• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #286885  autor: Matyk
 05 wrz 2008, 15:50
czy nowe oferty PLAY to krok do przodu czy raczej w tył ???
czekam na wasze odpowiedz :-)

ABONAMENT

"Rozmawiaj i pisz" <<<>>> "Rozmawiaj bez końca".

Z okazji "imienin" Play wprowadza nowe oferty z abonamentem - "Rozmawiaj i pisz" oraz "Rozmawiaj bez końca".

W ramach oferty "Rozmawiaj i pisz" dostępne będą dwa abonamenty: za 20 zł i za 40 zł. Jest ona przeznaczona dla osób, które chcą płacić niski rachunek i ograniczać wydatki poza abonamentem. W ramach abonamentu przyznawany jest Pakiet Złotówek do wykorzystania na połączenia głosowe i wideo oraz na SMS-y do wszystkich sieci. W ramach promocji do końca roku abonament będzie wynosił 1 zł.

W ofercie "Rozmawiaj bez końca" będą trzy abonamenty za 50, 75 i 100 zł. Oferta przeznaczona jest dla osób, które dużo rozmawiają. Oprócz pakietu 500 minut do Play i pakietu minut do wszystkich sieci dostępna będzie promocja w ramach, której zaoferowane zostanie pakiet 1500 minut dla Play i 200 SMS-ów do wszystkich sieci.

więcej info:
http://www.telepolis.pl/news.php?id=12391

Nowa oferta Mix

Od 4. września Play wprowadza nową ofertę Mix, w której znajdziemy dwie taryfy Mega Mix oraz Mini Mix.

Mini Mix jest dla tych, którzy chcą taniego Mixa - od 10 zł miesięcznie
Mega Mix jest dla tych, którzy chcą telefony, w tym telefony za 1 zł.
Od wybranej taryfy uzależniona jest ważność konta. Między powyższymi taryfami nie ma możliwości migracji. Za to jest możliwość przejścia z Play Mix na Mega Mix - inne możliwości migracji zostają zablokowane.

więcej info:
http://www.telepolis.pl/news.php?id=12367

#286886  autor: tomko111
 05 wrz 2008, 16:03
Moim zdaniem oferty są dobre - każdy znajdzie coś dla siebie, bez wyjątków.

Abonamenty 'rozmawiaj i pisz' są dobre dla abonentów, którzy mało korzystają z telefonów i mają małe wydatki, natomiast oferta 'rozmawiaj bez końca' jest stworzona dla ludzi, którzy dużo rozmawiają przez telefon i mają znajomych w Playu - wtedy mogą wykorzystać abonament w 100%.
W mixie każdy znajdzie coś dla siebie, bowiem nawet najmniejsze doładowanie za 10zł pozwoli utrzymać konto ważne, aż przez miesiąc - co dla ludzi, którzy używają telefonu sporadycznie jest plusem, bowiem mogą dostać telefon za złotówkę (oczywiście nie mówimy tutaj o najnowszym dziele techniki) i doładowywać tylko kwotą 10zł na miesiąc.

Dodatkowo w ofercie zostały stare plany Wielkie Pakiety Złotówek, w której dostajemy bonus. Biorąc abonament za 50zł, będziemy mieli do wykorzystania 70zł co miesiąc, natomiast biorąc abonament za 70zł miesięcznie, będziemy mogli wykorzystać aż 100zł. Moim zdaniem te plany taryfowe są najlepsze spośród wszystkich, ale to tylko moja opinia...

Teraz tylko czekam aż Play wprowadzi internet w PrePaid nawet na własnych nadajnikach, bardzo by mi się to przydało... :D

#286887  autor: Prezesek
 05 wrz 2008, 16:30
Według mnie krok w tył. Beznadzieja po prostu,
teraz mam abonament 30 zł i mam 80 minut na miesiąc + 30 za usługę 1 minuta za 2 odebranego, czyli mam 110 minut do wszystkich sieci ! Myślałem że przywrócą pakiet złotówkowy od najniższego abonamentu oraz usługę 1 min za 2 odebr. do wszystkich sieci oraz wprowadzą jakieś pakiety np. 500 SMS za 10 zł do wszystkich sieci, a tu lipa.

A z internetu Prepaid Play Online również chętnie skorzystam, jeżeli takowy wprowadzą oczywiście

#286892  autor: express100
 05 wrz 2008, 17:05
SzoluUu- masz racjęz abonamentem.
A według mnie mini mix i mega mix, oba są trafione w 10.Z kolei abonamentowa "imieninowa" lipa wyszła w PLAYu.
Dalej najlepsze są WIELKIE PAKIETY ZŁOTÓWEK i "stara"PLAY KARTA :wink:
Pozdrawiam!

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#287587  autor: andiw
 10 wrz 2008, 11:31
abonament to krok w tył, każdy kolejny jest gorszy od poprzednika. Rozmowy w sieci mnie nie przkonuja, bo i siec mała, i Play się chwalił , że nigdy nie będzie "dzielił przyjaciół".

