• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 5 z 25
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 25

#142435  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 17:24
kin pisze:Sobie włącz pakiet 5MB ;)
za ten pakiet ile zapłacę ? i czy będe mógł kontrolować ile juz wykorzystałem z niego itd?

#142437  autor: Irek
 17 sty 2007, 17:26
dechomenon pisze:czy będe mógł kontrolować ile juz wykorzystałem z niego itd?
Jedynie przez sprawdzenie ile wysłałeś i odebrałeś danych w menu telefonu.
dechomenon pisze:za ten pakiet ile zapłacę ?
Dokładnie nie pamiętam, ale coś około 6 złotych.

"And one more thing..."

#142446  autor: przemek910
 17 sty 2007, 17:40
IreQ pisze:dechomenon napisał/a:
czy będe mógł kontrolować ile juz wykorzystałem z niego itd?

Jedynie przez sprawdzenie ile wysłałeś i odebrałeś danych w menu telefonu.
u mnie podają stan na 602963...
IreQ pisze:za ten pakiet ile zapłacę ?
albo 5 zł netto albo 5zł brutto, w każdym bądź razie coś koło :P

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#142448  autor: Irek
 17 sty 2007, 17:41
u mnie podają stan na 602963...
No patrz nie wiedziałem. :wink:

"And one more thing..."

#142451  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 17:48
dobra, a teraz tak w przeliczeniu ile razy bym mógl otworzyc strone nie wiem np. telepolis w swoim fonie? albo allegro? no jakoś mi to zoobrazujcie

#142452  autor: przemek910
 17 sty 2007, 17:51
Ściagasz jakąs przeglądarkę, np. opera mini, ważne by była modowana, tzn 'trzymała' sesję
Paczka wynosi 50kb, rozliczane są zarówno dane wysyłane i pobierane. Po skończeniu pakietu cena za 50kb wynosi 0,1zl.
dla porównania telepolis (str. gl. forum) zajmuje 26kb
przeglądania allegro nie polecam... kiepsko to wygląda... :P

#142454  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 17:56
a operę mogę pobrać zzz? ja jeszcze nic nie ściągałem do mojego fona..dopiero zacznę jak sformatuje dobrze baterię wyczekam ten czas...w bo moim K750i jak podłaczyłem tel do kompa to było pokazane, ze sie ładuje..a to nie jest wskazane ładowac telefon i go użytkować! czyli za 50kb mam 10gr aha...a normalnie za 500kB płace 0,72gr

#142455  autor: margeo
 17 sty 2007, 17:59
Dzwonilem raz jeszcze do BOA... Mowilem,ze na bilbordach jest info,ze oplata tylko 1zl bez kosztow dodatkowych - poprosila o "chwile cierpliwosci", a po tej chwili znowu otrzymalem informacje,ze jest naliczana oplata za wyslane i odebrane dane... Oplata wynosi 0zl, jesli ma ktos OmnixMax, to w ramach tych 5MB pokazuje 0zl - pozniej nalicza. Natomiast same pakiety dotycza tylko korzystania z Eraomnix - jesli korzystasz z Opera Mini - stawka 0,72zl za odebrane +0,72zl za wyslane dane.... (za kazzde 500kb)
Wiec jak jest...?

POZDRAWIAM!

#142456  autor: przemek910
 17 sty 2007, 18:02
No niby tak, ale jak wykorzystasz tylko 49kb z paczki to Ci weźmie za 50kb a nie za 500 ;)

A skąd to musisz poszukać ew. załóż jakiś topic w Nokia/Symbian ;)

margeo, wyjaśniam właśnie tą sprawę z IBOA, chwilę cierpliwości - nie dostałem jeszcze odp ;)

#142457  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 18:02
w ramach tych 5MB czyli dopóki ich nie wykorzystasz a potem normalny przelicznik tak jak napisałes 0,72 za 500kB

#142458  autor: przemek910
 17 sty 2007, 18:03
dechomenon pisze:a potem normalny przelicznik tak jak napisałes 0,72 za 500kB
Nie, potem obowiązuje Cię stawka 0,10 zł za 50kb...

#142465  autor: Krisu6230i
 17 sty 2007, 18:34
dechomenon, 5 zl brutto za pakiet, potem za kazde przyslane i odebrane 50 kilo goli cie po 0,1pln w praktyce z akazda nawet mala sesje zjada ci 0,2pln bo od razu ci nalicza po 50 kilo w gore i w dol.
stan tez sprawdzisz na stronie w biezacych polaczeniach, ale sumujac pakiety musisz sumowac je lacznie bo lacznie daja one 5 mega czyli tak na prawde po polowie na w gore i w dol z tym ze wiadomo iz w gore mozesz meic 1,5 mega a w dol 3,5 i miescisz sie w ryczalcie. potem oplata...
to sie oplaca chociazby z samego tego wzgledy ze kasuje cie za kazde nastepne 50 kilo a nie za 500, to wazne wziawszy po uwage fakt iz sesja sjklada sie z 2x500 kilo czyli 2x0,72pln czyli de facto 1,44 za kazde wejscie na net (minimum, w zaleznosci od tranferu moze byc wiecej.)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#142466  autor: margeo
 17 sty 2007, 18:36
"Użytkownik Serwisu poza opłatą subskrypcyjną określoną w punkcie 10 nie ponosi
żadnych innych opłat za korzystanie z Serwisu w sieci Era na terenie Polski"

Dzwonilem raz jeszcze do BOA. Konsultantka wczytala sie w regulamin, sama zwątpiła i zadzwonila do Dzialu Technicznego - odp: nie ma wiecej oplat za KORZYSTANIE Z SERWISU, czyli z aplikacji (czasem oprocz subskrypcji placi sie tez miesieczny abonament), natomiast normalnie wszystko leci po GPRS zgodnie z cennikiem...
Czyli oplata jest. Regulamin ma zostac poprawiony, bo sa bledy. I nie ma mowy na temat GPRS w pkt 17,ze za to sie nie placi...
Ciekaw jestem czego Wy sie dowiecie :)

POZDRAWIAM!

