• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #347696  autor: reziu
 21 lip 2009, 01:02
Witam,

W najbliższym czasie będę przenosił numer z TPSA do Ery Domowej - czy takich przenosin dotyczą przepisy o bezpłatnym przeniesieniu??
Czy tez za przeniesienie TPSA naliczy opłatę??

#347713  autor: Vieslav
 21 lip 2009, 09:32
TP nie naliczy żadnej opłaty za przeniesienie, z wyjątkiem sytuacji, gdzie masz umowę na czas określony; wtedy zapłacisz karę za zerwanie. Era natomiast może naliczyć opłatę aktywacyjną bądź opłatę za przyłączenie, ale to wszystko jest napisane w cenniku.

#347765  autor: reziu
 21 lip 2009, 14:13
Era nalicza 1 zł aktywacji -ale tego akurat dowiedziałem się w salonie.

Dziekuję za pomoc

#354769  autor: rufus
 24 sie 2009, 19:31
Przechodziłem podobną sytuację ok. rok temu - opłata aktywacyjna w Erze (1zł) + opłata za przeniesienie w TP SA (50zł/każdy nr)

#354797  autor: adriaanek
 24 sie 2009, 21:52
od 6 lipca nie placi sie juz nic za przeniesienie operatorowi z ktorego rezygnujemy, jedynie operator do ktorego przenosimy moze zazyczyc sobie oplaty aktywacyjnej jednakze rzadko jest to spotykane, operatorzy daja jeszcze dodatkowe profity za to ze sie przeniesie do ich sieci.

#354799  autor: maniek
 24 sie 2009, 22:12
Przeniesienie jest całkowicie bezpłatne. U mnie to nawet Era promuje telefon stacjonarny za 20zl (roznosza ulotki czego wczesniej nie robili).