• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #148819  autor: ulmoz
 02 lut 2007, 03:44
Witam

Dopchalem sie w koncu do bramki multimedialnej ERY, podladowalem konto, dostalem 150 żetonow i zadowolony wyslalem MMS-a z grafika ktora chcialem ustawic jako tlo wyswietlacza w komie. Co sie okazalo? Zamiast zdjecia dotarl do mnie MMS z informacja ze dostalem MMS, ktorego moge sobie odczytac na tej i na tej stronie podajac kod. Dlaczego nie doszla do mnie grafika? Potrzebne sa jakies specjalne ustawienia w telefonie?

Koma to Nokia 6020 wiec obsluguje MMS na 100%. MMS-a wysylalem na numer HEYAH. Kupilem wczoraj starter, wlozylem do fona i nie zmienialem ustawien.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2007, 08:03 przez ulmoz, łącznie zmieniany 1 raz.

#148828  autor: D@rio
 02 lut 2007, 08:00
no to musisz zmienić, na ustawienia dla Heyah/Era.

Wtedy dojdzie MMS z grafiką, jeśli telefon będzie poprawnie skonfigurowany.

Ponadto - z tego co mi się wydaje to to sieć Era/Heyah automatycznie wysyła SMS konfiguracyjny w przypadku rozpoznania błędnej konfiguracji. A więc i do Ciebie powinien takowy dojść...

Obrazek

#148908  autor: Pawrzes
 02 lut 2007, 13:10
Najprawdopodobniej nie włączyłeś usługi MMS i dlatego przyszedł SMS z informacją o mmsie do obejrzenia na stronie www. Gdyby była zła konfiguracja to MMS mógłby poprostu nie dotrzeć. Wejdź na stronę http://www.heyah.pl/samoobsluga - zaloguj się i aktywuj usługę MMS.

Pozdrawiam

#149576  autor: ulmoz
 04 lut 2007, 00:55
Zeby wszystko bylo jasne to mam juz swoja stala karte TAK TAK zamiast Heyah. Aktywowalem wiec usluge MMS na swoim koncie, wyslalem jedna wiadomosc z grafika przez bramke multimedialna ery, ale nic do mnie nie doszlo. Zero - nawet zadnej informacji o tym ze MMS zostal do mnie wyslany.

Telefon mam chyba dobrze skonfigurowany, sprawdzalem wszystkie opcje i wydaje mi sie ze jest ok. Telefon to Nokia 6020. Macie jakies pomysly? Znacie strone na ktorej opisana jest konfiguracja tego fona?

P.S. Mam wylaczona usluge GPRS. Czy to moze byc problem?

#149584  autor: Pawrzes
 04 lut 2007, 01:19
Konfigurację ręczną znajdziesz TUTAJ

Właśnie, wyłączony GPRS może być tym problemem. MMSy są przesyłane przecież przez GPRS.

Pozdrawiam

#149587  autor: ulmoz
 04 lut 2007, 01:22
Heh.. wlaczylem GPRS i zrobilem zdalna konfiguracje uslugi MMS. Wyslalem jeszcze jednego MMS-a do siebie ale znowu nic nie przychodzi :/

#149613  autor: D@rio
 04 lut 2007, 07:53
ulmoz pisze:Heh.. wlaczylem GPRS i zrobilem zdalna konfiguracje uslugi MMS. Wyslalem jeszcze jednego MMS-a do siebie ale znowu nic nie przychodzi :/
wyłącz i włącz telefon ponownie i znowu spróboj. Musi być aktywny i skonfigurowany MMS oraz GPRS.

Wszystkie ustawienia możesz pobrać ze strony operatora via OTA.

Obrazek