Mox za 10 pln o tyl dobry, że małe zobowiązanie, ale cała reszta już niezbyt zachęcająca. Play sie cofa w rozwoju

#288389  autor: grzemach
 14 wrz 2008, 23:50
ogólnie ja bym bardzo przemyślał abo w Play, mam z nimi problemy, nie działają usługi które powinny działać, ostatnio nawet na 112 nie mogłem się dodzwonić w centrum Kielc, innym razem nie miałem możliwości wykonywania i odbieranie połączeń/sms mimo że miałem zasięg... Na reklamacje tego typu odpowiadają po 4 dniach i piszą aby napisać z jakiego numeru był problem aby się do mnie dodzwonić i na jakie ja nie mogłem... bo oni nie zauważyli problemu. cóż jeszcze trochę ponad rok ścierpię a później spadam, chyba do orange albo do plusa... era chyba ostatnio ma podobne problemy...
 #288420  autor: jls
 15 wrz 2008, 11:23
"Stara" Play Karta to nic innego jak stare abonamenty z których zostały dostępne do dziś dwa play abonamenty 50 i 70.

Co do nowej oferty abonamentowej Rozmawiaj bez końca jest ona idealna dla osób mających już grupkę znajomych, numery w play czy rodzinkę w Play - taryfy te umożliwiają praktycznie nie limitowane rozmowy (2000 minut do play) w cenie abonamentu od 50 zł przez cały okres umowy. Rozmawiaj i pisz 20 to z kolei najtańszy abonament z telefonem z ponad 30 minutami na rozmowy do wszystkich sieci. Wg mnie to ciekawy wybór dla "minimalistów" abonamentowych.

Podsumowując nowe abonamenty: Rozmawiaj bez końca bardziej przeznaczone są dla osób, które będą dzwoniły bardzo dużo do play, cena minuty do wszystkich sieci 49 gr. Play abonament 50 i 70 są lepsze dla osób, które preferują wykorzystywać minuty do wszystkich sieci, bez ograniczeń. jeśli popatrzymy w ten sposób nowa oferta wygląda też naprawdę OK.

#288429  autor: tomko111
 15 wrz 2008, 13:03
grzemach pisze:ogólnie ja bym bardzo przemyślał abo w Play, mam z nimi problemy,
niby dlaczego?
grzemach pisze:nie działają usługi które powinny działać,
jakie? nie potrafisz wysłać SMSów, czy coś?
grzemach pisze:cóż jeszcze trochę ponad rok ścierpię a później spadam, chyba do orange albo do plusa...
uciekaj, nikt Cię nie trzyma. Zmień sieć na Orange i przepłacaj... właśnie dzięki takim ludziom trójca zarabia pieniądze.

#288434  autor: darase
 15 wrz 2008, 13:39
Helos, mam pytanie w mixie za 10,dają jakieś telefony, a sprawdziłby ktoś e51 w abo za 20zł, dzięki, tel nie czyta mi pdf-u.

eCoal i nie ma problemu :-)

#288437  autor: tomko111
 15 wrz 2008, 14:16
Helos, mam pytanie w mixie za 10,dają jakieś telefony,
Za 10zł miesięcznie nie ma żadnego telefonu za 1zł przy umowie na 24 miesiące. Chyba, że podpiszesz umowę na 36 miesięcy wtedy Toshiba TS705, Samsung Z170, Playset i LG KU385 kosztują 1zł.

Nokia E51 w abonamencie za 20zł miesięcznie kosztuje 399zł.

Pozdrawiam. :wink:

#288445  autor: grzemach
 15 wrz 2008, 15:34
tomko111 pisze: jakie? nie potrafisz wysłać SMSów, czy coś?
ciężko się je odbiera - 6 dni czasami idzie...
do tego zadzwoń sobie na 0800, 0801 dopiero kilka dni temu zaczeło działać
tomko111 pisze: uciekaj, nikt Cię nie trzyma. Zmień sieć na Orange i przepłacaj... właśnie dzięki takim ludziom trójca zarabia pieniądze.
Naprawdę wolę przepłacać a nie czekać i myśleć co dzisiaj nie będzie mi działać. Może zrozumiesz to jak któregoś dnia klient Ci powie że 3h próbował się do Ciebie dodzwonić, a ja miałem telefon poza zasięgiem w centrum miasta. W momencie gdy się takie rzeczy zgłasza - totalne olanie klienta. Cóż jestem zniesmaczony i to bardzo jakością ich usług... w erze nie miałem tylu problemów.

#288459  autor: tomko111
 15 wrz 2008, 16:16
grzemach pisze:ciężko się je odbiera - 6 dni czasami idzie...
do tego zadzwoń sobie na 0800, 0801 dopiero kilka dni temu zaczeło działać
Od początku było wiadomo, że w Play jak na razie - nie ma możliwości dzwonienia pod numery 0800, itd. Od kilku miesięcy jest już to możliwe.
grzemach pisze:Naprawdę wolę przepłacać a nie czekać i myśleć co dzisiaj nie będzie mi działać. Może zrozumiesz to jak któregoś dnia klient Ci powie że 3h próbował się do Ciebie dodzwonić, a ja miałem telefon poza zasięgiem w centrum miasta. W momencie gdy się takie rzeczy zgłasza - totalne olanie klienta. Cóż jestem zniesmaczony i to bardzo jakością ich usług... w erze nie miałem tylu problemów.
Pisemna reklamacja - wszystko zostanie naprawione, a do tego dostaniesz jakąś rekompensatę.

