• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 49 z 131
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 131
 #264821  autor: Lover
 05 maja 2008, 09:39
Na wstępie przepraszam jeżeli umieściłem topic w złym dziale i uprzejmie proszę moderatorów o ewentualne przeniesienie.

Za kilka dni będę mógł przedłużyć moją umowe z orange (wiem, że nie ma się czym chwalić lecz muszę pozostać w tej sieci). W związku z tym, że wcześniej posiadałem ofertę Mix 75 to zastanawiam się czy przy niej pozostać czy też zmienić na jakiś abonament w tej kwocie. Najbardziej chodzi mi o jakieś minuty i dużą ilość darmowych smsów w tej sieci. W której ofercie jest to bardziej korzystne? Aa i czy ktoś może w ostatnim czasie przedłużał umowe z orange? jak ksztaltowaly sie ceny telefonow?

#264825  autor: fortel
 05 maja 2008, 09:52
Sam mam pre-paida wiec w kwestii abonament-mix nie bede sie wypowiadal ale co do ceny telefonow to zajrzyj na orange.pl i popraw mnie gdybym si mylil:ceny sa PORAZAJACE.Patrzac na oferte plusa czy play-a to jakby porownywac Mount Everest z naszymi Rysami.Najlepiej wyjdziesz jesli pozostaniesz przy swoim telefonie lub kupisz w jakiejs sieci typu Media Markt,RTV-EURO AGD telefon bez simloka. :cry:

#264835  autor: Jedrker
 05 maja 2008, 10:43
ha.
Tata od dzisiaj może skorzystać z oferty propozycja.
Numer ma aktywny już w ofercie abonamentowej 8 LAT !
Wchodzę dzisiaj na stronę www, aby sprawdzić czym go będą kusić, i powiem, że polałbym się ze śmiechu ...
Abonament płaci tata 55 zł, oferta twój plan, a rachunki średnio 100-140, czasem były i po 300 zł.
A jaką ofertę po 8 latach dostał ?:
NP. w tym samym abonamencie motka v9 za 500 zł, dla porównania w Play, przy abonamencie za 50 zł, miałby ten sam telefon za 99 zł :shock:
Ogólnie ceny telefony dla niego w ramach propozycji to jakaś kpina chyba ...
A do tego wszystkiego przy umowie z telefonem miałby wybrany numer przez 6 miesięcy za free,

Patrzyłem także z ciekawości na ofertę bez telefonu (choć taty to nie interesowało) miałby wybrany numer gratis przez 12 miesięcy, i zero innych przywilejów ;/
Porażka na całej lini .....
Czy naprawdę nic więcej nie da się wyciągnąć z orange, poza tym co przedstawione jest na stronie www ?

#264880  autor: Vieslav
 05 maja 2008, 15:02
Poczekaj aż zaczną dzwonić, bo oferta www jest najmniej korzystna. Jeśli nie interesuje cię telefon to nigdzie nie będziesz mieć lepiej niż w ofercie co za numer. A jeśli musi być telefon z przedłużenia to warto się jeszcze targować, bo niestety Orange ma porażające ceny telefonów, nawet w wysokich abo.

#264883  autor: Jedrker
 05 maja 2008, 15:27
Mulder,
kurcze, za późno napisałeś tego posta :(
Właśnie byłem ze starszym w salonie orange :(
Wiadomo, ze starszymi zabardzo się nie dyskutuje, tata za bardzo nie lubi zmian, bo mówi że to kombinowanie ;/
Eh, zależało mu na numerze telefonu, mówiłem i trąbiłem, olej orange, przenieś se numer do playa, dzięki temu nie zmienisz numeru.
Zrobił swoje, i za nokie 6300 dał 50 zł, normalnie zapłaciłby 108 zł, ale z punktów profit tyle mu odjęli.
Jako, że ja również jestem abonentem tej sieci, i właśnie zastanawiam się nad rozwiązaniem umowy, przed zakończeniem okresu umowy, bo wiem, że dla mnie oferta (a mam rachunki powyżej 100 zł ) i tak będzoie podobna.
Telefony drogie, to fakt, ale zero dodatkowych usług mnie powala, taki szacunek ma sieć po 8 latach aktywnego numeru ?
Ciekawe .....
zero szacunku dla ludzi którzy są coraz dłużej w sieci ......
Ci co na wstępie z ulicy podpisują umowe, mają lepsze warunki od tych stałych ...
żal ....
W plusie i erze to samo, zobaczymy co w play będzie, i jakie warunki na przedłużenie umowy dostaną obecni abonenci playa.

#266110  autor: adalis
 14 maja 2008, 14:08
Witam

A co myslicie o takie j propozycji...
Umowa na 18 miesięcy
- abo nowy twoj plan 25zł
- gratisy:
50%więcej do wszystkich,
50% do orange i stacjonarne,
najtaniej z przyjaciolmi (3 numery)

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#266179  autor: corner
 14 maja 2008, 23:25
Kiepska oferta moim zdaniem. To Najtaniej z Przyjaciółmi to chyba 240 minut do trzech numerów Orange?

