• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #260227  autor: kowcio
 05 kwie 2008, 18:19
Planuję zakup za jakiś czas dobrej słuchawki Bluetooth, ponieważ dużo rozmawiam przez telefon.

moje wymagania to:
- pełen komfort i wygoda ;-)
- w miarę niska cena (max do 130-150 zł)
- producent, najlepiej: Samsung, Motorola, SE, Nokia.
- wygląd ;-)

będę ją kupować na pewno w sklepie, najprawdopodobniej w Media Markt lub w Saturnie ;-)

nie mam pojęcia o słuchawkach Bluetooth więc proszę Was o pomoc :)
więc jeśli macie jakiś konkretny model na oku, najlepiej sprawdzony przez kogoś, proszę pisać :)

Pozdrawiam :-)

#260236  autor: mariusz9a
 05 kwie 2008, 18:58
Ja posiadam słuchawki bluetooth stereo Motorola HT820. Są dobre. Nie będę wychwalał że są bardzo dobre bo zawsze może być lepiej;) W każdym razie podczas rozmowy jakość jest dobra, muzyka też dobrze gra. Słuchawki trzymają na samym czuwaniu 400h a rozmowy to 12h, czas ładowania to 2h.
Cena to ok 100zł ale w wersji bez pudełka - czyli same słuchawki, instrukcja, gwarancja, bez ładowarki (cena ładowarki na allegro to 10-15zł)! Wersja pudełkowa to już wydatek około 250zł. Gwarancja na akcesoria Motoroli to 12 miesięcy. Oczywiście słuchawki można ładować przez USB w kompie.
Wady: nie da się używać słuchawek gdy się ładują. Być może to standardowa opcja, z innymi słuchawkami nie miałem do czynienia więc nie wiem, ale mnie to zdziwiło.
W każdym razie są wygodne i rozmawia się przez nie dobrze.

#260256  autor: kowcio
 05 kwie 2008, 21:45
fajne słuchawki, ale mi chodzi bardziej co w stylu:

Obrazek

czyli mono ;-)
najbardziej podoba mi się słuchawka samsunga WEP185 ;-)
ciekaw jestem jak w niej z jakością rozmów ;-)

#260590  autor: fortel
 07 kwie 2008, 22:57
Ja trzymam sie zasady-jaki telefon taka i sluchawka.Mam po motoroli sluchawke a telefon-Nokia 6120c i musze powiedziec,ze niedobrana to para.Niby wszystko chodzi, rozmawiac sie da ale jakosc dzwieku przychodzacego nie jest najlepsza.Wprawdzie nie testowalem pary Nokia-Nokia ale jestem na 99% pewien ze byloby lepiej.Zas para Motorola-Motorola byla idealna,wszystko bylo jak w ,,zgodnym''malzenstwie.Ale trzeba bylo sie pozegnac z telefonem,poszukac cos zgodnego z duchem czasu a...sluchawka pozostala!Tak wiec reasumujac-zajrzyj na strone producentcka telefonu i wybierz sluchawke ktora Ci sie spodoba. :wink:

#260833  autor: ;Domelo
 09 kwie 2008, 16:14
kowcio o ile się nie mylę to mój brat używa identycznej i jest bardzo zadowolony :) Zdecydowanie Polecam bo słuchawka ładnie się prezentuje i ogółem jest fajną słuchawką :-D

c210-->k700-->w610-->w810i-->w715-->w810i-->C905-->Neo V-->Xperia P

Nokia - zakała telefonów :smt005