• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #179518  autor: amfi
 02 maja 2007, 20:05
ma ktos jakies info na ten temat? bo chodza plotki ale oczywiscie w ich BOKu nie idzie sie nic dowiedziec. Dodatkowo niedawno UPC zwiekszyl parametry i dla porownania w abo za 120zl (chello classic) mamy lacze 5Mb/512kb a w Asterze w analogicznym abo za 118zl (TwojSwiat) 2Mb/256kb (w godzinach 2:00-10:00 4Mb/256kb...

troche zenada, szczegolnie ze juz ani w upc ani w tepsie nie ma limitow co zawsze bylo chwalone w Aster

miejmy nadzieje ze sie w miare szybko zreflektuja bo jak nie to edzie byebye bo pod koniec maja konczy mi sie umowa na net u nich

amfi

#179523  autor: Pawrzes
 02 maja 2007, 20:16
Powinni ulepszyć parametry i to znacznie (szczególnie upload) bo za taką cenę to oferta wygląda marnie...

Fakt, brak limitów to był główny magnes oferty Aster dla wielu klientów ale teraz już nie jest... Pozostaje tylko zwiększenie parametrów bo na obniżkę u nich nie ma co liczyć...

Pozdrawiam

#179525  autor: amfi
 02 maja 2007, 20:21
Pawrzes pisze:Pozostaje tylko zwiększenie parametrów bo na obniżkę u nich nie ma co liczyć...
tez nie widze innego rozwiazania. dla mnie brak limitow byl wazny, bo mniej niz 60GB downloadu to nigdy nie mialem, no ale teraz nawet w glupiej tepsie mozna sciagac do woli wiec...

napisalem do nich maila w tej sprawie, na razie bez odzewu...

upload i tak byl kiepski, ale teraz, porownujac do UPC to w ogole blado ich oferta wyglada

a co do obnizki: da sie od nich wydebic przy przedluzaniu umowy. ostatnio dzwonilem do nich ze chyba raczej bede rezygnowal z netu to sie okazalo ze maja promo dla stalych klientow (tyle ze ukrywane w tajemnicy - nigdzie o tym nie pisza na www a nawet na infolinii jak sie anonimowo dzwoni to tez nic o tym nie mowia)

w tej promo, jak podpiszesz umowe na 24 miechy to obnizaja na ten okres abo do 84zl...

amfi

#179531  autor: Pawrzes
 02 maja 2007, 20:40
amfi pisze:upload i tak byl kiepski, ale teraz, porownujac do UPC to w ogole blado ich oferta wyglada
No właśnie... Mam wrażenie że pingi Aster też są gorze niż kiedyś, są witryny które a Aster nie chcą mi się otworzyć :-/
amfi pisze:a co do obnizki: da sie od nich wydebic przy przedluzaniu umowy. ostatnio dzwonilem do nich ze chyba raczej bede rezygnowal z netu to sie okazalo ze maja promo dla stalych klientow (tyle ze ukrywane w tajemnicy - nigdzie o tym nie pisza na www a nawet na infolinii jak sie anonimowo dzwoni to tez nic o tym nie mowia)

w tej promo, jak podpiszesz umowe na 24 miechy to obnizaja na ten okres abo do 84zl...
No bedę musiał do nich zadzwonić że rozważam rezygnację (jak się podkuruję bo teraz mam taką chrypę że nie w sposób mnie zrozumieć...) i ciekawe co zaoferują, tym bardziej że na jednej linii jest oprócz tego telewizja i telefon a promocyjna umowa się zakończyła...

Pozdrawiam

#179532  autor: amfi
 02 maja 2007, 20:46
Pawrzes pisze:No bedę musiał do nich zadzwonić że rozważam rezygnację
uderzaj, bo sami tego nie zaproponja...

amfi

#184868  autor: piorunek
 19 maja 2007, 20:38
Właśnie ja rezyguje z uslug ater (od roku mam ich dosyc tyle bledow popelnili ale ze sa monopolista u mnie to tak zostane) ze wzgledu ze daja jako stały klient 10% upustu na internet i TV. Wiec srednio chca ok 160zl a jak wezme na inna osobe srednio bede placil ok 110zl przy umowie 12 miesiecy (zrobili dla nowych klientow a starych maja gdzies tylko nie wiadomo do kiedy ta promocja). Aster to jest zenada ostatnio zrobili kampanie reklamowa "internet od reki" czy jakos tak ale ze takie ceny zaporowe zobili wiec teraz juz wykombinowali wmiare promocje. Obiektywnie patrzec na ta firme nie potrafie bo kiedys zaszla mi za skore.

#185540  autor: amfi
 22 maja 2007, 15:57
mi dali przy przedluzaniu znizke 40% na net, wiec zaniast 118zl place 78zl :) niestety do tej pory nie odpowiedzieli mi kiedy zwieksza parametry a szczegolnie upload

ostatnio na ich stronie znalazlem info, ze w zielonej gorze za ten sam abo tez jest lacze 2MBit ale upload jest 2 razy wyzszy, wiec wytknalem im to w mailu ze roznicuja oferte w zaleznosci od lokalizacji na niekorzysc klienta...

amfi

#185654  autor: piorunek
 22 maja 2007, 22:41
Ja wczoraj wypowiedzialem umowe. zaproponowali mi tylko rabat 20% to wedlug mnie malo. Zobaczymy jak bedzie gdy podpisze nowa umowe.
***amfi ile placisz za calosc aster ?
ile czasu jestes z aster?
i czy jest mozliwosc wyslac maila do aster ja znam tylko adre heldeska?

#185776  autor: Pawrzes
 23 maja 2007, 16:23
piorunek pisze:czy jest mozliwosc wyslac maila do aster
Do kontaktu jest formularz: http://www.aster.pl/node/129

Pozdrawiam

#189761  autor: piorunek
 05 cze 2007, 23:05
Z formularzy nie lubie korzysc kiedy nie ma opcji ze kopia wiadomosci idzie do mnie na maila (np w allegro kiedy wysyslamy zapytanie do sprzedawcy). Wole sie zabezpieczyc poniewaz zycie i firmy mnie tego nauczyly.