• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 32 z 37
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 37

#747227  autor: delKichote
 08 wrz 2014, 17:32
asystolia pisze:Tylko dziwne, bo wcześniej gdy wypowiadałam umowę, zawsze przychodził list od T-mobile z potwierdzeniem i dzwonili z BOK z ofertą utrzymaniową... :smt011
Ja mam odwrotnie: powiedzieli, że na informację w temacie wypowiedzenia muszę czekać 30 dni, ale wydzwaniać "z ofertą" na mój numer to próbowali już parę razy... (tylko nigdy nie było mnie w domu wówczas :P)

#747386  autor: ahmed
 09 wrz 2014, 07:40
UKE potwierdziło mi mozliwość przenisienia między 01.09 a kocem okresu rozl. mimo że złożyłem przeniesienie na kartę.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2014, 10:33 przez ahmed, łącznie zmieniany 1 raz.

#747392  autor: FISHBONE89
 09 wrz 2014, 08:52
Ja od dziś jestem szczęśliwą osobą, która przeniosła numer to Play po tej podwyżce abonamentu o 5 zł.

Wniosek złożyłem 1 sierpnia (piątek) w Play, dałem im pełnomocnictwo. Oprócz tego napisałem oświadczenie do T-Mobile w którym informowałem, że nie zgadzam się na podwyżkę i w związku z tym będę wypowiadał umowę przez innego operatora i, że informuję ich, że obecny numer będę się starał przenieść do innej sieci. To oświadczenie zaniosłem do salonu T-Mobile w moim mieście.

Na moje oświadczenie dostałem po jakichś 2 tygodniach zwykły list od T-Mobile w którym mi napisali, że umowa przestanie obowiązywać z dniem 9 wrzesień i, że obecny numer przejdzie do systemu na kartę.

A w poniedziałek, 4 sierpnia zadzwonił do mnie konsultant z Play i poinformował mnie, że jest zgoda na przeniesienie numeru do nich z dniem 9 wrzesień.

#747622  autor: bartex03
 09 wrz 2014, 21:53
Dzisiaj przyszło pisemko że umowa zostanie rozwiazana 24 wrzesnia i itp.

Mam pytanie, do tej pory nikt z Działu Utrzymania T Mobile nie dzwonił , czy takiego telefonu mogę się spodziewać w najbliższym czasie, czy może samemu przedzwonić ?

Druga sprawa jakie dostajecie oferty utrzymaniowe czy np można wynegocjować to samo co sie miało + rabat który zniweluje podwyżke

Czy w przypadku rozwiazania umowy za 2 tygodnie jest szansa na tą oferte ( do tej pory jak grochem o sciane) - z zachowaniem numeru bo żadnej problem dla mnie brać nowy numer ?

http://www.t-mobile.pl/oferta-jump-bez- ... prom_35498

Pozdrawiam i dziękuje za podpowiedzi :)

#747630  autor: zygikuleczka
 09 wrz 2014, 22:05
bartex03, te przygłupy z Tmobile nie dzwonią po otrzymaniu wypowiedzenia. Jak chcesz ofertę przedłużeniową to sam zadzwoń. Tej oferty, którą linkujesz nie dostaniesz na bank. Zobacz jak wygląda opis "dla kogo" w regulaminie promocji. No ale sądzę, że dla kogoś ona jest przeznaczona;]

Można ewentualnie przy wypowiedzeniu zgłosić chęć przeniesienia nr do oferty na kartę, no chyba, że rzeczywiście Ci numer nie jest potrzebny.

Jako ofertę możesz otrzymać anulowanie podwyżki i zachowanie poprzednich warunków albo możesz przejść na któregoś z Jumpa na 15 miesięcy bez telu lub 24 miesiące z telem.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#747636  autor: bartex03
 09 wrz 2014, 22:28
zygikuleczka pisze:bartex03, te przygłupy z Tmobile nie dzwonią po otrzymaniu wypowiedzenia. Jak chcesz ofertę przedłużeniową to sam zadzwoń. Tej oferty, którą linkujesz nie dostaniesz na bank. Zobacz jak wygląda opis "dla kogo" w regulaminie promocji. No ale sądzę, że dla kogoś ona jest przeznaczona;]

Można ewentualnie przy wypowiedzeniu zgłosić chęć przeniesienia nr do oferty na kartę, no chyba, że rzeczywiście Ci numer nie jest potrzebny.

