Witam. Mam neostradę 2mbit. Kupiłem router Edimax AR-7084A. Mam też standardowy modem Sagem Fast 800. Router kupiłem dlatego, że modem zrywał mi połączenie. Z routerem nie ma tego problemu, ale jest inny. Na modemie osiągam większy transfer. Szczególnie jest to odczuwalne w godzinach szczytu, gdy dużo osób siedzi na necie. Zainstalowałem program Cfosspeed, żeby sprawdzić jak ten transfer się rozkłada. Trochę się ździwiłem. Na routerze transfer strasznie skacze. Na chwilę potrafi nawet spaść do prędkości ok. 1 mbit. NA modemie jest dużo lepiej. Transfer skacze o wiele mnie (maksymalne odchylenie 20 KB). Może mam złe ustawienia w routerze? Które ustawienia mogą mieć wpływ? Router przy tej prędkości nie powinien chyba mieć żadnych problemów? Wiem, że transfer lata, jeżeli ktoś nie przekieruje portu i ściąga z p2p, ale te skoki występują u mnie przy FTP. Obojętnie z jakiej strony ściągam. Proszę o pomoc!
- Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.