• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #291918  autor: dawoo1
 09 paź 2008, 22:21
Czy ktoś może mnie oświecić i powiedzieć o co chodzi z tym nowym pakietem 200smsów za darmo i regulaminem pojawiającym się a potem poprawianym.Czy to prawda że aktywując ten pakiet play wyłącza np.bonus kwotowy za doładowania powyżej 50zł?Coś tu śmierdzi czy to tylko nieuzasadnilna panika?
Ostatnio zmieniony 10 paź 2008, 15:47 przez dawoo1, łącznie zmieniany 1 raz.

#291946  autor: metpablo
 10 paź 2008, 11:12
Czekam na odpowiedź od Playa w tej sprawie...

#292050  autor: tomko111
 10 paź 2008, 22:03
dawoo1 pisze:Czy to prawda że aktywując ten pakiet play wyłącza np.bonus kwotowy za doładowania powyżej 50zł?Coś tu śmierdzi czy to tylko nieuzasadnilna panika?
Tak. To prawda. Do tego, zostaje dezaktywowany pakiet minuty na deser, oraz zostaje zmieniona oferta ze starej play karty na nową. Użytkownicy, którzy nieświadomie włączyli pakiet 200 SMSów, mogą składać reklamacje.

#292074  autor: Tomek_19
 11 paź 2008, 00:20
Wszystko powinno wyjaśnić się w ciągu kilku dni. W samym Play nie wiedzą, jak to jest w końcu z tymi usługami i bonusami, które się dezaktywują po włączeniu tego nowego pakietu 200 smsów. Wyczytałem w różnych miejscach w internecie w komentarzach użytkowników, że pomimo aktywacji tego pakietu smsów, bonus normalnie został przyznany przy doładowaniu.

#292098  autor: dawoo1
 11 paź 2008, 11:25
Dzis będę doładowywać konto 50-tką więc zobaczymy co się stanie. ale wydaje mi się że 2za1 nadal mam. Jak doładuję to dam znak co sie dzieje :wink:

#292107  autor: bolek2004
 11 paź 2008, 13:32
Przestańcie wreszcie bzdury gadać. Aktywowałem pakiet 200sms w grudniu 2007 roku i też w zakładce z play karta zmieniła mi się tylko nazwa na Nowa Play Karta, dodam że taryfy tej najnowszej bez bonusów jeszcze na rynku nie było (Nowy Play na Kartę), i co dalej mam dodatkowe bonusy i minuty do wszystkich. Zacznijcie rozróżniać pojęcia:
PLAY KARTA - stara taryfa z bonusami i minutami do wszystkich,bez aktywnego pakietu 200sms
Nowa Play Karta- stara taryfa z bonusami i minutami do wszystkich z aktywnym pakietem 200sms
Nowy Play na Kartę- Najnowsza taryfa bez bonusów przy doładowaniu i minutami tylko do play
Czyli jeśli ktoś aktywował pakiet 200sms na starej play karcie , to ma tylko nazwę zmienioną na Nowa play karta i tyle.
Co do deaktywacji niektórych pakietów to jest tak że najprawdopodobniej się deaktywują ale tylko tym którzy mają nazwę play karta, natomiast jeśli ktoś miał już aktywowany wcześniej pakiet 200sms to ma nazwę Nowa Play Karta i jemu żadne pakiety nie powinny zostać deaktywowane, u mnie tak jest i wszystko dalej działa.
Inna sprawa to to że jeśli to ma być "zmiana" taryfy (play karta na Nowa Play Karta) to gdzie do taryfy Nowa Play Karta jest cennik regulamin. I dlatego powstało tyle zamieszania.

#292149  autor: user_delete7
 11 paź 2008, 16:26
ja mam też wipsane że mam plany taryfowy NPK ale wszyskie usługi działają jak w starym planie PK a poprzednie promocje które mam są nadal do wykupienia

#292314  autor: dawoo1
 12 paź 2008, 13:28
No i doładowałem wczoraj kartę za 50zł i dostałem bonus 20zł więc wszystko jest po staremu 8)

#292357  autor: tomko111
 12 paź 2008, 16:08
dawoo1, problem występuje tylko u niektórych osób.

#292852  autor: tomiq
 15 paź 2008, 18:10
bolek2004 pisze:Co do deaktywacji niektórych pakietów to jest tak że najprawdopodobniej się deaktywują ale tylko tym którzy mają nazwę play karta,
Potwierdzam w play karta deaktywuje sie usluga zbieraj minuty, minuty na deser, pakiet 30 minut do play, trzeba ponownie wlaczyc. Najlepiej sprawdzic przez play24 co i jak ze zmiana nazwy wlacznie.

