• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #258129  autor: Senninho
 24 mar 2008, 21:33
Prosze o pilną pomoc! :!: Mam Lapciaka i chciał bym do niego internet i nie mam zielonego pojęcia co kto oferuje, jakość cena potrzebuje rady jaką sieć radzicie i jaki plan, taryfe prosze o szybką pomoc, pilnie potrzebuje interntu.
1. Coś o usłudze
2. Koszty, najlepsza opcja jakość/cena oraz najtańsze rozwiązania
3. Jak będzie się sprawował gg, skype, poczta, kurnik.pl(nie dla mnie :mrgreen: ) z góry dziękuje za uratowanie życia!!!!!

Alcatel OT301---->Nokia 3330---->Siemens S 55------->Nokia 3100----->Nokia 6310i-------->LG C3310-------->Samsung J600 E-----> Nokia E50 - > Samsung L760----> samsung x640 ----> Znów kochana E50 ----> 8500 Wave----> HTC ONE S

#258161  autor: tomko111
 24 mar 2008, 23:34
Najpierw odpowiedz sobie na pytanie: chcesz podpisać umowę na ten internet i płacić za niego miesięcznie, czy tylko wtedy kiedy będziesz chciał z niego korzystać - w tym przypadku internet na 'kartę'.

#258177  autor: Vieslav
 25 mar 2008, 08:13
3. Jak będzie się sprawował [...] skype,
Od razu mówię, że do skype'a internet komórkowy odpada - za duży ping. Poza tym: czego potrzebujesz? Internetu mobilnego, aby móc się z nim poruszać po kraju czy może internetu do domu?

#258219  autor: Marens
 25 mar 2008, 13:07
Mulder pisze:Od razu mówię, że do skype'a internet komórkowy odpada - za duży ping
Tutaj się mylisz, na HSDPA/3G rozmawia się bez najmniejszych problemów. (testowałem)
Jak masz "dobry" EDGE to nie powinno być problemów.
Co to GPRS to chyba tylko można rozmawiać przez SPIK.

#258248  autor: dechomenon
 25 mar 2008, 15:32
mało konkretów...nie napisałeś czy to ma być net po kablu netia, tele2, tp czy może bezprzewodow iplus, bluconnect itd...bo jeśli w Twojej miejscowości, jest 3G to tylko ładować sie w bezprzewodowy internet. gorzej jeśli byś chciał sciągać filmy, gry itd..bo wtedy limity danych strasznie by Ciebie ograniczyły..ale do przeglądania, komunikacji itd..net bezprzewodowy jest stworzony

#259252  autor: Faza
 30 mar 2008, 19:09
to może ja podam trochę szczegółów od siebie, bo również potrzebuje takie internetu..
1. najlepiej bez abonamentów... przeczytałam tu, że jest coś takiego jak internet "na kartę"...
2. tak, żebym mogła sie podłączyć do sieci wszędzie, nie koniecznie w dużym mieście..
3. potrzebuje do przede wszystkim do korzystania z przeglądarek, gg.. w sumie takie podstawy. Nie będę ściągać żadnych filmów ani muzyki.

No i to chyba na tyle :)

#259268  autor: yagi
 30 mar 2008, 21:23
Faza pisze:1. najlepiej bez abonamentów... przeczytałam tu, że jest coś takiego jak internet "na kartę"...
No to tutaj jest 2 mozliwosci w podobnych cenach - Plus SimData i Orange Free na karte...

W obydwu przypadkach cena to 3 gr za 100 kB danych...
2. tak, żebym mogła sie podłączyć do sieci wszędzie, nie koniecznie w dużym mieście..
Tutaj musisz sprawdzic ktory op ma najlepszy zasieg tam gdzie najczesciej przebywasz...

Jako modemu chcesz uzywac telefonu czy dedykowanego modemu? Jesli to drugie to jakie zlacze masz w lapku?
3. potrzebuje do przede wszystkim do korzystania z przeglądarek, gg.. w sumie takie podstawy. Nie będę ściągać żadnych filmów ani muzyki.
Oferta na karte powinna wystarczyc do Twoich potrzeb...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#259275  autor: widex
 30 mar 2008, 21:49
Pakiety 20MB i 50MB w Simplusie, cenowo wychodzi taniej kolejno 25 i 20 gr za 1MB.

#259316  autor: Faza
 31 mar 2008, 12:25
yagi pisze:Jako modemu chcesz używać telefonu czy dedykowanego modemu?
hm... a czym to się różni? :) Ja to jestem w tym zielona :]

Do Orange jakoś nie jestem przekonana... miała z nimi już przejścia dość nie przyjemne..

A orientujecie się ile mniej więcej miesięcznie takie coś wychodzi? tak na np 5-6 godzin dziennie...

Eh... jesteście źródłem wiedzy :)

#259323  autor: PiotrG-dz
 31 mar 2008, 13:05
Wez sobie IPLUSA abo za 110 zł z limitem 4 GB umowa na dwa lata a modem do lapka za zł.Bo jeżeli siedzisz dziennie po 6 godz to SIMDATA i Orange Free na kartę odpadają. :)

#259498  autor: Vieslav
 01 kwie 2008, 12:28
Do Orange jakoś nie jestem przekonana... miała z nimi już przejścia dość nie przyjemne..
Tylko Orange ma zasięg EDGE praktycznie wszędzie. Plus już ma gorszy, ale za to ma najlepszy UMTS więc wybierz ofertę w zależności od tego, gdzie będziesz najczęściej korzystać z internetu.
A orientujecie się ile mniej więcej miesięcznie takie coś wychodzi? tak na np 5-6 godzin dziennie...
To zależy, co będziesz robić przez ten czas. Jak samo gg to bardzo mało, przeglądanie stronek już będzie cię trochę więcej kosztować.

#259540  autor: Faza
 01 kwie 2008, 17:48
no bardziej to będzie przeglądanie stron, muszę mieć dostęp do poczty...
na prawdę takie są ceny, że lepiej abonament?!