• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #256979  autor: archidamis
 19 mar 2008, 09:43
Witam.
Czy ktoś kompetenty może wyjaśnić mi pewne zagadnienia?

Posiadam telefon w TP.
Chciałbym przejść z abonamentem do DRSA.
Czy płacę coś za utrzymanie linii dla TPSA, czy tylko sam abonament dla DRSA?
Jeśli chciałbym jeszcze dodatkowo uruchomić sobie internet np. Multimo,
czy wtedy dochodzi mi tylko opłata za Multimo czy dodatkowo opłata dla TP?

Inna sytuacja.
Jeśli mam na linii TP Neostradę, czy mogę zmienić abonament na DRSA i czy wtedy dochodzą jakieś dodatkowe opłaty za utrzymanie linii?

Mam nadzieje, że doś jasno się wysłowiłem.

Dzieki za wszystkie konstruktywne odpowiedzi.

Pozdrawiam.

#256982  autor: Ryszard Lubicz
 19 mar 2008, 10:18
Przejdziesz do DRSA z abonamentem a net w MULTIMO to bedziesz płacił tylko tym dwóm operatorom. Z TP niebędziesz miał nic wspólnego.
Tak jak ja:
mam multimo i abonament w dialogu - wszystko na linii TP. A z tą firmą mnie już nic niełączy, nawet juz do mnie nie dzwonią z namowami....

Grażynko wybacz...

#256987  autor: mikage1
 19 mar 2008, 10:38
skoro będziesz płacił abonament DRSA, to oni już oddadzą co trzeba TP...

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#257347  autor: Marens
 20 mar 2008, 22:24
To rozumiem, że jak mam Neostradę to mogę mieć telefon w Dialogu (Abonament DIALOGu
Oferta dla Abonentów TP SA)? Nie płace wtedy za utrzymanie linii dla TP tylko za Neo?

#257354  autor: mikage1
 20 mar 2008, 22:54
Nie wiem czy ktos tak ma, ale na logikę biorąc - tak - bo, żeby mieć neo musisz mieć utrzymaną linię - a za utrzymanie lini płacisz albo osobno, albo w abonamencie - a skoro płacisz abonament innemu operatorowi, który świadczy usługi na linii tp, to on "odpala" działkę tp na utrzymanie linii

#257360  autor: Vieslav
 20 mar 2008, 23:07
Dokładnie. Warunkiem nie uiszczania opłaty za utrzymanie linii jest opłacanie abonamentu w TP lub u innego operatora w ramach WLR. Jeżeli płacisz abonament jakiejkolwiek firmie to możesz mieć internet gdzie tylko chcesz.

#257388  autor: Ryszard Lubicz
 21 mar 2008, 06:33
Ja tak mam.

Grażynko wybacz...

#257412  autor: Marens
 21 mar 2008, 10:48
Powiedzmy, jak będzie jakaś awaria linii (gdybym wrzucił fotki to przerazilibyście się) to wtedy zgłaszam to do Dialogu(telefon) / TP (neostrada)? Oczywiście, jak kończy mi się umowa na Neostradę to spokojnie można mieć Dialnet Global + telefon w Dialogu (jeden rachunek)? Gdyby wtedy padła linia, to już sprawa Dialogu?

#257487  autor: mikage1
 21 mar 2008, 15:14
myślę, że w przypadku awarii musiałbyś zgłosić to do dialogu, a dopiero oni do tp jako podmiot, który przejął linię od tp