• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 30 z 96
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 96

#375586  autor: thonka
 18 gru 2009, 17:32
warunki z aneksu wchodza oficjalnie na nastepny dzien od podpisania (salon)/zgodzenia sie na warunki (telefon, email). pisze oficjalnie bo u mnie np. w obu przedluzeniach jakie robilem tego roku pakiety wylaczono momentalnie, a nowe wlaczono dopiero nastepnego dnia.
wszystko rozliczone adekwatnie co do dnia, zarowno ze starej umowy jak i z nowej. jezeli wykorzystales wiecej niz proporcjonalnie Tobie przyslugiwalo to trzeba doplacic...

rozwiazania sa tylko dwa: albo czekasz z przedluzeniem, az zejdzie Ci czasowo wiecej minut, albo doplacasz juz teraz.
inaczej raczej tego nie da sie rozegrac.

[ Dodano: 2009-12-18, 17:34 ]
osachorzow pisze:Odpowiedź z SUK:
Cytat:
W odpowiedzi na Pana korespondencje uprzejmie informuję iż oferta z upustem w abonamencie dostepna jest tylko poprzez kuriera.
ja przedluzalem jakos w kwietniu/maju (a warunki przedluzen wiele sie nie zmienily od tego czasu) w salonie ne120 za 60zl przez pierwszy rok i 100zl przez drugi wiec wynika z tego, ze jest tak jak pisze ewan... konsultant chce zgarnac prowizje i tyle...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#375593  autor: osachorzow
 18 gru 2009, 17:59
thonka pisze:czekasz z przedluzeniem, az zejdzie Ci czasowo wiecej minut,
to będzie jedyne sensowne rozwiązanie bo inaczej z torbami pójdę jak rachunek przyjdzie ;)
thonka pisze:wynika z tego, ze jest tak jak pisze ewan... konsultant chce zgarnac prowizje i tyle...
i dlatego tę część posta zostawiłem bez komentarza ;) jak już będę na czysto z minutami to się przejdę do sklepu firmowego i tam pogadam z obsługą, ewentualnie zadzwonię ze sklepu do SUK i spytam czy przyszedłem tam na daremno czy jednak UK z ich skrótu coś znaczy ;) hmm albo odpiszę jeszcze na maila ;) może zmięknie panienka, tak jak przy obniżce - w sumie trzeci mail dopiero zawierał zniżkę ;)

Jeszcze raz zadam pytanie, które wcześniej przeszło bez echa... czy promocyjne warunki z aneksu są włączane na 24 PEŁNE cykle (czyli resztka do końca bieżącego cyklu + 24 pełne) czy niepełne, tzn do końca bieżącego od dnia zmiany + 23 pełne bo w regulaminie nie pisze to jasno? Ale o ile jest przedłużona umowa to już ładnie pisze że pełne cykle ;)

#375645  autor: rcicho
 18 gru 2009, 23:01
tomeke51 pisze:Krisu6230i, no może i masz rację ale teraz taka rzecz ! mi umowa się konczy w lipcu 2010 r. dzis pojawila sie mi propozycja z przedluzeniem bez telefonu na co nawet konsultant w BOA był zdziwiony ze juz 7 m-cy przed jej koncem mam propozycje !
No to ja też jestem zdziwiony bo mi pierwsza propozycja pojawiła się niecały miesiac temu czyli na ok 4,5 miesiąca przed zakonczeniem umowy. Oczywiście jest to oferta bez telefonu.