#292875  autor: express100
 15 paź 2008, 20:21
Napisałem do PLAY w sprawie tego oszustwa z pakietem na PLAY24:
Pierwszego dnia promocji "Nowy Pakiet SMS 200" widziałem na waszej stronie inną wersję regulaminu niż dzisiaj (na dowód w razie co wszystko kopiuję ). Później tzn. następnego dnia pojawiła się druga wersja- która jest po prostu straszna!!! : 18. W przypadku UŜytkowników Oferty Play Karta, aktywacja „Nowego Pakietu SMS 200” skutkuje dezaktywacją pakietów kwotowych, minut, SMS-ów, rabatów, uprawnień lub usług uzyskanych przez UŜytkownika na podstawie dotychczasowych Ofert Promocyjnych, chyba Ŝe warunki innych Ofert Promocyjnych stanowią inaczej. Pakiety kwotowe, minut lub SMS-ów, rabaty lub usługi przyznawane w drodze indywidualnych ustaleń z P4 są równieŜ dezaktywowane. Mam pytanie: Pierwsza wersja miała wprowadzić ludzi ze starej PLAY KARTY w błąd aby włączyli ten ZNISZCZONY W TYM ROKU PAKIET i teraz moje pytanie: Czy jak np. ja włączę TEN NOWY PAKIET SMS 200 to wg NOWEGO REGULAMINY PKT18 znikną mi bonusy do doładowania tj. 50+20, 70+30, 100+50, 150+150, zabierzecie mi ZBIERAJ MINUTY, 30minut za 3zł., minuty na deser, TELEFON NA DESER i wszystko inne to za co cała Polska ceni i ceniła (starą) Play Kartę. Czy to prawda że pkt 18- NOWEGO regulaminu zabiera to wszystko??? Czytałem na telepolis.pl wypowiedź rzecznika P4 Marcina Gruszki, ale jak dla mnie jest nie do zrozumienia. Mam nadzieję, że otrzymam b.szybko odpowiedzi na moje dwa poprzednie zapytania oraz na to bo nie wiem jak mam zareagować i co robić. Mam również nadzieję, że ten punkt 18 to WIELLLLLLLLKKKKKKKKAAAAA POMYŁKA. Pozdrawiam, Sebastian
Odpowiedź przyszła dziś:
Kod: Zaznacz cały
Komentarz zamknięcia:
Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie dotyczące aktywacji usługi „Nowy Pakiet SMS 200”, które wpłynęło do nas za pośrednictwem strony internetowej w dniu 10 października 2008 roku. Uprzejmie informujemy, że pierwotna wersja regulaminu nie miała na celu wprowadzenia w błąd klientów. Przy tworzeniu regulaminu nastąpiło pewne niedopatrzenie, które bardzo szybko zostało skorygowane. O braku celowości w naszych działaniach może świadczyć fakt, że Klienci którzy aktywowali „Nowy Pakiet SMS 200” w momencie gdy istniała jeszcze niepoprawna wersja regulaminu, mogą składać odwołania, a te będą rozpatrzone pozytywnie. W odpowiedzi na kolejne Pańskie pytanie, informujemy że przy aktywacji „Nowego Pakietu SMS 200” przechodzi się na taryfę „Nowy Play na Kartę”, a co za tym idzie traci się wszystkie promocje związane z poprzednią taryfą. Jedynym wyjątkiem jest promocja „Telefon na deser”, która nie ulega dezaktywacji. Mamy nadzieję, że udzieliliśmy w pełni wyczerpującej odpowiedzi. W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pomocą strony internetowej, e-mailem, pod numerem telefonu 790 500 500 lub przez Punkt Sprzedaży Play. Z poważaniem, Sebastian Ż*** konsultant back office ds. obsługi klienta 
Czy Wy też uważacie to za oszustwo?link link2

[ Komentarz dodany przez: Kaczy: 2008-10-15, 20:40 ]
Poprawiłem linki, gdyż rozjeżdżało się forum
Ostatnio zmieniony 15 paź 2008, 20:39 przez express100, łącznie zmieniany 1 raz.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#293091  autor: Gelo555
 17 paź 2008, 11:40
@express100,

haha, nie ma to jak LOL z rana, więc tak:

1. Odpisz temu misiu, że skoro tam pracuje to powinien cokolwiek wiedzieć, a z tego co napisał g. wie. Nie przechodzi się na taryfę Nowy Play na Kartę tylko na NOWA PLAY KARTA. Ich tłumaczenia jest dziecinne, "pewne niedopatrzenie", to jest firma czy burdel?

2. jak chcesz pokopać się z oszustami, znaczy koniem, to zadaj pytanie o cennik do NOWA PLAY KARTA w pdf. Zapytaj też czy wyłączają "Minuty na deser" i trzeba ponownie wykupić, mimo że ktoś miał np. jeszcze 5 miesięcy po 15 minut. Co z pieniędzmi za nie? Tylko zapytaj o konkretne punkty regulaminu Minut na deser i 200sms. I przed wysłaniem niech ktoś inny przeczyta jego odpowiedź żeby się nie błaźnił. Ja próbowałem ale nie mam rejestracji więc mi nie odpowiedzieli.

200 sms fakty i mity

Niby napisał że minuty zostaną przyznane. Ja jednak wątpię, ale zobaczymy :)

#293120  autor: metpablo
 17 paź 2008, 16:34
metpablo pisze:Czekam na odpowiedź od Playa w tej sprawie...
No i się doczekałem. Odpowiedź jest zadziwiająca:
konsultant Play pisze:Po dokonaniu aktywacji wszystkie zgromadzone dotąd Pakiety przepadają jak i premia za doładowania. Jedynie pozostanie Panu kontynuacja promocji „ Telefony na deser”. Aktywacja spowoduje także automatyczne przejście na taryfę Nowy Play na Kartę: http://web.playmobile.pl/pl/play-karta/ ... index.html.

