jedna wizyta w telepunktcie?

#353728  autor: user_delete19
 19 sie 2009, 23:49
przyzsli z dialogu, matka byla sama i ja przekabacili... jak sytuacja sie troche uspokoila podjechalismy do telepunktu, dostalismy forumularz/oswiadczenie do podpisania (tyle, ze to dwa lata temu bylo :/ ) i tyle... najlepiej bedzie zadzwonic na partyline TP i sie dowiedziec -- powinni wiedziec co zrobic zeby zatrzymac klienta (;

#353747  autor: ciuchcia
 20 sie 2009, 08:29
w przypadku umow zawartych poza siedziba przedsiebiorstwa (a wiec w domu) mozna rozwiazac umowe do 10 dni bez konsekwencji. Pewnie mozna to zrobic przez TP, ale ostatecznie ta rezygnacja musi trafic do Dialogu, wiec wg mnie lepiej od razu do nich uderzyc.

#353800  autor: japan
 20 sie 2009, 13:21
dokładnie jest tak jak pisano powyzej :) jutro ide wysłac do Dialogu rezygnacje. czas to 10 dni od dnia zawarcia umowy.