#375694  autor: osachorzow
 19 gru 2009, 16:51
SUK 18.XII 17:24 pisze:W odpowiedzi na Pana korespondencje uprzejmie informuję iż oferta z upustem w abonamencie dostepna jest tylko poprzez kuriera.
SUK 19.XII 11:48 pisze:W odpowiedzi na Pana korespondencje informujemy, że upust został wprowadzony na Pana konto i będzie Pan mógł podpisać aneks do umowy w salonie.
W 'cudowny' sposób nagle się dało ;) Jak to dobrze że mamy telepolis z jego forum :)

#375733  autor: st.konsultant
 19 gru 2009, 20:52
osachorzow pisze:
Jeszcze raz zadam pytanie, które wcześniej przeszło bez echa... czy promocyjne warunki z aneksu są włączane na 24 PEŁNE cykle (czyli resztka do końca bieżącego cyklu + 24 pełne) czy niepełne, tzn do końca bieżącego od dnia zmiany + 23 pełne bo w regulaminie nie pisze to jasno? Ale o ile jest przedłużona umowa to już ładnie pisze że pełne cykle ;)

na 24 pełne ;)

#375754  autor: osachorzow
 19 gru 2009, 23:16
st.konsultant, dzięki za odpowiedź :) bo nawet SUK nie chciał mi udzielić odpowiedzi bo się Pani na mnie chyba obraziła za to że chciałem podpisać w punkcie bo napisała że tam się wszystkiego dowiem ;) troszkę niegrzecznie ale to ma być dla mnie kara za to że jej prowizja przejdzie koło nosa ;)

#375768  autor: k2mil0
 20 gru 2009, 00:03
Witam,
w erze jestem od 28.10.2005r. i umowa konczyla mi sie 28.10.2007r., ale pierwszy aneks podpisalem jakos 2 miesiace przed koncem umowy i tu się rodzi pytanie czy jak teraz podpisze aneks do umowy przypuscmy dzisiaj (20.12.2009)to 2 lata umowy bedzie trwac od podpisania aneksu do 28.10.2011 czy do 20.12.2011, czy moze jeszcze umowa bedzie trwać do daty pierwszego aneksu + niecale 2 lata?

#375770  autor: osachorzow
 20 gru 2009, 00:10
k2mil0, jeśli aneks podpisałeś wcześniej niż kończyła się umowa to została ona przedłużona o 24 miesiące od tej dalszej daty czyli do 28.10.2009 tak więc teraz masz umowę na czas nieoznaczony. Jeśli podpiszesz aneks na 24 cykle teraz to data będzie się liczyć od dnia podpisania (czyli do 20.12.2011).

#375773  autor: Abdullo
 20 gru 2009, 00:39
osachorzow pisze:
SUK 18.XII 17:24 pisze:W odpowiedzi na Pana korespondencje uprzejmie informuję iż oferta z upustem w abonamencie dostepna jest tylko poprzez kuriera.
SUK 19.XII 11:48 pisze:W odpowiedzi na Pana korespondencje informujemy, że upust został wprowadzony na Pana konto i będzie Pan mógł podpisać aneks do umowy w salonie.
W 'cudowny' sposób nagle się dało ;) Jak to dobrze że mamy telepolis z jego forum :)
W salonie można podpisać umowę na warunkach wynegocjowanych w IBoa. Ja wynegocjowałem Era 60 za 40 zł i dodatkowo cesję za 1 zł. Wszystko przez e-mail. Dziś byłem w salonie i podpisałem umowę na tych warunkach /tylko pani konsultantka mówił szeptem jak przedstawiała mi ofertę, widocznie większość bierze to co jest w podstawowej ofercie zadowalając się oficjalnymi zniżkami/. Dodatkowo proponowała mi nową kartę SIM z numerem i abonamentem za 15 zł /30 minut do wszystkich i 30 do Ery/ oraz dostałem starter Era Tak Tak 20 zł za 5 zł. Jedynie cesji nie udało mi się dziś załatwić bo operacje na moim koncie po aneksie były zablokowane do końca dnia. Dostałem tylko dokument cesji który podpisał poprzedni użytkownik a ja wraz z tym dokumentem mam przyjść kiedy indziej. Dodatkowo ściągnąłem sobie SimLock :) Tak się zastanawiam czy jeszcze coś można było dostać lub zrobić. Bo tak mi się wydaje, iż wszystko co moglem to mam.