Jako ofertę możesz otrzymać anulowanie podwyżki i zachowanie poprzednich warunków albo możesz przejść na któregoś z Jumpa na 15 miesięcy bez telu lub 24 miesiące z telem.
To biore tą oferte z linka jako nowy numer na pół roku - na firme - super sprawa bo na numerze mi nie zależy a telefony zawsze na wolnym rynku kupuje.

Na marginesie dziwne podejście, że nie dzownią, np Plus ( mam u nich numer i Power LTE) męczą męczą a na koniec jak zostaje 2 dni do wypowiedzienia zgadzają sie na wszystko :)

Pozdr.

#747653  autor: mk888
 10 wrz 2014, 00:23
zygikuleczka pisze:Jako ofertę możesz otrzymać anulowanie podwyżki i zachowanie poprzednich warunków albo możesz przejść na któregoś z Jumpa na 15 miesięcy bez telu lub 24 miesiące z telem.
od 2 tygodni wycofali sie z anulowania podwyzki a te 15/24 m-ce bedzie sie liczyło od zakonczenia aktualnej umowy.

#747702  autor: zygikuleczka
 10 wrz 2014, 10:46
Obowiazywanie umowy zawsze tak w tej branzy(telefonowej) wyglada. Aneks nie zeruje okresu zobowiazania co jest meeeega slabe, bo np w telewizjach kablowych czy satelitarnych nowa oferta zakresla czas umowy i jest logiczne.
A wycofanie sie z tej anulacji podwyzki to wydaje mi sie ze kwestia pogadania. Dla niezainteresowanych wiele mozna zalatwic...

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#747703  autor: ahmed
 10 wrz 2014, 10:54
ogólnie zauważyłem że TM przeczekał najgorsze czasy, zwolenników znowu nie brakuje. W końcu zasięg mają dobry....i nic poza tym.
TO tak jak z POlską władzą, przeczekać aż tłuszcza zapomni o przekrętach.

#747712  autor: erymo
 10 wrz 2014, 11:34
mk888 pisze:od 2 tygodni wycofali sie z anulowania podwyzki a te 15/24 m-ce bedzie sie liczyło od zakonczenia aktualnej umowy.
potwierdzam, wczoraj pani zapytala mnie co moga zrobic zebym zostal, odpowiedzialem ze poprostu anulowac piątaka (umniejszyloby to ich przychod z mojego numeru do konca obecnej umowy o 50pl brutto ), odpowiedzial ze nie moze....

moich kilka stów rocznie bede przelewal na konto konkurencji :smt006
a pseudo dotowaniem telefonów nie jestem zainteresowany - przy urzadzeniach ze sredniej polki wynosi ona ponizej 100pln na umowe czyli mniej niz 4pln na miesiac :lol:

pewnie wskaznik "skubania klientów" stal sie wazniejszy od wskaznika ilosci aktywnych kart bo co to za klient co placi tylko 20-30pln na miesiac....

#747713  autor: FISHBONE89
 10 wrz 2014, 11:37
Nawiązując do mojego poprzedniego postu KLIK dostałem dziś fakturę z T-Mobile (przeniosłem 2 numery ale mam jeszcze jeden w "różowej sieci").
Na fakturce jest tylko ten jeden numer który pozostał i żadna kara umowna NIE została naliczona.
Jedynie jest błąd gdyż na fakturze nadal widnieje usługa "Bezpieczny Internet 100 MB" przy numerze, który został przeniesiony. Sprawa już zgłoszona i będzie korekta do faktury za tą usługę.

#748009  autor: ahmed
 11 wrz 2014, 12:44
dzisiaj dostałem sms-y o tym że umowy "po liście od TM" zakończą się za 8 dni, potem przejdą na kartę itd.
W BOA powiedziano mi żeby wniosek od RBM lub NJU nie wpłynął wcześniej niż dzień zakończenia.
Czy ktoś wie KIEDY rejestrując przeniesienie przez net do nju lub rbm - tamci operatorzy wysyłają info do TM o zgodę na przeniesienia numeru ? Czy automatycznie w dniu rejestracji zgłoszenia przez net ?

#748018  autor: Kryniczanin
 11 wrz 2014, 13:32
ahmed, Dopiero po powrocie podpisanego wniosku od Ciebie.

