• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #202991  autor: kamilet
 16 lip 2007, 17:31
Witam, jestem w Orange w ofercie POP niedawno zainstalowalem sobie komunikator "Papla" i ustawilem go pod gadu gadu, teraz mam pytanie ile zabiera mi kasy za gadanie na tym komunikatorze czy to jest rozliczane w postaci ze place za kazde 50 kb wykorzystane np 25 groszy?

Jak to jest dokladnie rozliczane?
mam Sony Ericcson k610i ten 3g :)

Szukalem na stronie orange w cennikach ale nic o tym nie znalazlem a co mysliscie o Orange Free na karte? moze lepiej przejsc na ta oferte i za kazde wykrozystane 100 kb zaplace tylko 3 gr wtedy moglbym gadac do woli na mobilnym komunikatorze papla, ale za to moje pakiety sms z mistrza klawiatury przepadaja? i jakie sa oplaty w orange free za 1 minute rozmowy do wszystkich sieci i ile kosztuje SMS do wszystkich sieci i w sieci?
Prosilbym o pomoc :) napewno ten post sie przyda nie tylko mnie.

#203001  autor: MADMAX
 16 lip 2007, 18:06
kamilet pisze:"Papla" i ustawilem go pod gadu gadu, teraz mam pytanie ile zabiera mi kasy za gadanie na tym komunikatorze czy to jest rozliczane w postaci ze place za kazde 50 kb wykorzystane np 25 groszy?
Dokładnie tak (cennik jest w pdf na stronie Orange/POP)
http://www.orange.pl/portal/map/map/pop ... 4601657272

Pozdrawiam

#203002  autor: Kaczy
 16 lip 2007, 18:22
kamilet pisze:i jakie sa oplaty w orange free za 1 minute rozmowy do wszystkich sieci i ile kosztuje SMS do wszystkich sieci i w sieci?
O Orange Free na kartę jest mowa na tej stronie. Tam są stosowne regulaminy i cenniki.

...::: Made for loneliness :::...

#203073  autor: Vieslav
 16 lip 2007, 21:51
Płacisz za każde rozpoczęte 50 kb (razem wysłane i pobrane, chyba :roll: ). Jeżeli przejdziesz do Orange Free na kartę to przepadają ci wszystkie pakiety. Nie pamiętam ceny minuty/smsa w tej ofercie ale koszty kosmiczne; minuta coś ponad 1 zł. Ja polecam ci kupić drugą kartę właśnie z taryfą Orange Free na kartę i jednej używać do transmisji danych a drugiej normalnie do rozmów i smsów.

#203089  autor: kamilet
 16 lip 2007, 22:17
masz racje gdzies znalazlem ze w Orange Free minuta polaczenia to 1,50 PLN a SMS 20 groszy to smsy jeszcze w miare ok, szkoda ze to orange free to nie pakiet tak jak pakiety SMS tylko osobna taryfa, a za te 50 kb ile place? dzsiaj gadalem z kilkoma osobami ponad godzine i zaplacilem 50 groszy wiec mysle ze nie ma sensu przechodzic bo z gg z fona i tak za czesto nie bede korzystal, tylko rpzez wakacje bo mnie nie bedzie w domu,
a mozna wysylac smsy z neta wykorzystujac GPRS internet?

Aha ja sie lacze przez internet GPRS z mobilnym papla (gg) czyli chyba dobre ustawienie wizolem?

Mam tez problem z aktywowaniem ICQ na fonie jakis blad mi wyskakuje ale szybko znika i nie wiem co jest grane bo numer i haslo poprawne wpisuje

#203203  autor: Vieslav
 17 lip 2007, 08:54
Za 50 kb płacisz 25 gr. Możesz wysyłać esy z neta z koma jak najbardziej, zainstaluj sobie na telefonie opere mini i masz dostęp do większości bramek. Ustawienie Internet GPRS jest jak najbardziej dobre do Papli (zresztą na innym by nie działała).

#203327  autor: kamilet
 17 lip 2007, 13:59
ok dziekuje za pomoc ;)