- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
w jakich godzinach i w jakie dni tygodnia pracuje DUK w Play??
Mam 3 aktywacje abonamentowe w play - 2 komórkowe i 1 stacjonarną. Wszystkie przeszły już na czas nieokreślony.
Nr 1 abo - LongPlay II 69 - opłata miesięczna 49 zł - zawiera : 650 min (do wszystkich sieci kom. i stacjonarnych) wymienianych na 992 smsy do wszystkich sieci + 1 GB + darmowe połączenia w Play.
Nr 2 abo - LongPlay 29 - opłata miesięczna 14,5 zł - zawiera : 120 min wymienianych do wszystkich / wymieniane na smsy.
Nr 3 stacjonarny - Plan Domowy 60 - opłata miesięczna 20 zł - zawiera : 60 min do Play i na nr stacjonarne.
Tylko nr 1 jest aktywniej użytkowany, ale zawsze mieści sie w pakietach minut/sms/danych.
Nr 2 zawsze miesci sie w pakiecie minut / smsy bardzo sporadycznie ok. 10 mies. / przydałby się mały pakiet danych.
Nr 3 praktycznie tylko do rozmów przychodzących - pakiet minut nie jest przekraczany. Zalezy mi na obniżeniu tego abonamentu.
Macie jakieś sugestie lub podpowiedzi jak mogę obniżyć koszty utrzymania wszystkich aktywacji? Czy przy negocjacji z GU ilość aktywacji odgrywa rolę?
Nr 1 abo - LongPlay II 69 - opłata miesięczna 49 zł - zawiera : 650 min (do wszystkich sieci kom. i stacjonarnych) wymienianych na 992 smsy do wszystkich sieci + 1 GB + darmowe połączenia w Play.
Nr 2 abo - LongPlay 29 - opłata miesięczna 14,5 zł - zawiera : 120 min wymienianych do wszystkich / wymieniane na smsy.
Nr 3 stacjonarny - Plan Domowy 60 - opłata miesięczna 20 zł - zawiera : 60 min do Play i na nr stacjonarne.
Tylko nr 1 jest aktywniej użytkowany, ale zawsze mieści sie w pakietach minut/sms/danych.
Nr 2 zawsze miesci sie w pakiecie minut / smsy bardzo sporadycznie ok. 10 mies. / przydałby się mały pakiet danych.
Nr 3 praktycznie tylko do rozmów przychodzących - pakiet minut nie jest przekraczany. Zalezy mi na obniżeniu tego abonamentu.
Macie jakieś sugestie lub podpowiedzi jak mogę obniżyć koszty utrzymania wszystkich aktywacji? Czy przy negocjacji z GU ilość aktywacji odgrywa rolę?
Jeśli mam w listopadzie koniec umowy a już do mnie dzwonili w sprawie przedłużenia to jesli bym przedłuzyl to nowe warunki wchodzą od tej chwili czy do listopada płace starą cenę jeszcze i mam stare warunki?
Pytanie drugie: Ewentualne wypowiedzenie miesiąc przed końcem czy wcześniej można?
Pytanie drugie: Ewentualne wypowiedzenie miesiąc przed końcem czy wcześniej można?
Od tej chwili.Te parę mies. co ci pozostało dolicza :]
[ Dodano: 2014-08-02, 09:47 ]
Możesz wcześniej tylko zaznacz że z końcem umowy i z przejściem na kartę -możesz je wysłać nawet mailem .Ja tylko tak jeśli będę chciał wysłać wyp. dla lepszej oferty bym zrobił. Z chodzeniem do salonu lub wysyłaniem listem za dużo zabawy tym bardziej że abo jest na mamę.
Gdyby nie to to może i bym migrował gdzie indziej a potem do Rbm jak będzie się kończyć umowa.
[ Dodano: 2014-08-02, 09:47 ]
Możesz wcześniej tylko zaznacz że z końcem umowy i z przejściem na kartę -możesz je wysłać nawet mailem .Ja tylko tak jeśli będę chciał wysłać wyp. dla lepszej oferty bym zrobił. Z chodzeniem do salonu lub wysyłaniem listem za dużo zabawy tym bardziej że abo jest na mamę.
Gdyby nie to to może i bym migrował gdzie indziej a potem do Rbm jak będzie się kończyć umowa.
Pozdrawiam 

Witam
Obecną umowę na abo mam do końca miesiąca, w przyszłym tygodniu wybieram się do salonu złożyć wypowiedzenie. Przeczytałem kilka poprzednich stron i zasadniczo trochę mnie irytuje podejście Play do wiernych klientów (jestem w tej sieci od początku jej działalności), no ale do meritum.
Interesuje mnie oferta tylko SIM i najlepiej oferta krótkoterminowa/z możliwością miesięcznego wypowiedzenie/etc. gdyż po poprzednim przedłużeniu doszedłem do wniosku, ze 2 lata to stanowczo za dużo. Potrzebuję - rozmowy no-limit, 2GB danych, opcjonalnie no-limit SMS. Abonament nie wyższy niż 40zł- czy da się coś takiego wynegocjować poprzez GU?
Coraz bardziej kusi mnie RBM, mają ciekawą ofertę i nie przeszkadzają mi nawet zabawy z przenoszeniem numeru, tylko czy jest jakaś możliwość, by uniknąć opłaty aktywacyjnej?
Obecną umowę na abo mam do końca miesiąca, w przyszłym tygodniu wybieram się do salonu złożyć wypowiedzenie. Przeczytałem kilka poprzednich stron i zasadniczo trochę mnie irytuje podejście Play do wiernych klientów (jestem w tej sieci od początku jej działalności), no ale do meritum.
Interesuje mnie oferta tylko SIM i najlepiej oferta krótkoterminowa/z możliwością miesięcznego wypowiedzenie/etc. gdyż po poprzednim przedłużeniu doszedłem do wniosku, ze 2 lata to stanowczo za dużo. Potrzebuję - rozmowy no-limit, 2GB danych, opcjonalnie no-limit SMS. Abonament nie wyższy niż 40zł- czy da się coś takiego wynegocjować poprzez GU?
Coraz bardziej kusi mnie RBM, mają ciekawą ofertę i nie przeszkadzają mi nawet zabawy z przenoszeniem numeru, tylko czy jest jakaś możliwość, by uniknąć opłaty aktywacyjnej?
Przenosząc numer do Rbm nie unikniesz niestety opłaty.
Za 40zł masz ofertę no limit komórkowe + no limit sms/mms +2gb tylko że 6 mcy.[/list]
Za 40zł masz ofertę no limit komórkowe + no limit sms/mms +2gb tylko że 6 mcy.[/list]
Cześć
na stronie w zakładce oferty dla przedłużających jest promocja z LG f70 za 39zl 59.99 mc a w tym bez limitu rozmowy, smsy i 1gb internetu. Jaka maksymalnie można otrzymać znizke na abonament po wypowiedzeniu umowy?