#266190  autor: adalis
 15 maja 2008, 07:22
corner pisze:Kiepska oferta moim zdaniem. To Najtaniej z Przyjaciółmi to chyba 240 minut do trzech numerów Orange?
Tak 240 min. ale jak dla mnie to wystarczająca ilosć ;)

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#266258  autor: ja
 15 maja 2008, 16:46
adalis pisze:Witam

A co myslicie o takie j propozycji...
Jeżeli to oferta bez telefonu to jest bardzo słaba.

#266293  autor: cesarz
 15 maja 2008, 19:54
Myślę , że przy tak niewysokim abonamencie więcej nie dostaniesz. Oferta godna uwagi.

CNN

#266298  autor: adalis
 15 maja 2008, 20:12
cesarz pisze:Myślę , że przy tak niewysokim abonamencie więcej nie dostaniesz. Oferta godna uwagi.
Też tak myśle :)

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#266302  autor: cesarz
 15 maja 2008, 20:48
Mysle , że się pomyliłeś - Umowa na 18 miesiecy . Może umowa na 24 mieś , a bonusy na czas 18 mieśiecy.Ja w Mix 25 zl umowa na 1 rok bez telefonu 20zł na orange + 50% 12,50 na orange i stacjonarne + pierwsze 3 miesiące 100% -25zl na wszystko. Jeśli to umowa bez telefonu to podpisuj na 1 rok.

CNN

#266330  autor: adalis
 15 maja 2008, 22:52
Nie pomylilem sie, umowa na 18 miesiecy i wszystkie gratisy
na caly czas trwania umowy. Niestety ale juz za
pozno zeby wziasc na rok ;-)

Pozdrawiam ;)
Obrazek

#266480  autor: cesarz
 16 maja 2008, 19:35
Pewnie teraz się tego nie dowiemy , czy przy umowie na 12 miesięcy dostał byś takie same bonusy. :roll:

CNN

#266493  autor: pff
 16 maja 2008, 20:32
cesarz pisze:Mysle , że się pomyliłeś - Umowa na 18 miesiecy . Może umowa na 24 mieś , a bonusy na czas 18 mieśiecy.Ja w Mix 25 zl umowa na 1 rok bez telefonu 20zł na orange + 50% 12,50 na orange i stacjonarne + pierwsze 3 miesiące 100% -25zl na wszystko. Jeśli to umowa bez telefonu to podpisuj na 1 rok.
masz inną taryfę. Ty masz mixa a tam trochę inne zasady są. A jeśli chodzi o ofertę adalis to raczej na 12 miesięcy mógł by nie dostac tych 3 numerów za darmo na cały okres trwania umowy...
Lover pisze:Za kilka dni będę mógł przedłużyć moją umowe z orange (wiem, że nie ma się czym chwalić lecz muszę pozostać w tej sieci). W związku z tym, że wcześniej posiadałem ofertę Mix 75 to zastanawiam się czy przy niej pozostać czy też zmienić na jakiś abonament w tej kwocie. Najbardziej chodzi mi o jakieś minuty i dużą ilość darmowych smsów w tej sieci. W której ofercie jest to bardziej korzystne? Aa i czy ktoś może w ostatnim czasie przedłużał umowe z orange? jak ksztaltowaly sie ceny telefonow?
nie wiem czy się nie spóźniłam, ale zastanów sie nad Orange Music Mix za 75 zł bo tam masz tańszą minutę połączenia (65 gr do wszystkich - Play 70 gr) i mms w cenie sms (15 gr do wszystkich - Play 20 gr) ponadto co miesiąc gratis 1000 sms/mms to wykorzystania (na razie są do wykorzystania do wszystkich sieci, niby 31 maja maja by tylko do Orange ale sie okaże)

ewentualnie Nowy Twój Mix jeśli więcej dzwonisz, tam masz minutę za 60 gr (Play 70 gr) i dodatkowo w 75 zł duży pakiet minut w "popołudnia i weekendy" nie pamietam ile tych minut dokładnie jest :( chyba 180 :) są do wykorzystania od 16 do 8 rano następnego dnia i w weekendy cała dobę

telefony przy Twoim abo będą dośc tanie a jeśli zdecydujesz sie na umowę na 30 mies w ofercie "Nowy Twój Mix" i zrezygnujesz z rabatu na telefon to targuj sie o ofertę "Przyjaciel" za darmo (pakiet 1200 minut do jednej osoby w Orange lub jeden nr stacjonarny) na cały okres trwania umowy

P.S. nie przedłużałam ostatnio umowy (tym bardziej że nie mam mixa) ale pracowałam jako konsultant d/s przedłużenia umowy więc raczej jeszcze sie orientuję ;)

plasticzkom stop :D

Motorola V2288 -> Alcatel OT511 -> SE K700i + nokia 3110 :D -> Alcatel E801/SE K700/Samsung E900 ;)

#266554  autor: mike278
 17 maja 2008, 10:51
jakies 2 mies temu przedluzalem umowe na twoj mix25. efekt doladowanie 50 pln na rok i 50% wiecej tez na rok. umowa bez telefonu oczywiscie. umowa na ojca a telefon mial swoj.