Nie wiem czy to właściwy temat ale czy są jakieś specjalne warunki dla osób które przenoszą numer do Ery np. z Plusa? chodzi o abonament i np. nowy aparat. Czy przechodzący jest traktowany tak jak stały abonent czyli telefon z cennika dla przedłużających i abonament w promocyjnej cenie, czy raczej jak nowy użytkownik, który przychodzi z ulicy i podpisuje umowę na nowy numer.

#375775  autor: st.konsultant
 20 gru 2009, 02:09
Abdullo pisze: Nie wiem czy to właściwy temat ale czy są jakieś specjalne warunki dla osób które przenoszą numer do Ery np. z Plusa? chodzi o abonament i np. nowy aparat. Czy przechodzący jest traktowany tak jak stały abonent czyli telefon z cennika dla przedłużających i abonament w promocyjnej cenie, czy raczej jak nowy użytkownik, który przychodzi z ulicy i podpisuje umowę na nowy numer.

Przechodzący jest traktowany jak każdy nowy Klient. Nie ma żadnych dodatkowych upustów.

#375803  autor: arkady
 20 gru 2009, 11:41
st.konsultant pisze:
Abdullo pisze: Nie wiem czy to właściwy temat ale czy są jakieś specjalne warunki dla osób które przenoszą numer do Ery np. z Plusa? chodzi o abonament i np. nowy aparat. Czy przechodzący jest traktowany tak jak stały abonent czyli telefon z cennika dla przedłużających i abonament w promocyjnej cenie, czy raczej jak nowy użytkownik, który przychodzi z ulicy i podpisuje umowę na nowy numer.

Przechodzący jest traktowany jak każdy nowy Klient. Nie ma żadnych dodatkowych upustów.
W sierpniu moja Siostra przeniosła się po 12-tu latach z Plusa do Ery - w promocji dla przenoszących numer miała w pierwszym pełnym cyklu rozliczeniowym abonament za 1 zł ( zamiast 100 zł ) i aktywację za 1 zł ( standard 49 zł). Hm, fajnie jest być zaproszonym do sieci Rodzinnej:-)

GA628, 3310, T10s, 6100, 6020, 6131, 6151, 6300, 6303, ZTE GRAND X In, G2 MINI

#375828  autor: ewan_lawless
 20 gru 2009, 14:46
arkady pisze:
st.konsultant pisze:

W sierpniu moja Siostra przeniosła się po 12-tu latach z Plusa do Ery - w promocji dla przenoszących numer miała w pierwszym pełnym cyklu rozliczeniowym abonament za 1 zł ( zamiast 100 zł ) i aktywację za 1 zł ( standard 49 zł). Hm, fajnie jest być zaproszonym do sieci Rodzinnej:-)
jak już kolega napisał przy przejściu od innego operatora są dwa upusty
- abonament za okres do pełnego cyklu i za zały pierwszy cykl (czyi mniej więcej 1,5 miesiaca) jest za 1zł
- aktywacja jest zamiast za 49zł za 1zł

[ Dodano: 2009-12-20, 14:50 ]
osachorzow pisze:
więc jednak dr. house miał racje 'wszyscy kłamia' :) jak już wspominałem, aneks z warunkami SUK można podpisac w każdym punkcie ery (nie musi to byc nawet salon firmowy) tylko wcześniej trzeba przekonać pracownika SUK aby nam taka oferte na koncie uruchomił

#375909  autor: andyas
 20 gru 2009, 22:03
Witam. Właśnie szykuję się do przedłużenia umowy z Erą i jestem zainteresowany HTC Hero. Udało się komuś wynegocjować jakąś lepszą ofertę niż dedykowana? Bo na razie otrzymałem odpowiedź, że "nie ma możliwości zmiany Oferty dedykowanej dla Era G2".
I jeszcze jedno pytanie - w Erze jest dostępna tylko wersja czarna, bez teflonowej powłoki?

#375913  autor: kewals01
 20 gru 2009, 22:22
Witam,

Czy jest mozliwosc dostania znizki studenckiej przy przedluzaniu umowy z Era? Ta oferta jest dostepna obecnie dla nowych abonentow bez wzgledu na taryfe.

