• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#238913  autor: DamianZPabianic
 12 gru 2007, 00:47
Nie to, ze nie dorośli, ale po prostu ostatnio moja sytuacja się zmieniła i profil dzwonienia też. Do wakacji byłem szczęśliwym posiadaczem mixa, ale teraz jest trochę jakby drogo, bo mam wielu znajomych w erze i w plusie... więc play najlepsza alternatywa.
Jestem gotów się założyć, że gdybym dwa tygodnie temu (jeśli moderatorzy by mi tematu nie zamknęli), założył bym wątek że Orange to najgorsza sieć, to by mnie posiadacze telefonu w tej sieci, wyśmiali, i obrzucili błotem jak śmiem tak pisać o ich ukochanej sieci.
Dziś Orange jest be :P

[ Dodano: 2007-12-12, 00:49 ]
D@rio pisze:spokojny sen, brak nerwów, brak pism windykacyjnych i komorniczych, brak natrętnych telefonów, brak wezwań do zapłaty i wezwań przed sądowych...

krótko mówiąc - spokojne życie i lojalność kliencka :D

takie są plusy...
Dokładnie, a jeszcze się okaże że Pani prezes Uke nie słusznie powołano, i wyrok Orange uchylą, i ludzie kary będą płacić :P

#238916  autor: Darecky
 12 gru 2007, 00:50
Czyli krótko mówiąc zostając przy reszcie moge spokojnie zrezygnować z jednej rzeczy np. mix albo Zetafon? Tak mam to rozumiec? I wtedy "czarna lista" mnie nie obejmie?

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#238918  autor: DamianZPabianic
 12 gru 2007, 00:52
DarQ pisze:Czyli krótko mówiąc zostając przy reszcie moge spokojnie zrezygnować z jednej rzeczy np. mix albo Zetafon? Tak mam to rozumiec? I wtedy "czarna lista" mnie nie obejmie?
Jeśli już, jest telefon na X, a X ma 3 telefony to musi wypowiedzieć wszystkie umowy.
Bo jak to by było, na jeden numer mu się zmiana regulaminu podoba, a na drugi nie?

#238919  autor: Darecky
 12 gru 2007, 00:56
Wiesz, ale mi sie nie nie podoba zmiana regulaminu, tylko mix mi się przestał podobać, a zostało mi 10 miesięcy, a internet może być, tam nie ma co wybredzać.

Obrazek

#238920  autor: D@rio
 12 gru 2007, 00:56
DamianZPabianic pisze: Dokładnie, a jeszcze się okaże że Pani prezes Uke nie słusznie powołano, i wyrok Orange uchylą, i ludzie kary będą płacić
dlatego ja na razie nie chcę się konkretniej wypowiadać w tym temacie. Poczekam na dalszej ruchy na tej szachownicy UKE vs. Orange... :)
DarQ pisze:Czyli krótko mówiąc zostając przy reszcie moge spokojnie zrezygnować z jednej rzeczy np. mix albo Zetafon? Tak mam to rozumiec? I wtedy "czarna lista" mnie nie obejmie?
obejmie Cię nawet jeśli z jednej zrezygnujesz.
DamianZPabianic pisze:Bo jak to by było, na jeden numer mu się zmiana regulaminu podoba, a na drugi nie?
a w Erze taki "myki" przechodziły...

Obrazek

#238921  autor: D@rio
 12 gru 2007, 00:58
DarQ pisze: ale mi sie nie nie podoba zmiana regulaminu, tylko mix mi się przestał podobać, a zostało mi 10 miesięcy, a internet może być, tam nie ma co wybredzać.
miło że jesteś szczery ale... pomyśl - kogo to tak na prawdę obchodzi...

Obrazek

#238922  autor: Darecky
 12 gru 2007, 00:59
Wyciągnąłem z tej rozmowy wnioski, że najpierw lepiej poczekać co się wydarzy, potem ewentualnie zerwać umowę, ale lepiej nie, a najlepiej poczekać te 10mies. bo to jakby już nie dużo zostało i nie mieć problemów.

Obrazek

#238924  autor: D@rio
 12 gru 2007, 01:02
DarQ pisze:a najlepiej poczekać te 10mies. bo to jakby już nie dużo zostało i nie mieć problemów.
no i zawsze możesz coś ponegocjować w ProPozycji a jeśli nie, pożegnać się kulturalnie i bez problemów z MIX'em. Natomiast ZetaFon'a utrzymasz na pewno bo on jest tani w utrzymaniu stosunkowo i myślę że nie będzie problemów...

Obrazek

#238925  autor: Darecky
 12 gru 2007, 01:03
Bo to w ogóle tak miało być, że babcia przepisze umowę mixa na tatę, bo babci już się jeździć nie chce w razie czego, wtedy tata miałby 3 umowy w Orange na siebie. W takim bądź razie umowę na babcię można zerwać, ale tego zetafona zostawić w spokoju, i wziąć abo w play na tatę, bo to już nie będzie kolidowało ze sobą. A babcia i tak już nic nie będzie brała na siebie, to jej i tak nie będzie zależało.

[ Dodano: 2007-12-12, 01:05 ]
Sory, że tak kręcę, ale wolę sprawdzić wszystkie możliwości, żeby potem w jakieś bagno nie popaść.