#288554  autor: grzemach
 16 wrz 2008, 00:45
tomko111 pisze:Od początku było wiadomo, że w Play jak na razie - nie ma możliwości dzwonienia pod numery 0800, itd. Od kilku miesięcy jest już to możliwe..
Ja to dzisiaj sprawdzałem, dzwoniłem na nr 800161555 - efekt 'nie możesz wybrać tego numeru', telenonu TPsa ZERO problemu, dla spr z telefonu orange ZERO problemu. pytam WHY? Z tego co wiem (nie sprawdzałem tego) połączenia z numerami 801 działają poprawnie, ale jest tam jakieś dziwne naliczanie za minutę. W kwietniu też miałem problem aby wykręcić 'krótki' numer po taksówkę... teraz już działa...
Nie lubię być królikiem doświadczalnym, w momencie gdy płacę pieniądze za abo jest oczywistą rzeczą że żądam aby usługi z których korzysta się raz na pół roku, czy nawet czasami rzadziej, aby działały. Aby można było w dowolnym momencie zadzwonić na wybrany numer, nie szukając stacjonarnego numeru gdy podany jest oficjalny i darmowy. Aby gdy ktoś napisze eska doszedł w ciągu tej 1h, nie wymagam aby to było 2min, ale rozsądny czas a nie 6 dni.

piszesz o pisemnej reklamacji, składałem 3 na takie zachowanie sieci (jeśli rozumieć to przez reklamację w BOK na stronie PLAY), zawsze dostałem informację że to nie ich wina, albo że nie zauważyli problemu - problem musiał być gdzieś indziej...

Czy ktoś mnie posłucha? Jego sprawa, ja piszę co mi się nie podoba i to bardzo... Oczywiście zachętą są ceny połączeń i ceny telefonów, ale jak sami trochę wyżej oceniliście coraz mniej zachęcająco oferta wygląda. Dlatego zanim zaoszczędzisz 5-10zł na abo (czy tak jak teraz można było nawet do pół roku abonamentu) przemyśl czy chcesz mieć spokój, czy wolisz nosić drugą kartę z której możesz wykonać usługi które jeszcze są nie osiągalne...
 #288577  autor: mobilek
 16 wrz 2008, 11:19
grzemach pisze:
tomko111 pisze:Od początku było wiadomo, że w Play jak na razie - nie ma możliwości dzwonienia pod numery 0800, itd. Od kilku miesięcy jest już to możliwe..
Ja to dzisiaj sprawdzałem, dzwoniłem na nr 800161555 - efekt 'nie możesz wybrać tego numeru', telenonu TPsa ZERO problemu, dla spr z telefonu orange ZERO problemu. pytam WHY? Z tego co wiem (nie sprawdzałem tego) połączenia z numerami 801 działają poprawnie, ale jest tam jakieś dziwne naliczanie za minutę.
piszesz o pisemnej reklamacji, składałem 3 na takie zachowanie sieci (jeśli rozumieć to przez reklamację w BOK na stronie PLAY), zawsze dostałem informację że to nie ich wina, albo że nie zauważyli problemu - problem musiał być gdzieś indziej...
Z tego co mi wiadomo 0800 obsluguje tylko Orange z sieci komorkowych a numery na infolinie 0801 smigaja w Play bez problemu od dawna. Dzwonie czesto przez numer z Play na mLinie.

Mobilek

#288600  autor: grzemach
 16 wrz 2008, 14:44
mobilek pisze:Z tego co mi wiadomo 0800 obsluguje tylko Orange z sieci komorkowych a numery na infolinie 0801 smigaja w Play bez problemu od dawna. Dzwonie czesto przez numer z Play na mLinie.

Mobilek
A jak jest z naliczeniem? idzie do minut do wykorzystania czy poza abonament?

#288684  autor: mobilek
 16 wrz 2008, 21:33
grzemach pisze: A jak jest z naliczeniem? idzie do minut do wykorzystania czy poza abonament?
Grzemach liczy poza abonamentem a nie z pakietu kwotowego.

#289829  autor: Janeq
 24 wrz 2008, 20:19
Co do mixa to mnie osobiście zainteresowały ceny telefonów dostępnych w tej ofercie. Znajdzie się parę całkiem przystępnych.Poza tym, play nastawił się na "multimedialność" stąd też niskie ceny mms'ów i transferu danych :shock:

#289982  autor: kozak
 25 wrz 2008, 20:16
Może i miks jest w porządku, nie wiem bo nie używam:) mam natomiast styczność z play'em dla firm. oferta jest niczego sobie. tanie rozmowy i duże pakiety minut. za wadę można uznać jedynie to, że jest to opłacalne dla rozmów w play'u, do pozostałych operatorów sprawa się nieco komplikuje :) ale i tak jestem zadowolony