Dzieki foum juz wstepnie wytargowalem abonament NE120 przez za 60 i przez kolejny rok za 100. Jutro kolejne starcie ;)

pzdr

#375928  autor: st.konsultant
 20 gru 2009, 23:10
andyas pisze:Witam. Właśnie szykuję się do przedłużenia umowy z Erą i jestem zainteresowany HTC Hero. Udało się komuś wynegocjować jakąś lepszą ofertę niż dedykowana? Bo na razie otrzymałem odpowiedź, że "nie ma możliwości zmiany Oferty dedykowanej dla Era G2".
I jeszcze jedno pytanie - w Erze jest dostępna tylko wersja czarna, bez teflonowej powłoki?

:roll:
poczytaj kilka stron wcześniej

[ Dodano: 2009-12-20, 23:12 ]
kewals01 pisze:Witam,

Czy jest mozliwosc dostania znizki studenckiej przy przedluzaniu umowy z Era? Ta oferta jest dostepna obecnie dla nowych abonentow bez wzgledu na taryfe.

Dzieki foum juz wstepnie wytargowalem abonament NE120 przez za 60 i przez kolejny rok za 100. Jutro kolejne starcie ;)

pzdr
Nie ma zniżki studenckiej dla przedłużających.
To co wynegocjowałeś to już max, także na więcej nie masz co liczyć.

Odnośnie opłat kurierskich to dla zainteresowanych(wcześniej zapomniałem o tym napisać) aneksy bez telefonu są zawsze wysyłane bezpłatnie.

#375932  autor: thonka
 20 gru 2009, 23:16
andyas, tak trudno przejrzed DWIE strony wstecz?!
jest wyraznie napisane, ze oferty dedykowane nie sa negocjowalne, a cene aparatu mozna obnizyc tylko punktami era premia...
rece opadaja...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#375936  autor: andyas
 20 gru 2009, 23:26
Przepraszam za niepotrzebne pytanie - szukałem wyszukiwarką i nie znalazłem. Mój błąd - jeszcze raz sorry.

#375981  autor: Krisu6230i
 21 gru 2009, 12:32
thonka pisze:rece opadaja...
a nie mówiłem zrobić posta na początku tematu? ;)

p.s. bardzo miła kobietka z SUK dała mi NE80 za 40/70pln. całość trwała 12 minut (razem z rozmową z BOA i wprowadzaniem danych na konto klienta, potem 5 kroków do salonu po słuchawkę i gotowe).
nie ma żadnej filozofii negocjacyjnej tak jak tu niektórzy dorabiają na siłę... ;)

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#375987  autor: ewan_lawless
 21 gru 2009, 13:11
thonka pisze: p.s. bardzo miła kobietka z SUK dała mi NE80 za 40/70pln. całość trwała 12 minut (razem z rozmową z BOA i wprowadzaniem danych na konto klienta, potem 5 kroków do salonu po słuchawkę i gotowe).
nie ma żadnej filozofii negocjacyjnej tak jak tu niektórzy dorabiają na siłę... ;)
trafiłeś akurat na miła kobiete, nie każda osoba tam taka jest, stąd te filozofie negocjacyjne właśnie, niektórych trzeba wziąść sposobem

#375988  autor: plustik
 21 gru 2009, 13:11
Krisu6230i pisze:p.s. bardzo miła kobietka z SUK dała mi NE80 za 40/70pln. całość trwała 12 minut (razem z rozmową z BOA i wprowadzaniem danych na konto klienta, potem 5 kroków do salonu po słuchawkę i gotowe).
NE80 za 40/70pln - czyli średnia wychodzi 55pln + 5pln sieć rodzinna?

Bo słyszałem o innej opcji: NE80 za 60pln - + 5pln sieć rodzinna... (65pln NE80) :?:

Czyli lepiej wziąć opcję 40/70pln z telefonem za 55pln+5pln = 60pln NE80 :?:
  • Strona 30 z 96
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 96
  • 1
  • 28
  • 29