• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #211754  autor: satyrek
 12 sie 2007, 16:09
Witam,

Mieszkam w Olsztynie (strefa 089) i we wrześniu kończy mi się umowa z tespą. Mam w związku z tym 3 pytania:
1) Czy mam do wyobru netię i dialog, czy pozostaje tylko netia?
2) Mam starego sagem fast 800. Zmieniać czy brać ewentualną zniżkę?
3) Nie mogę znaleźć formularza wymówienie umowy tpsa. Może ktoś pomóc?

Dziekuje
Ostatnio zmieniony 12 sie 2007, 18:20 przez satyrek, łącznie zmieniany 2 razy.

#211757  autor: Vieslav
 12 sie 2007, 16:24
Ad.1 Na razie tylko Netia, chociaż Dialog miał powiększać zasięg o kolejne strefy numeracyjne w sierpniu.
Ad.2 Jeżeli modem jest sprawny to weź sobie zniżkę.
Ad. 3 Idź do telepunktu, wydrukują ci wzór a ty tylko podpiszesz, ew. napisz nawet odręcznie własnymi słowami.

#211760  autor: satyrek
 12 sie 2007, 16:44
Dzięki wiekie! Ale jeżeli ktoś ma taką możliwość, nadal proszę o wzór rozwiązania umowy. Jestem aktualnie tak zasypany robotą, że wycieczka do telepunktu wiąże się ze zbyt wielką stratą czasu.

#211863  autor: Ryszard Lubicz
 13 sie 2007, 07:12
Proponuję multimo.

Grażynko wybacz...

#212074  autor: PiotrG-dz
 13 sie 2007, 21:19
Wypowiedzenie powinno zawierać Imię i nazwisko ,adres NR telefonu ,Nr ewidencyjny (na rachunku to masz),datę Adres TPSA z rachunku bodaj Katowice ul:Bażantów. i napisz tak :arrow: Z dniem 30 sierpnia wypowiadam TP umowę o swiadczenie usług internetowych opartych o usługę ADSL(Neostrada).Na końcu podaj datę podpisem.Napisz w 2 egzemplarzach idz do Telepunktu tam postawią pieczątkę i kopię wypowiedzenia z pieczątką zachowaj dla siebie. :D

#213351  autor: mameluch
 17 sie 2007, 22:52
również polecam multimo, korzystam (w Olsztynie:) od paru miesięcy i sprawuje się bez zarzutu.
wzór umowy (do wydrukowania) brałem z idg chyba, ale to sporo czasu temu było i niestety też nie mam teraz czasu żeby poszukać.

#213967  autor: satyrek
 20 sie 2007, 13:39
Mutimo nie jest dostępne pod moim numerem więc "musiałem" wybrać Netię. I nie żałuję! Zakup dokonany w sklepie internetowym i zamówienie w trakcie realizacji. Oferta 1Mb na 12 miesięcy:) Koszta:
- 19 zł za pierwszy miesiąc - promocja
- 19 zł za drugi miesiąc - za zakup w sklepie internetowym
- 29 zł za trzeci miesiąc - b zostawiam se sagem z tepsy i rezygnuję z zakupu tego urządzenia w Neii (40 zł zniżki)
- 69 zł/miesiąc za resztę umowy
W sumie: 688 zł za rok:D
Dla porównania: TP SA 874,11 za rok...
Różnica: 186, 11 zł...