• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #291719  autor: tunica
 08 paź 2008, 22:52
Hej!
Od 2 dni mam w sieci Play telefon LG KU990. Jest jeden problem. W miejscu gdzie wyswietla mi sie zasieg, raz mam hsdpa a raz 3g. W momencie,w ktorym zasieg zaczyna slabnac, na ekranie pojawia mi sie ikonka roamingu! Tak jakbym byla za granica... I nie wiem czy ja czegos nie rozumiem, czy moze faktycznie jakims cudem wlacza mi sie roaming... Any idea?:>

#291721  autor: lukaszw
 08 paź 2008, 23:01
Zgadza się, jesteś w roamingu ale krajowym z siecią Plus, Play ma z nimi umowę na roaming krajowy gdyż nie posiada jeszcze sieci nadajników w całym kraju a dzięki temu masz zasięg Play tam gdzie jest Plus, opłaty się nie zmieniają dla ciebie są takie jak masz w umowie.

#291724  autor: tunica
 08 paź 2008, 23:04
I wszystko jasne:) Wielkie dzieki:)

#291880  autor: user_delete10
 09 paź 2008, 20:29
Tunica napisał, że ma ikonkę roamingową w momencie gdy zasięg mu słabnie.Dokładnie to rozumiejąc,to mógłbym powiedzieć,że spadają mu kreski a nie, że przechodzi na 2G.Natomiast dziwne, że naprzemiennie jest 3G/HSDPA.To może świadczyć o nie do końca działających poprawnie nadajnikach,które mają problemy z utrzymaniem w pewnych miejscach sieci 3.5G.

#291897  autor: yagi
 09 paź 2008, 21:22
fenix189 pisze:mógłbym powiedzieć,że spadają mu kreski
fenix189, jej... tunica to wg profilu kobieta :-D

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#291961  autor: andiw
 10 paź 2008, 13:28
fenix189 pisze:Natomiast dziwne, że naprzemiennie jest 3G/HSDPA.To może świadczyć o nie do końca działających poprawnie nadajnikach,które mają problemy z utrzymaniem w pewnych miejscach sieci 3.5G.
niestety, mnie to specjalnie nie dziwi, sporo jest sygnałów o problemach ze stabilnością 3g Playa, co w przypadku zwłaszcza tak obecnie reklamowanego mobilnego internetu nie brzmi zbyt fajnie - jak wiadomo nie działa on w roamingu Plus