Z tego wychodzi, że przyznane 50MB przez czat, nie blokuje kolejnej aktywacji SMS-em i po wysłaniu takowego, dodaje kolejne 50MB 

Ale raczej chodzi nie o januszowanie i skitranie tych marnych 50MB XD , tylko o możliwość przedłużenia zgromadzonych GB , bo jeśli nie , to tylko płatnym pakietem można.
Jak rozumiem piszesz o wykorzystaniu sobotniego kodu w niedzielę oraz wprowadzeniu następnie kodu poniedziałkowego - to była odmienna sytuacja. Doładowana została ta sama pula, ale dwoma różnymi kodami. Wczoraj był wykorzystany tylko jeden kod, bo tego co robił konsultant w biurze nie wiemy. Podejrzewam, że oni podczas zgłoszenia nie wprowadzają kodu do systemu, bo wtedy ponowne jego wprowadzenie, już przez użytkownika, przyniosłoby komunikat o błędzie.
ArturJ pisze: ↑08 paź 2023, 14:11...z ciekawości jeszcze raz wysłałem SMSem sobotni kod. Po chwili trzy zwyczajowe wiadomości, ale stan MB pozostał bez zmian. Jakiś kwadrans później, coś mnie tknęło, sprawdziłem pod *106# i okazało się, że stan pakietu MB dalej jest taki sam, za to powiększył się pakiet SMS-ów
. Ważny oczywiście do 15.10...
IC_Current pisze: ↑08 paź 2023, 14:26Chcę przenieść numer z A2 do Fakt poprzez Play. Jednocześnie dokonać cesji numeru.
Na stronie Play jest opisane, że można przenieść numer z innej sieci zarejestrowny na osobę X i jednocześnie zarejestrować ten numer w Play na osobę Y. Wszystko niby w salonie przy wizycie dawcy i biorcy numeru.
Ktoś kiedyś próbował takiego manewru? Udało się? Nic się nie wykrzaczyło przy przeniesieniu?
Ważne o tyle, że dawcą numeru jest starsza osoba, a do salonu 35km, więc nie chcę jeździć dwa razy.