Podstawowa sprawa wysyłajcie wypowiedzenia gdy chcecie coś więcej otrzymać. Wydaje mi się że mało kto z wypowiadających się wysłał wypowiedzenie.
Ja wysłałem wypowiedzenie tylko ono nie zostało jeszcze zarejestrowane. Proszę podajcie ofertę bez telefonu oraz z telefonem w nowych taryfach. Na forum mimo tylu wypowiedzi mamy tylko jeden przykład ale konkretny:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ht=#736242
Ja wysłałem wypowiedzenie tylko ono nie zostało jeszcze zarejestrowane. Proszę podajcie ofertę bez telefonu oraz z telefonem w nowych taryfach. Na forum mimo tylu wypowiedzi mamy tylko jeden przykład ale konkretny:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... ht=#736242
a pokazuje się może oferta z telefonem do 50 zł ?PannaCotta pisze:Cześćna stronie w zakładce oferty dla przedłużających jest promocja z LG f70 za 39zl 59.99 mc a w tym bez limitu rozmowy, smsy i 1gb internetu. Jaka maksymalnie można otrzymać znizke na abonament po wypowiedzeniu umowy?
te no limit rozmowy masz też na stacjonarne w tej ofercie czy tylko komórki ?
to jest oferta z wypowiedzeniem czy bez ?
To oferta wprost z strony
dlatego pisze co można z tej ceny urwac.

Hej.
Kończy mi się umowa terminowa na ofertę e-formuła (nieograniczone rozmowy i smsy do wszystkich sieci komórkowych za 39,25 /m-c.) Obecnie za taką taryfę przez www chcą 39,99 w umowie na 15 m-cy (oferta bez słuchawki).
Ktoś próbował urwać jakieś zniżki od tej kwoty ? Bo to jakaś komedia - jaki ja mam niby biznes w podpisywaniu aneksu na x-mcy skoro abo będę miał wyższy niż gdy zostanę na czasie nieokreślonym ?
Kończy mi się umowa terminowa na ofertę e-formuła (nieograniczone rozmowy i smsy do wszystkich sieci komórkowych za 39,25 /m-c.) Obecnie za taką taryfę przez www chcą 39,99 w umowie na 15 m-cy (oferta bez słuchawki).
Ktoś próbował urwać jakieś zniżki od tej kwoty ? Bo to jakaś komedia - jaki ja mam niby biznes w podpisywaniu aneksu na x-mcy skoro abo będę miał wyższy niż gdy zostanę na czasie nieokreślonym ?

GU nie ma w tej chwili nic atrakcyjnego, bede przedluzal umowe i z tego co widze to najlepiej bedzie przez kanal wwwpakierhakierxd pisze:Kopia
Dziś miałem dłuugą rozmowę z GU. Oto jej efekty:
1. Abonamenty z rabatem na telefon zaczynają się od kwoty 59,99zł
2. Abo 59,99 zł no limit rozmowy, 750 MB, LG G3 929zł, LG G2 taniej (brak na stanie = brak konkretnej ceny)
3. 54,99 zł no limit play, 200min inne kom, no limit sms/mms + telefon
4. 39,90 zł no limit rozmowy, no limit sms/mms, 2GB internet, bez telefonu, umowa 6 mscy (pierwszy miesiąc 10 zł taniej)
5. 29,90 zł no limit play, 100min inne kom, no limit sms/mms, 2GB, bez telefonu, umowa 6 mscy (pierwszy miesiąc 10 zł taniej)
Podsumowując: nie zdecydowałem się na nicbo liczyłem na abo z tel, a jedyna oferta godna uwagi to ta nr 5. Post wstawiam aby inni wiedzieli co można wynegocjować, choć mam świadomość, że to i tak nie wszystko
a moje pytanie do osób bardziej obeznanych: Czy ta oferta nr 5 jest faktycznie korzystna? bo jeśli nic nie "ugram" do 18 sierpnia z telefonem to chyba ją wezmę
Abonanment 39,99 zl w tym no limit rozmowy, no limit sms, 1GB net i przez pierwsze 3 mies placisz 22 zl.Wiec sumujac to wszystko wychodzi 36,30zl/mies wiec calkiem dobrze
Rozumiem ze musze zlozyc wypowiedzenie aby powalczyc o abonament numer 4, roznicca zamiast 1GB dostalbym 2GB
Dezaktywować coś co dostajesz za darmo
,i tak ci to nic nie obniży 

Pozdrawiam