Wedle newsa: http://www.telepolis.pl/news.php?id=15338, aktualna promocja 8 Mbit/s od Netii za 79 zł dotyczy minimalnej prędkości, jednak w regulaminie promocji (http://www.netia.pl/files/dom/uslugi/sw ... niczen.pdf) pisze, że jest to prędkość DO 8 Mbit/s. Czy ktoś wie co jest prawdą?
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Witam
Obecna promocja Netii na prędkośc 8 Mb/s dotyczy technologi na LLU i taka prędkośc bedzie osiąglna w odelgłości do 1,5 km o centrali (teoretycznie) w cenie 79zł w chwili obecnej nie trzeba brać usług głosowych i bez opłaty za łacze 30 zł gdy z taki zapis nie pojawił sie w swp przynajmniej narazie.
Obecna promocja Netii na prędkośc 8 Mb/s dotyczy technologi na LLU i taka prędkośc bedzie osiąglna w odelgłości do 1,5 km o centrali (teoretycznie) w cenie 79zł w chwili obecnej nie trzeba brać usług głosowych i bez opłaty za łacze 30 zł gdy z taki zapis nie pojawił sie w swp przynajmniej narazie.
tomo83
trochę sie mylisz bo ja mam neta 10M za 89złMarens pisze:Bardziej do 8-24Mbit/s nikt nie zagwarantuje Ci przepustowości 8Mbit w cenie 79złMulder pisze:od 8 mb/s do 24 mb/s

Jest tak bo gdyby w regulaminie pisali, że gwarantują 8Mbit to podczas każdego przeciążenia centrali i słabszych parametrów lini, gdybyś miał problemy z transferem - nawet minimalne, 6-7Mbit by działało to mógłbyś żądać odszkodowań. Dlatego nikt nie gwarantuje minimalnej prędkości w umowach za kilkadziesiąt złotych miesięcznie. Za taką gwarancję naprawdę sporo się płaci.
Mogliby po prostu obniżyć cenę 16Mbit.
Sprzedawanie czegoś takiego w Polsce jako "do 24" jest nieco niebezpieczne (jeszcze ZTCW żaden ISP DSL nie sprzedawał usługi z automatycznie dopasowującą się synchronizacją), ale z drugiej strony sprzedawanie usługi "do 24" jako "do 8" jest i tak nieco dziwne, zwłaszcza jak konkurencja wprowadza opcję 20 jako 20, a nie jako "do 10 i może być wyżej"
Sprzedawanie czegoś takiego w Polsce jako "do 24" jest nieco niebezpieczne (jeszcze ZTCW żaden ISP DSL nie sprzedawał usługi z automatycznie dopasowującą się synchronizacją), ale z drugiej strony sprzedawanie usługi "do 24" jako "do 8" jest i tak nieco dziwne, zwłaszcza jak konkurencja wprowadza opcję 20 jako 20, a nie jako "do 10 i może być wyżej"
Nazwanie tego 16Mbit miałoby dla mnie jedną zasadniczą korzyść (hint: zmiana warunków w trakcie trwania umowy)Źle wam? Powinniście się tylko cieszyć ;P

za 109 to ja moge mieć 2 mbps :p najwyżej heheabcd pisze:16Mbit za jakieś 90-100 zł i zastąpią nią to obecne 8.
Wydaje mi się, że nazwa oferty to docelowe zastosowanie oferty.
Może chcą z biegiem czasu wyrównać wszystkim do 8? Na razie mają warunki to dają więcej.
Tu masz info na temat tego Siemensa. W regulaminie tej promocji jest napisane, że można wybrać router za 29 zł lub router wi-fi za 99 zł, jednak przy zamówieniu na stronie www do wyboru jest tylko router wi-fi. A tak w ogóle to prowadzę wymianę maili z obsługą Netii i tam twierdzą że opcja 8 Mbitów jest dostępna tylko w pakiecie z telefonem a jak nie ma telefonu to trzeba płacić 30 zł. za utrzymanie linii. Już im wysłałem odp. punkty z regulaminu. Co za ludzie tam pracują?!lukas63 pisze:Przy opcji LLU 8mb można wziąć tylko router wifi? nie ma przewodowego z opcją 8mb?
Ile wpięć na przewodową sieć (ile kompów podłącze do tego routera kablem)ma bezprzewodowy router siemens?
> G - )
dzięki za link.Pewnie chcą Tobie wcisnąć BSA. Przecież nawet na stronie jak zamawiasz jest opcja wyboru 8MB LLU bez abo.
[ Dodano: 2009-08-21, 01:07 ]
[ Dodano: 2009-08-21, 01:07 ]
Czytałem ten regulamin i to właśnie przu 8mb nie trzeba płacić za utrzymanie linii 30zł - przy opcji 1,4 i 16mb trzeba bulić 30zł za utrzymanie liniigauri7 pisze:Tu masz info na temat tego Siemensa. W regulaminie tej promocji jest napisane, że można wybrać router za 29 zł lub router wi-fi za 99 zł, jednak przy zamówieniu na stronie www do wyboru jest tylko router wi-fi. A tak w ogóle to prowadzę wymianę maili z obsługą Netii i tam twierdzą że opcja 8 Mbitów jest dostępna tylko w pakiecie z telefonem a jak nie ma telefonu to trzeba płacić 30 zł. za utrzymanie linii. Już im wysłałem odp. punkty z regulaminu. Co za ludzie tam pracują?!lukas63 pisze:Przy opcji LLU 8mb można wziąć tylko router wifi? nie ma przewodowego z opcją 8mb?
Ile wpięć na przewodową sieć (ile kompów podłącze do tego routera kablem)ma bezprzewodowy router siemens?