#293167  autor: Claudec
 17 paź 2008, 19:40
metpablo, niedouczeni konsultanci.
Osoby ktore aktywowaly pakiet 200sms zostali przeniesieni na Nowa Play Karta.
Nowy Play na Karter to calkiem co innego, napisz jeszcze raz do nich i powolaj sie
na blog rzecznika prasowego Play.

#293421  autor: metpablo
 19 paź 2008, 12:41
Biorą pod uwagę to, że myśleli nad odpowiedzią dla mnie ponad tydzień i to, że wg wielu osób odpowiedzieli niezgodnie z prawdą to jest to skandal. I jak tu opierać się na odpowiedziach z BOKów?

#293431  autor: tomiq
 19 paź 2008, 13:27
metpablo pisze:Biorą pod uwagę to, że myśleli nad odpowiedzią dla mnie ponad tydzień i to, że wg wielu osób odpowiedzieli niezgodnie z prawdą to jest to skandal.
Tu masz wsjo na blogu: http://ludzie.playmobile.pl/partner/11/ ... +mity.html

#293821  autor: mackoofpl
 21 paź 2008, 23:20
tomiq pisze:
metpablo pisze:Biorą pod uwagę to, że myśleli nad odpowiedzią dla mnie ponad tydzień i to, że wg wielu osób odpowiedzieli niezgodnie z prawdą to jest to skandal.
Tu masz wsjo na blogu: http://ludzie.playmobile.pl/partner/11/ ... +mity.html
A jak wygląda pakiet 200sms gdy na play24 mam wpisane nowy pakiet 200sms. dodam ze nic nie aktywowałem (jedynie w zeszłym roku). Ale z tego co wyczytałem w regulaminie pakiet z zeszłego roku jest ważny do końca następnego roku. Czy dobrze rozumiem? Nie muszę już nic aktywować i mam nadal pakiet smsów

p.s. Jak wygląda sprawa dla nowo aktywującego pakiet w play mix(stary). Czy traci wszystkie usługi?

#293879  autor: user_delete7
 22 paź 2008, 15:36
stary pakiet jest wazny do konca roku i trzba zalaczyc nowy pakiet potem .. a jeszcze musisz wszyskie uslugi zalaczyc od nowa jak np zbieraj minuty itd....
a wlasnie smsy sa wymienne na mmsy??

#293901  autor: bolek2004
 22 paź 2008, 17:17
TSB nie pisz bzdur, bo jeszcze ci ktoś uwierzy.
mackoofpl jeśli masz stary pakiet akytwny to prawie napewno nie musisz aktywować jeszcze raz tylko odrazu korzystasz z tej nowej promocji. (chyba że w ciągu tego roku po aktywacji został ci pakiet zdezaktywowany za blokadę połączeń wychodzących)W regulaminie stary pakiet sms 200 została zmieniona data że promocja trwa do 31 grudnia 2009r. Jeśli nawet miało by być inaczej to w grudniu przyznają ostatni pakiet 200sms, także od 1stycznia 2009r. będzie można aktywować ponownie ten pakiet.
Co do mixa się nie wypowiem bo niewiem, ale nawet jeśli wyłączą coś to można aktywować spokojnie te usługi.

#294039  autor: express100
 23 paź 2008, 13:46
Mi zmienili w Play24 nazwę Pakiet SMS 200 na Nowy Pakiet SMS 200. Zmienili mi taryfę (nic nie aktywowałem, nie wyłączałem itp.) z Nowa Play Karta na Play Karta SMS200 (tak pisze na Play24). Wczoraj o g. 11:04:53 otrzymałem od PLAY SMS o treści:
"200 SMS-ow co miesiac do WSZYSTKICH sieci! Mozesz nadal korzystac z promocji az do 31.12.2009. Wystarczy, ze utrzymasz waznosc polaczen wychodzacych"
TSB pisze:stary pakiet jest wazny do konca roku i trzba zalaczyc nowy pakiet potem .. a jeszcze musisz wszyskie uslugi zalaczyc od nowa jak np zbieraj minuty itd....
a wlasnie smsy sa wymienne na mmsy??
- niestety- nie ma wymienialności na MMSy :(
Jeżeli ktoś ma stary pakiet to nic nie musi robić PLAY sam przedłuży PAKIET i nic się nie straci. A tak w ogóle to zgodnie z regulaminem Nowy Pakiet SMS200:
"23. Z niniejszej Oferty Promocyjnej nie mogą skorzystać użytkownicy, którzy korzystają z Oferty Promocyjnej „Pakiet SMS 200”.- aby żadnych bonusów nie stracić, nic NIE WOLNO ROBIĆ, a pakiet sam się przedłuży bez dodatkowego- włączania, wyłączania starego pakietu, zmieniania, dzwonienia itp.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c