[ Dodano: 2007-12-12, 01:08 ]
A tego Zetafona to mama teraz ma, bo wzięła mój stary telefon.

Obrazek

#238926  autor: DamianZPabianic
 12 gru 2007, 01:12
DarQ pisze:Bo to w ogóle tak miało być, że babcia przepisze umowę mixa na tatę, bo babci już się jeździć nie chce w razie czego,
Za pośrednictwem kuriera nie przedłużają ?
D@rio pisze:a w Erze taki "myki" przechodziły...
O to nieźle.
Ja osobiście do dziś nie wiem czy kazała era płacić te kary, i czy zapłacili ci ludzie co wypowiedzieli umowę :)

#238927  autor: Darecky
 12 gru 2007, 01:13
Tak ,ta historia nie miała jasnego zakończenia :D

Obrazek

#238928  autor: DamianZPabianic
 12 gru 2007, 01:18
Tak ,ta historia nie miała jasnego zakończenia :D
Skoro wiesz dokładniej (bo ja nie wiem :) ) to wyciągnij z niej jakieś wnioski i zastanów się czy warto rezygnować z Orange, czy nie warto.
Dobranoc :)

#238929  autor: Darecky
 12 gru 2007, 01:22
No właśnie w tym problem, że nie wiem.
Pewnie myślałeś, że ironizuję, a wcale tak nie było...

Ja już chyba podjąłem decyzję, zresztą i tak musimy poczekać co będzie dalej, więc do gwiazdki muszę sobie czym innym głowę zaprzątnąć, bo o tym rozmyślać nie ma sensu dłużej. Jeszcze się okaże że cały temat na marne był pisany.

Dobranoc i dziękuję za miłą i fachową [ z Waszej strony] rozmowę.

Obrazek

#238938  autor: Prometo
 12 gru 2007, 08:16
D@rio pisze:Poczekam na dalszej ruchy na tej szachownicy UKE vs. Orange... :)
Dla mnie to jest jak zabawa w przedszkolu prowadzona przez małe dzieci :)

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#239435  autor: lukas63
 14 gru 2007, 19:10
D@rio pisze:
DamianZPabianic pisze: Dokładnie, a jeszcze się okaże że Pani prezes Uke nie słusznie powołano, i wyrok Orange uchylą, i ludzie kary będą płacić
dlatego ja na razie nie chcę się konkretniej wypowiadać w tym temacie. Poczekam na dalszej ruchy na tej szachownicy UKE vs. Orange... :)
A co ma wspólnego powołanie prezesa UKE z wprowadzeniem zmian w regulaminie Orange(we wzorcu umów) ??? odpowiem - wielkie gówn* -czyli nic

Kto ma jakieś pojęcie z prawa cywilnego to wie, że każda zmiana regulaminu daje drugiej stronie możliwość zerwania umowy bez kar umownych - art. 384 ze znaczkiem 1 KC

#239439  autor: D@rio
 14 gru 2007, 19:22
lukas63 pisze:Kto ma jakieś pojęcie z prawa cywilnego to wie, że każda zmiana regulaminu daje drugiej stronie możliwość zerwania umowy bez kar umownych - art. 384 ze znaczkiem 1 KC
czytałeś komentarz na blogu prawniczym Onetu? Jak nie, to poczytaj...

Obrazek

#239461  autor: mikage1
 14 gru 2007, 20:09
lukas63 pisze: A co ma wspólnego powołanie prezesa UKE z wprowadzeniem zmian w regulaminie Orange(we wzorcu umów) ??? odpowiem - wielkie gówn* -czyli nic

Kto ma jakieś pojęcie z prawa cywilnego to wie, że każda zmiana regulaminu daje drugiej stronie możliwość zerwania umowy bez kar umownych - art. 384 ze znaczkiem 1 KC
Nie wiem czy zauważyłeś, ale już kilka razy polskie sądy uchyliły decyzje regulatora powołując się właśnie na sposób powołania prezesa UKE...

#239462  autor: lukas63
 14 gru 2007, 20:16
Nie jestem w 100% w temacie ale zapytam się - Orange już wprowadziło zmiany do tego regulaminu czy jeszcze nie???
Jeżeli jeszcze nie wprowadziło to nie wypowiadamy umowy a jeżeli tak to mam okres na wypowiedzenie od momentu wprowadzenia zmiany

edit:

Dobra przeczytałem ten blog i jak wygląda sytuacja faktyczna i muszą napisać:

Czym ludzie się tutaj podniecają - przecież nie maja prawa zerwania umowy, ponieważ nie nastąpiła zmiana w regulaminie.
To nie jest sytuacja jak w Erze, gdzie wprowadzono zmiany w regulaminie (ale nie doręczono informacji o zmianach a jest to obowiązek) i można było zgodnie z KC zerwać umowę. To są 2 różne sytuacją
Tak na marginesie - to myślałem, że Orange wprowadziło już zmianę w regulaminie - ponieważ na forach zawrzało, że można zerwać umowę - jak widać - świadomość prawna naszego narodu jest mała
Ostatnio zmieniony 14 gru 2007, 20:25 przez lukas63, łącznie zmieniany 2 razy.

#239466  autor: mikage1
 14 gru 2007, 20:22
Jeśli zmienią (czy raczej jak zmienią - ale to jeszcze potrwa) to dostaniesz informację pisemną (np razem z fakturą)...