#142469  autor: Krisu6230i
 17 sty 2007, 18:42
margeo pisze:"Użytkownik Serwisu poza opłatą subskrypcyjną określoną w punkcie 10 nie ponosi
żadnych innych opłat za korzystanie z Serwisu w sieci Era na terenie Polski"
dobra to jest jasne....
margeo pisze:nie ma wiecej oplat za KORZYSTANIE Z SERWISU, czyli z aplikacji (czasem oprocz subskrypcji placi sie tez miesieczny abonament),
tu tez za to tekst w nawiasie, o co chodzi?
margeo pisze:Czyli oplata jest
margeo pisze:I nie ma mowy na temat GPRS w pkt 17,ze za to sie nie placi...
no to jest czy nie jest? (dodatkowa oplata za gprs)
jesli tak to wowczas ni ejst to zadna rewelacja tylko tak samo jak bylo dtad w mobilnym gg. wiec mysle ze nie byloby sensu wprowadzac takiej uslugi przez ere.

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#142470  autor: Pawrzes
 17 sty 2007, 18:46
margeo pisze: Natomiast same pakiety dotycza tylko korzystania z Eraomnix - jesli korzystasz z Opera Mini - stawka 0,72zl za odebrane +0,72zl za wyslane dane.... (za kazzde 500kb)
Wiec jak jest...?
Było trzeba nagrać tą rozmowę - za wprowadzanie w błąd jak ją postraszysz przyzna Ci dodatkowe mimuty.

OmnixMax dotyczy nie tylko EraOmnix ale całego WAP-u oraz Internetu np. korzystając z MiniOpery czy jakiegoś komunikatora typu Papla to dane rozliczane są z paczki OmnixMax.

[ Dodano: 2007-01-17, 18:49 ]
margeo pisze:Dzwonilem raz jeszcze do BOA. Konsultantka wczytala sie w regulamin, sama zwątpiła i zadzwonila do Dzialu Technicznego - odp: nie ma wiecej oplat za KORZYSTANIE Z SERWISU, czyli z aplikacji (czasem oprocz subskrypcji placi sie tez miesieczny abonament), natomiast normalnie wszystko leci po GPRS zgodnie z cennikiem...
Czyli oplata jest. Regulamin ma zostac poprawiony, bo sa bledy. I nie ma mowy na temat GPRS w pkt 17,ze za to sie nie placi...
Ciekaw jestem czego Wy sie dowiecie
Hm... Zrobiło się zamieszanie ;)

Nawet na stronie Ery w dziale TakTak jest napisane:
Ile kosztuje?
Przez pierwszy tydzień możesz wypróbować Mobilne Gadu-Gadu za darmo! Jeśli zdecydujesz się korzystać z usługi dalej, to za każdy kolejny tydzień opłata wynosi złotówkę (1 zł z VAT).

Tak tak, to jedyny taki komunikator na rynku, w którym nie płacisz dodatkowo za przesyłanie danych (wszystkie opłaty są wliczone w cenę, nie ma żadnych ukrytych kosztów). Z Tak Takiem Gadu - Gadasz tyle, ile chcesz!

Pozdrawiam

#142477  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 19:04
to jest tak zakręcone..oni pewnie w BOA mają juz dośc nas hehee :P czyli chyba warto wykupic sobie tą paczke za 5zł zaraz to zrobię! :P heeh bo czasem sie wejdzie na neta...a teraz tak czy to przechodzi z miesiaca na miesiac ? np. w jednym nie wykorzystam czegoś to mi przepada ?

#142480  autor: Pawrzes
 17 sty 2007, 19:07
dechomenon pisze:czy to przechodzi z miesiaca na miesiac ? np. w jednym nie wykorzystam czegoś to mi przepada ?
Niewykorzystane dane przechodzą na następny miesiąc ale w tym nastepnym miesiącu w pierwszej kolejności jest wykorzystywana nowa paczka a dopiero potem po jej wyczerpaniu dane niewykorzystane w poprzednim miesiącu...

Pozdrawiam

#142486  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 19:13
rozumiem i pewnie moge aktywowac to sobie przez IBOA ? a jak długo sie kumulują nie wykorzystane pakiety ?

#142487  autor: D@rio
 17 sty 2007, 19:14
sami się zakręciliście. Bo dla mnie to jest bardzo proste i wszystko jasne a Wy na siłe szukacie kruczków.

Obrazek

#142491  autor: dechomenon
 17 sty 2007, 19:17
jeśli jest proste i jasne to prosze zreasumuj to DARIO i zakończ temat...
  • Strona 5 z 25
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 25
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5