• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #246412  autor: chriss
 18 sty 2008, 14:31
hej.. przepraszam jesli zly dzial.
kupilem dzis telefon na allegro zakupiony miesiac temu w erze(k810) na gwarancji z simlockiem.
paczka dotarla,a w niej rachunek wystawiony na goscia ktory mi sprzedal,a do tego karta gwarancyjna se wogole nie wypelniona (taki maly,szary swistek poskladany).

mam pytanie - czy ten telefon jest na gwarancji i czy jakby cos sie dzialo to moge isc do salonu ery u siebie w miescie z samym rachunkiem i to zostanie uwzglednione ?

#246425  autor: Kaczy
 18 sty 2008, 15:33
chriss pisze:mam pytanie - czy ten telefon jest na gwarancji i czy jakby cos sie dzialo to moge isc do salonu ery u siebie w miescie z samym rachunkiem i to zostanie uwzglednione ?
Nie zostanie to uwzględnione. Sam rachunek wystarczy jeśli reklamujesz telefon z tytuły niezgodności z umową albo rękojmią. Ale to można reklamować tylko w miejscu zakupy (adres wystawcy faktury).

...::: Made for loneliness :::...

#246432  autor: wtd
 18 sty 2008, 15:51
A autoryzowany serwis producenta przyjmie coś takiego?

#246436  autor: chriss
 18 sty 2008, 16:40
moment - cos znalazlem nowego:
otoz na dole tej faktury jest napisane:
w przypadku zakupu telefonu dostarczanego przesylka pocztowa, niewypelniona oryginalna karta gwarancyjna nie jestanowi przeszkody dla korzystania z uprawnien gwarancyjneych.
wiec pewnie moj sprzedawca zamawial go kurierem i stad pewnie niewypelniona karta gwarancyjna.

#246473  autor: dechomenon
 18 sty 2008, 20:12
ale tak faktura od kogo pochodzi? dostałeś taką jak Twój sprzedawca dostał kupiąc ten telefon, czy on Tobie ją wystawił?

#246482  autor: chriss
 18 sty 2008, 20:40
dostalem jego fakture,wystawiona jemu przez ere

#246486  autor: Prometo
 18 sty 2008, 20:47
chriss pisze:dostalem jego fakture,wystawiona jemu przez ere
No to sprawa jest jasna, obowiązuje to co napisałeś w poście powyżej
chriss pisze:oryginalna karta gwarancyjna nie jestanowi przeszkody dla korzystania z uprawnien gwarancyjneych.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl