• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #251670  autor: dodo
 16 lut 2008, 22:05
Bardzo strasznie zależy mi na gg w telefonie i chciałbym sie dowiedzieć paru ważnych rzeczy na ten temat..

A więc po:

1. słyszałem że istnieje taki pakiet "Orange free" i po jego wykupieniu mamy 20mb na połączenia z internetem, czytałem również że 3-godzinne siedzenie na gg w telefonie to średnio 50kb wysyłania i odbierania 100kb danych, więc z tego wynika że na gg możemy siedzieć 400h :shock: :D czy jest to prawdą co napisałem w punkcie pierwszym??

2. ile pobieramy a ile wysyłamy kb na 1-godzinnym siedzeniu na internecie??

#251678  autor: elrond
 16 lut 2008, 22:28
dodo, nie można tych danych w ten sposób ujednolicać. Zacznijmy może od początku...

20 MB jest wystarczające jeśli chodzi o korzystanie z internetu - ale warto mieć Opere Mini (na google bez problemu znajdziesz). Wtedy masz na telefonie strony WWW z mozliwością wyłączania obrazków - jeśli nie są potrzebne znacznie przedłuży to czas na jaki wystarczy Ci pakiet. Średio strony mogą mieć 10-30 KB (bez obrazków). Z obrazkami np. forum telepolis wyniesie ok 50 KB. Taki pakiet do WWW na komputerze się nie nadaje bo zużyje się w mgnieniu oka.

GG w telefonie nie jest wymagające i możemy przyjąć że mniej więcej tyle ile napisałeś zużyjesz podczas jego użytkowania. Do tego celu polecam GoChat (www.gochat.pl) - jest o tyle lepszy - że darmowy - tylko na początek płaci się 1,22zł.

#251685  autor: D@rio
 16 lut 2008, 22:56
zacznijmy od tego że to jest dubel tematu więc zamykam.

Obrazek