Execute the order 66.

#266555  autor: Kain
 17 maja 2008, 10:57
Hmm wg. mnie bardziej opłacalne jest przedłużyć na rok i zmigrowac sie do Nowego mixa za 30 i tam w umowie na rok za 30 zł bedzie 100 min do wszytskich sieci(30 zł abo plus 30 zł bonus ) dotego tańsza minuta niz w Twoim mixie , w standardzie dodatkowe 60 min w popołudnia i weekendy do orange a do tego albo 1200 min do wybranego numeru orange lub stacjonarne albo kolejne 60 min popołudniami i w weekendy:) a jak nie chce się zwiekszac abo nawet o 5 zł to za 25 zł masz 50 zł do wykorzystania do wszystkich plus te same dodatkowe usługi to wymieniłem wyzej,no tyle,że odpada jeszcze 60 minut popołudnia i weekendy w standardzie a są one usługa dodatkową na pół roku. No chyba ,że cześciej jest kontakt z orange lub stacjonarne to wtedy opłaca się pozostać w Twoim mixie bo tam doładawania są tylko do orange.

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)

#267612  autor: PingNoMore
 23 maja 2008, 21:15
Mój brat dostał taką ofertę przez stronę www Orange: SE K800i za 99 zł minus pkt. Profit co daje 32 zł za telefon, 100 min do wszystkich sieci, jeden wybrany numer przez rok za darmo i 50 MB na połączenia z netem na rok. Wszystko w abo 50 zł. Mam jeszcze pytanie, czy ten powiększony pakiet minut do wszystkich jest na rok czy na dwa lata?

#271535  autor: jena87
 15 cze 2008, 00:24
Cześć,
pracowąłam w centrali telefonicznej Orange więc mogę udzielić ci paru informacji od strony Orange.
Więc po pierwsze jeśli ci się nie spieszy to nie przedłużaj jeszcze.wszystkie nowe warunki i tak wchodza dopiero po zakonczeniu twojej starej umowy.
Po drugie masz możliwość przedłużenia umowy na 3 miesiące przed jej zakończeniem.
Po 3 nie dostaniesz oferty z telefonem na 12 miesiecy.Będą próbowali nawet skłonic cię do oferty na 30-36 miesięcy.
po 4 najwazniejsze,Nie wiem jaki masz abonament,czy to jest mix czy otwarty i w jakiej wysokości.To jest ogromnie ważne.
no i tak na zakończenie przykladowe ceny(od razu uprzedzam ze se k750 w orange juz nie ma) a np se k800 w mixie 25 na 30 miesiecy to wydatek okolo 800 zlotych oczywiście jest mozliwość rabatów itp ale przy każdym numerze jest to indywidualne i obniżenie ceny telefonu za pomoca punktów profit jesli takie posiadasz.

Mam nadzieje ze przynajmniej choć troszke pomogłam.Twoje pytanie było bardzo ogóle więc gdybys udzielił mi jeszcze tych dodatkowych informacji (wysokośc abonamentu,plan taryfowy) to mogłabym to jeszcze bardziej uścuślić.

ps:z wlasnego doświadczenia nie polecam przedłużać umowy w salonie.Proponuje wlasnie centrale telefoniczne lub *400.

[ Dodano: 2008-06-15, 00:27 ]
PingNoMore pisze:Mój brat dostał taką ofertę przez stronę www Orange: SE K800i za 99 zł minus pkt. Profit co daje 32 zł za telefon, 100 min do wszystkich sieci, jeden wybrany numer przez rok za darmo i 50 MB na połączenia z netem na rok. Wszystko w abo 50 zł. Mam jeszcze pytanie, czy ten powiększony pakiet minut do wszystkich jest na rok czy na dwa lata?
ale z tego co piszesz włania sie oferta nowej aktywacji.Kolega tutaj pytał o przedłużenie umowy. Hym... a co do tych dodatkowych minut to prosze sprawdź na umowie tam wszystko jest zapisane dokładnie :)
pozdrawiam

Anioł nigdy nie upada.

Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.

Człowiek upada i powstaje.

/ Dostojewski /

#271822  autor: Kain
 16 cze 2008, 18:32
Nie 800 zł tylko 549 bez żadnych rabatów,ale nie bądzmi dziećmi bo przy abo w wysokości 25 lub 30 zł to telefony nie będa w super cenach

Samsung R200 -->Sagem myC2-->Siemens CXT70-->SE d750i-->SE k800i--> Samsung E900//SE k7ooi/

:)
  • Strona 49 z 131
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 131
  • 1
  • 47
  • 48