#748023  autor: ahmed
 11 wrz 2014, 13:44
Kryniczanin pisze:ahmed, Dopiero po powrocie podpisanego wniosku od Ciebie.
to by było ok, tylko że jak wypełniam wniosek to każą podać numer (to oczywiste) celem sprawdzenia czy przeniesienie jest możliwe itd.
@Kryniczanin wiesz o co chodzi, gdzie oni to sprawdzają ? czy aby nie w TM wraz z danymi rejestrowymi (imię nazwisko pesel) ?

#748024  autor: user_delete21
 11 wrz 2014, 13:49
ahmed, przy wypełnianiu wniosku sprawdzają tylko w jakiej sieci obecnie znajduje się numer oraz wysyłają SMS z kodem weryfikacyjnym.

"Prawdziwy" wniosek MNP zostanie zarejestrowany dopiero, gdy dostaną podpisane papierowe dokumenty.

#748025  autor: ahmed
 11 wrz 2014, 13:56
ok, ale zapytałem a @Zbuntowany odpisał:
[quote]No a kiedy wypełniałeś formularz i kiedy był kurier, możesz podać konkretne daty ? Czy 22.09 to odp. z nju czy sam to zaznaczyłeś i czy przenosiłeś z prepaid/abo czy nowy numer ?[quote]

[quote]Wczoraj wypełniałem i czekam dopiero na kuriera.Przenosze z heyah na karte.Data przeniesienia "sama" sie ustawiła na 22 wrzesień i nie mogłem jej zmienić.[quote]

i tu obawiam się że data ustawi się np. 19 września a moje umowy skończą się 21, co więcej będzie zmiana z abo na prepaid, czy nie lepiej poczekać ?
Wiecie o co chodzi, chciałem uniknąć jazdy z 4 numerami "na zdrapkach" :D

#748042  autor: user_delete21
 11 wrz 2014, 15:32
ahmed, to już specyfika MNP gdy dokumenty przesyłane są przez kuriera. Sieci ustawiają odpowiednio daleką datę przeniesienia, z uwzględnieniem zapasu na obieg dokumentów. Ciebie bardziej dotyczy inny problem, kiedy dokumenty od kuriera wrócą do operatora i zostaną wprowadzone do systemu – nie może się to odbyć wcześniej niż w dniu aktywacji taryfy na kartę.

#748184  autor: bartex03
 11 wrz 2014, 22:38
Zadzwonilem dzisiaj do T-mobile i poinformowalem ich że składam dyspozycje wylaczenia numeru 24 wrzesnia i nie wyrazam zgody na przeniesienie numeru na karte i rezerwacje numeru przez kolejne 62 dni (według pisma jakie od nich otrzymałem)

I stał się cud, Konsultant wielce "zakłopotany" zapytał czy nikt z T-Mobile nie kontaktował się ze mną w celu przedstawienia oferty utrzymaniowej.

Zapytalem go czy mają oferte dla fanów fb jump bez limitu i internet 0,5GB na 6 miesiecy.. cisza i mówi że takiej ofery nie ma i nigdy nie było, pytam się jest pan pewien... tak

Podalem mu numer zamówienia w/w oferty realizowanej przez sklep T-Mobile i powiedzialem ze dostalem sms'a i e-mail ze wlasnie kurier DHL dostarczy mi jutro umowę, którą podpisalem na firme.

Rozłączył sie :) Cale T-Mobile :)

Pozdrawiam

#748679  autor: ahmed
 13 wrz 2014, 19:20
dzś dostalem odp. że po przejsciu na kartę kasują dane i trzeba od nowa rejestrować. :twisted:

#748711  autor: delKichote
 13 wrz 2014, 22:12
ahmed pisze:dzś dostalem odp. że po przejsciu na kartę kasują dane i trzeba od nowa rejestrować.
Gratulacje ;), "witamy w de-mobilu". (Nawiasem mówiąc, pisano o tym tutaj parę razy...).
To granie na czas przez de-mobila i próba wyżyłowania chociaż kolejnych aż 5 zł więcej od uciekającego abonenta - jeszcze jeden powód, żeby porzucić tą "najlepszą sieć" i nigdy do niej nie wracać!
  • Strona 32 z 37
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 37
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32