• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #304372  autor: petertabak
 17 gru 2008, 13:34
Mam pytanie troche głupie, ale kto pyta nie błądzi, więc jeśli telefon jest z blokadą Simlock z Plusa, to karta Play ruszy czy nie?

#304376  autor: kowcio
 17 gru 2008, 13:47
Nie ruszy. Ale ściągając SIM-LOCKa z telefonu, który działa tylko w Plusie nie traci się gwarancji.

Play a Plus to zupełnie inny operator.

#304378  autor: petertabak
 17 gru 2008, 13:56
Bo właśnie kupiłem sobie Samsunga E590 na allegro z simlockiem Plusa, a mam abonament w Play ... Więc trzeba będzie ściągnąc simlocka :)

Tak wiem, że inny operator, lecz zmyliło mnie to że na telefonie wyświetla mi "PLUS GSM - PLAY", więc pomyślałem, że może jednak ruszy ...

#304379  autor: piokuk
 17 gru 2008, 14:09
Jesteś kowcio nieprecyzyjny - gwarancję można stracić, ale nie wygasa (co do zasady) odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu rękojmi lub niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową.

#304381  autor: petertabak
 17 gru 2008, 14:15
Czyli? Można przetłumaczyć na chłopski rozum?

#304386  autor: kowcio
 17 gru 2008, 14:28
piokuk pisze:Jesteś kowcio nieprecyzyjny
Ja wiem tyle, że nie traci się gwarancji na telefon po ściągnięciu sim-locka pod warunkiem, że telefon nie zostanie w tym czasie uszkodzony...
petertabak pisze:Tak wiem, że inny operator, lecz zmyliło mnie to że na telefonie wyświetla mi "PLUS GSM - PLAY", więc pomyślałem, że może jednak ruszy ...
Tak, ponieważ telefony 2G bądź 3G które nie są zalogowane do sieci macierzystej Play, mają na wyświetlaczu PLAY, PL PLUS.